Слави: Малоумните внушения за мафия прикриват некадърността на Петков

В РСМ има българи, а не малцинство, заяви лидерът на ИТН
Обновена: 18 юни 2022 19:09 | 18 юни 2022 18:25, Александър Попов
529
Слави: Малоумните внушения за мафия прикриват некадърността на Петков
Снимка: БГНЕС

Френското предложение за вдигане на ветото за започване на преговори на РС Македония за ЕС е факт. И от което става ясно, че Кирил Петков е водил политика, различна от тази на външното ни министерство. В този документ се говори, забележете, за „българско малцинство“. Това е нещо, което ние като българи никога не сме приемали, защото истината е, че в РСМ няма българско малцинство, а има българи. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в телевизионно обръщение.

В така нареченото предложение се казва, че трябва да пуснем РСМ да стартира преговорите, а пък Франция и ЕС ще гарантират, че Северна Македония ще си изпълнят после ангажиментите. После ще приеме българите в Конституцията си като държавотворен народ и после ще приеме решенията от Договора за добросъседство от 2017 г. После, а гаранция, че после това ще се случи ще дадат Франция и ЕС. т.е. гаранция-Франция, каза Трифонов.

Лидерът отбеляза още един абсурд във френското предложение свързан с така наречения македонски език.

"Тъй като ние българите не приемаме съществуването на македонски език, защото такъв език няма, всички останали европейски държави ще го признаят. На нас ще ни признаят, че ние не го признаваме. Това е резултатът от двойнствената политика на Кирил Петков от момента, в който стана премиер“, заяви Трифонов.

Той заяви, че една от основателните причини, заради които е изтеглил министрите от правителството вече е факт.

"Малоумните внушения за мафия и корупция са само едни нелепи и абсурдни обяснения за некадърността и националното предателство на Кирил Петков", подчерта Слави Трифонов.

От обща култура трябва да знаете какво е мафия - срастване на организираната престъпност с властта. Как да бъдеш мафия, когато нямаш власт? Значи, аз, напускайки властта, пропускам възможността да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт, заяви Трифонов.

Той заяви, че другата седмица ИТН ще заяви своята позиция по време на вота на недоверие с депутатите си, „колкото и да са те“. „Търговията с депутати през последните дни е толкова унизителна и срамна работа и показва само едно, че Кирил Петков иска да си запази властта на всяка цена“, заяви Трифонов.

Лидерът на ИТН заяви, че не е разговарял с никога и, че коалиция между неговата партия, ГЕРБ и ДПС няма.

„Няма, няма и няма да има. И е невъзможна по принцип. Истината е такава и тя е най-силният щит против лъжите и измислиците“, заяви Трифонов.

Той се обърна лично към Кирил Петков и Асен Василев: „Явно вие сте били в Канада, докато аз съм бил в България и не ме познавате. Няма да се спра. Всички депутатите да ми вземете и да ми оставите само Тошко Йорданов, аз няма да се спра, защото на моя страна е справедливостта! Нямам какво да губя, какво ще вземете на човек, който няма какво да губи. Няма да спра!“, обеща Слави Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


529
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така наречената Македония е чакала толкова време за преговори с ЕС ще може да почака още 6 месеца за да си оправи да впише българите наравно с другите народи там и да опарави законодателството. Не разбирам защо е това бързане?
279
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя кабинет трябва да си ходи. Да актуализират бюджета и да си тръгват. Особенно Киро.
278
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков е неспособен да управлява. За мен този човек има нещо сбъркано в главата му. Нещо не е наред човека. Той изглежда страд от шизофрения. Може и да не съм точен но той не може да отличи лъжата от истината и реалността. Лъже и не изпитва дисонанс от това. Трябва психолози и психиатри да кажат нещо по този въпрос.
277
11
 
8
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Тоя ще гласува за сваляна на правителството с ДПС и ГЕРБ защото на Марс няма вода и хората немогат спокойно да живеят на Марс
276
3
 
16
 
! Отговори
Vip преди 1 година
Франция и САЩ бяха гаранти до колкото помня през 90 при предаването от украинците на ядрените им оръжия на Русия, тези две гарантираха сугурността на Украйна - видяхме колко струва гаранцията им. А че Кирчо е менте икономист тотален некъдърник вече става ясно, но сега го разбират специалистите, трябваше още малко време да го разберат и онези, които се събраха на площада онази вечер
275
4
 
17
 
! Отговори
ICE преди 1 година
Много свободно говори тоя от името на "всички" българи. И не,.. има какво да губи. Препратката към Левски е просто нелепа
274
5
 
20
 
! Отговори
Капитан Петко преди 1 година
От дивана дето лежи по цял ден много лесно кой некадърен кой не. Той като е по-кадърен що не стана мин. председател ами лежи по цял ден на дивана и цъка по фейсбук?
273
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо, Асенчо и Ленчето е време да се омитат, преди да са продали прекрасната ни страна.
272
4
 
23
 
! Отговори
лош актьор преди 1 година
си станал Славчооо, жална и майка на наща политика щом и тошко *** набута там, ама то в тоз парламент всички са на тва ниво с малки изключения, жалка история общо взето
271
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къф лидер бе хора? Няма вече ИТН, не го ли разбрахте, няма такова търговско дружество!
270
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Славчо, Славчо, хората никога няма да ти простят подигравката която си направи с тях! С каквито и думи да облечеш измамата тя си е измама. Измамникът винаги си получава заслуженото, винаги!
269
1
 
17
 
! Отговори
Папо преди 1 година
Парите му които взимаше да очерня известни хора и политици,са скрити в Барбадос и не може да ги изпере.Затова неистово искаше негов човек да е шеф на БНБ. Но като не му разрешиха и реши да прави панаири. Тоя си плаче да бъде вкаран в санкциите Магнитски в компанията на Пеевски и Божков.
268
3
 
17
 
! Отговори
Vans преди 1 година
Много противна личност, с ***|/|лните си гримаси са едно към едно с Тошко. За жалост обаче целият му цирк е на гърба на всички нас
267
1
 
20
 
! Отговори
Саки преди 1 година
Тоя Дългия иска да изнудва държавата,както изнудваше дълго време бТВ, той така си е свикнал,едни и същи номерца.
266
2
 
18
 
! Отговори
Granik преди 1 година
Целия народ и всичките му съпартийци по места и в парламента му казват ,че г-н Тошко е неприятен,вулг*арен, пр**остак, с нелицеприятни външен вид,арогантно и мутренско държане, под*лец и маз**Ник. Че никой не го харесва и руши цялата партия. Че няма речник,не може да се изразява, бедния му речник е жаргонен ,че прави неприятни гримаси,че вечно е със скръстени отпред ръце,защото е страхлив и комплексиран. Но това няма значение за учиндолския вампайър от канапето.
265
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политическа деградация, също така и обществена, това е положението.
264
7
 
25
 
! Отговори
Славуца преди 1 година
Е Мафия.
263
9
 
29
 
! Отговори
някой преди 1 година
Кой е с бръсната глава? Петков, или Трифонов? Как ходят мутрафоните?Кой според вас повече прилича на мафиот?За бившия премиер Борисов важи същото.
262
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Славуне ми тя партийката ти е продукт на мафията греб - дпс!
261
15
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
В никакъв случай не трябва да се вярва на селския чалгар, защото той е представител на Радев и Русия. Иначе македонският въпрос ще бъде решен веднага след края на войната в Украйна, която ще доведе до крах на прими.тивна Русия и до нов Световен ред, при който Сърбия и измисления от коминтерновците македонизъм ще изчезнат заедно с феодална Рус. Америка е Господар на света и времето работи за България и македонските българи.