Карадайъ: За пръв път премиер зове за етническо противопоставяне

Това било най-лошото правителство за последните 32 години
95
Карадайъ: За пръв път премиер зове за етническо противопоставяне
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се изказа остро за думите на премиера Кирил Петков, който попита как „Възраждане“ ще гласува заедно с депутатите от движението, след като говорят за патриотизъм и българщина.

Той обвини Петков, че призовава към етническо противопоставяне.

Още по темата

По време на дебата за искането на опозицията за предсрочно освобождаване на шефа на НС, Карадайъ призова депутатите да аплодират Никола Минчев, защото въпросът не бил в неговите лични качества, а въпросът е политическа.

„В тази ситуация Минчев става жертва на - цитирам  - мафията, корупцията, задкулисето и всичките лъжи, които ги слушаме в последните месеци и дори от тази трибуна министър - председател на моята родина да призовава за етническо противопоставяне, надявам се всички българи да направят оценка на тези призиви на премиера“, каза Карадайъ.

„ДПС 32 години води национално отговорна политика. Различни хора минаха през терена на политиката, но ДПС остана последователно и не изневери на нашата мисия- да сме пазители на мира, на сигурността, да я опазим дори от такива като тези тук, които призовават за противопоставяне. До тези прийоми се прибягва от онези участници в политиката, които са политически импотентни, но имат мерак да пребивават на политическия терен и търсят противопоставянето, омразата, разделението“, обвини лидерът на ДПС.

Според него с разделение просперитет няма как да има, отговорната политика е да се обединява нацията и да се води към по-добро.

„Има криза вследствие на коронавируса, на война в Украйна, има криза в следствие на тези които се опитват да противопоставят обществото. Това е най-лошото правителство за последните 32 години“, оцени той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
16
 
! Отговори
до В.Узунов преди 1 година
Ако някой те обижда и тормози, значи е *** и не е никакъв български патриот. Че сте коренното населние на Родопите е вярно, както е вярно, че сте една кръв с всички нас. Даже наскоро имаше проучвания на историци, че самото наименование "помаци" всъщност идва от "петте мага", тоест наследниците на бългаските (и богомилски) магове. Съжалявам да чуя, че някой те тормози, братко. Просто напоследък *** се навъдиха навсякъде. И останалите българи си патим от това :(
47
0
 
29
 
! Отговори
Иво преди 1 година
На този няма ли кой да му каже че ако се чувства етническа партия значи няма място в парламента
46
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС все по-безрезултатно размахва етническата карта. Даже турците не им обръщат внимание. Доживял.
45
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една и съща интрига на Д.П.С. преди избориКрайно време е Българите от турски произход да се събудят и да прогледнат
44
0
 
34
 
! Отговори
магаревъд преди 1 година
За първи път от 32 години депесе не е във властта.
43
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, какви отpепки има открай време в тоя парламент, и колко е високо нивото на сегашното правителство на фона на всички други. Спомнете си Фидосова само, Цачева. Но Фидосова наистина предизвикваше физическа погнуса.
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Христо Бисеров влезе ли в затвора? А оня Владо Кузов?
41
1
 
29
 
! Отговори
irkd преди 1 година
карадайъ, а твоите шефове буци, шиши и росенец не се ли накрадоха достатъчно, че ламтят за още ?
40
25
 
6
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 година
Поомаците сме кореното население на родопите. Тук живеят потомците на Енихан Баба. На времето бобо ми имал над 300 брава овце и ги пасал чак до беломорието. Сега ни потискат и обиждат.
39
1
 
19
 
! Отговори
akudд1 преди 1 година
карадайъ ти си малцинство .а а партията ти не работи за албания доказваго илкан кичук. който иска да отпаднат договорите със северна македония. a възраждане са на хранилка в дпс. защо. ами защото са партия на тимВАРНА.
38
1
 
30
 
! Отговори
Рамбооо преди 1 година
Този човек се уплаши от силна България.Значи сме на правилна позиция.....
37
0
 
31
 
! Отговори
до В.Узунов преди 1 година
Като си ***, тогава защо се цепиш от българите? Познавам доста помаци и никой от тях не се смята за нещо друго освен за българин. Даже някои родове си знаят, че са наследници на богомилите. И за какъв ятаган изобщо говориш? И с какво е велик Доган, освен че не се накраде 30 години? Добре си поживя с вашите пари и вашия труд.
36
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуска се старата песен на ДПС за етническо противопоставяне и македонската песен на Слави за да свалят заедно правителството.
35
4
 
20
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 1 година
ДПС И БСП СА НАЙ БЪРГАРСКИТЕ ПАРТИИ НА ДС..КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗА ИСТИНСКИ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ *** ПОМАШКИ ТУРСКИ..ВСЕКИ ЩЕ СИ НОСИ ОТГОВОРНОСТА .ДПС НЯМА НИЩО ОБЩО С ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪРГАРСКИТЕ ТУРЦИ,НИЩО ПОЛЕЗНО НЕ Е НАПРАВИЛО ЗА ТЯХ.ДПС Е ПАРТИЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКА ПУТИНСКА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ,Т.Е ПАРТИЯ НО МАФИЯТА.НЕ ОБИЖДАЙТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ,НАЙ ТРУДОЛЮБИВАТА И ОНЕПРАВДАНА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД..БКП=БСП=ДПС= И ТАКА НАТАТЪК....
34
4
 
31
 
! Отговори
1212 преди 1 година
До В.Узунов Айде по-полека със заплахите, аркадаш. Че знаете да въртите ятагана, най-вече срещу жени, деца и старци, знаем. По-спокойно. Много сте нервни от ДПС, що така?
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС не иска Турция в съюза.Но има една държава на Балканите завладяна чрез мафия от Турция и превърната в турски к...ф.Поради това таки държава ще бъде изпъдена от ЕС.Никой в Европа не иска исляма.Търпят исляма заради колониите си,но турците са с ужасна репутация там.
32
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя осем пъти изфъфли,че България му била Родината.Лани друго каза.
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карадайъ ясно.Той е етнически турчин или ***.Но недоумявам за Данчо Ментата....освен келепир,няма друго обяснение
30
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То може и етническо противопоставяне да е, ама всеки българин си задава тоя въпрос, а българските турци очевидно мразят българите, щом държат на власт Доган вече 32 години.
29
2
 
21
 
! Отговори
Макгахан преди 1 година
А защо има етническа партия?! Трябва да преместим НС в Батак,до църквата,за да не забравяме никога Баташкото клане.