Гюров, ПП: Коалиция с ГЕРБ с лидер Борисов е невъзможна на този етап

ПП биха могли да си партнират с всички в НС, които поставят своите принципи над лоялността към своите лидери
18 юни 2022 12:47, Елка Василева
82
Гюров, ПП: Коалиция с ГЕРБ с лидер Борисов е невъзможна на този етап
Снимка: архив, БГНЕС

„На този етап коалиция с ГЕРБ с лидер Борисов е невъзможна”. Това заяви председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната” Андрей Гюров пред Нова тв.

„Затова и Кирил Петков отбеляза, че ако не бъде подкрепено правителството на вота в сряда, ние ще започнем нова процедура на разговори с всички депутати в парламента, независимо от коя парламентарна група са и за които приоритет са темите, за които говорим – изваждане на България от кризата, избягване от политическа криза и серия от избори, основните приоритети на евроатлантическата ориентация, разширяване на ЕС в посока Западни Балкани и възможно най-бързо приемане на еврото”, добави той.

Още по темата
„Искам да питам Бойко Борисов защо през последните 10 години „Нефтохим” не е реализирал печалби и не е плащал данъци, след като се твърди, че това е една от най-големите схеми за източване на пари. Тази година, въпреки кризата, за първи път „Лукойл Нефтохим" е реализирал печалба и започна да плаща. Къде беше ГЕРБ 12 години и защо не направи нищо за диверсификацията за доставките, а неговият министър загуби и пътната карта, и документацията на „Газпром"?, запита Гюров.

По думите му от „Продължаваме промяната” биха могли да си партнират в много отношения с всички в парламента, които поставят своите принципи над лоялността към своите лидери.

„Проблемът, който ние виждаме с ГЕРБ и партньорстовто с тях, е разликата между заявки и действия”, отбеляза Андрей Гюров.

Според него от партията ще направят „всичко възможно, за да се избегне нова серия от избори в тази критична за страната ситуация”.

„Нашата основна ориентация в момента е да направим така, че да не се стигне дотам. Първата стъпка е вотът на недоверие. Ние все още вярваме, че в парламента има достатъчно хора с неподкупна съвест, които ще застанат за принципите на това реформаторско управление, което е решило да сложи България на нов път на развитие”, добави председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната”.

„В момента тези, които броят депутати са Борисов и ДПС, с които гласуват заедно. Усеща се нервност. Те трябва да имат 121 човека за вота и може би за това беше това бързане, защото те се притесняват, че все повече депутати ще се обърнат към собствената си съвест и ще видят, че техният ангажимент не е към партийните лидери, а към гражданите на България”, коментира той.

И добави: „Не очакваме тези депутати да са от ИТН. Сигурен съм, че дори във „Възраждане” и ГЕРБ има колеги, които поставят интересите на държавата над тясно партийните интереси”.

Той коментира и думите на Румен Радев, който заяви, че „се пазаруват депутати”.

„Мисля, че в случая президентът е бил подведен от своите съветници. Ние никога не сме пазарували и не сме оферирали постове за хора, които да подкрепят правителството. Това са други прийоми на други партии. Ние предлагаме кауза –да бъдат част от екипа, който ще промени България”, категоричен беше Андрей Гюров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А с вас пък на никакъв етап...
41
5
 
14
 
! Отговори
няма начин преди 1 година
Гюров, ходиш при когото ходиш, накрая на бат бойковия ще дойдеш.
40
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно.
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един глух и вглъбен говор. Клишета. Като някакви сектанти са тия. Едно знаят едно говорят.Вън.
38
4
 
14
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Какво умно можеш да чуеш от зелени тикви като тоя Те си фантазират,че като дрънкат небивалици стават по,,авторитетни" .Абе ей,случайник,как така ще се отнасяш с над 600 000 българи гласували за Борисов и партията му.Ще се ребчиш и ти и тия като тебе у дома ,а не на българите .Ясно ли ви е.Всички ще спазвате правилата ,а не да си правите сценарий ,комбинация ,да купувате депутати.Ше ви у нафуканите улични некадърни.Лъжци от класа .Аре изчезвай такива като вас са под път и над ост.Сбирщина от
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-важното в изречението е:"на този етап",тоест всичко е възможно!
36
1
 
10
 
! Отговори
Гюро преди 1 година
Тоя е много тъмен нещо, и венците му са доста посинели.
35
0
 
8
 
! Отговори
преди 1 година
Костя и той стяга протест за вторник пред парламента.Джендърите на Киро и Христо Иванов ще имат тежка вечер.Грешка голяма беше,че нападаха онзи ден депутати на Възраждане.Вторник оня дебелия с брадата къде най много се репчеше пред камерите на БТВ може и да го изнасилят в някоя тъмна пресечка около парламента.
34
1
 
15
 
! Отговори
катя преди 1 година
И какво излиза? Не може да има други лидери освен Кирчо и Кокорчо. Само те трябва да дърпат конците. Май искат демократична диктатура да правят.
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРАВ СИ ГЮРОВ ХРИСТО ИВАНОВ МРАВОЯДОВ ЛЯТОТО НА 2020Г ОТ ПРОТЕСТИТЕ В ЕФИРА НА БНТ-...АЛО МАДЖО...А ТИЯ ДНИ ПРЕГОВАРЯ В ДЖИПКАТА НА БОБОКОВ- ОЛИГАРХИЯТА ПЛАЩА ПРОЕКТА НА КРЕМЪЛ ПП
32
0
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами и на този и на следващите етапи няма как да се осъществи коалиция с такива като Вас...калинките и слугите на Прокопиев, Черепа и СиЕ в настоящият момент са лицето на Мафията и мутрите в тази държава, доказват го недвусмислено с похватите и визията си, с действията и резултатите от тях...кресливото Ви писукане скоро ще секне, няма как да замажете последствията от Цирка който разигравате...юмрука на фигуранта до такава степен разби и дестабилизира държавата, че в момента всеки воюва с/у всеки
31
2
 
12
 
! Отговори
ЮМРУЧЕТА ВЪН преди 1 година
ПРАВ СИ ГЮРОВ ГЕРБ СА ПАРТИЯ А ВИЕ СТЕ ПРОЕКТ НА КРЕМЪЛ ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ И ИКОНОМИЧЕСКИ БАНКРУТ НА БГ А ПОСЛЕ ЕВРАЗИЯ- ТА ПРАВ СИ- МУТРИ ВЪН
30
3
 
13
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Тия в момента имат точно 1 процент рейтинг... ===)))
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Брей - в политиката има само интереси, за морала виж себе си и фамилията!
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааа,що бе,той ще ви пробута къдравата Сю само за да се хванете на въдицата и пак ще дърпа конците задкулисно.Не подценявайте хитрия Андрешко от Банкя.Той се е изпедепцал в котерийните игри.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
връщайте Цвета Караянчева за председател на НС и да го върне в Партийния дом.
26
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Коалиция с ПП на този етап е още по-невъзможна Гюров, дошъл незнайно от някъде, като всички от навързаните черва, наречени МС и депутати от ПП! Работа за 5 стотинки не свършихте, обаче не пускате кокала! И все постове ви блазнят, я шеф на БНБ, я министър на вътрешните работи, я КПКОНПИ! Оставка, АМАТЬОРИ!
25
3
 
2
 
! Отговори
точко африкански преди 1 година
джипко бибипко
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА - хапченцата
23
1
 
6
 
! Отговори
aa преди 1 година
Кой си ти да определяш кой да бъде лидер на друга партия, бе Гюров.