Петков: Причината за този вот на недоверие са 4-ма души, които не са в тази зала

Не позволявайте българската политика да зависи от тях, призова той
21 юни 2022 15:25, Нели Христова
344
Петков: Причината за този вот на недоверие са 4-ма души, които не са в тази зала
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Истинската причина за този вот на недоверие са 4-ма души, които не са в тази зала. Бойко Борисов се страхува, че правосъдието ще дойде и до него. Пеевски се страхува, че фирмите му няма да получат тези милиарди, за които той може би ама договорка с друг в тази зала. Г-жа Митрофанова не е толкова страшна, някой път може да не я слушате за всичко което казва. Историята на България се пише в момента. Не разрешавайте българската политика да зависи от 4 човека, които не са в тази зала." С тези думи се обърна към депутатите премиерът Кирил Петков по време на дебатите по вота на недоверие, внесен от ГЕРБ.

Още по темата

4-ият есемес в утрешния ден ще дойде от Слави Трифонов. Вие изрекохте толкова лъжи, че всяка ваша дума вече няма стойност, каза Петков.

Той бе предизвикан от изказване на Тошко Йорданов, който посочи две причини за вота на ИТН - лошота финансова политика и нарушението на коалиционното споразумение по темата за Северна Македония.

Петков еднолично работеше, с ятото си съветнички, през цялото време срещу националния интерес по отношение на Северна Македония, обяви Йорданов. И разказа, че на среща с Урсула фон дер Лайер премиерът говорел за българско малцинство и се наложило Йорданов да го прекъсне и да кажа, че няма малцинство.

Всякакви други глупости, каквито и да се говорят, са просто глупости, каза Йорданов.

Искате да свалите това правителство, защото сме качили пенсиите на 467 лн , това било инфлационно,  каза Петков. И даде пример и със заплатите на лекарите , медицинските сестри, които също били обявени за проинфлационни.
30-те милиарда не били дошли, въпреки че бяхме поздравени за най-добрия и най-зеления план, изброи Петков част от обвиненията срещу кабинета, чути в дебатите. Човек като Красимир Вълчев много ясно знае, че тази инфлация е привнесена, коментира Петков.

Това за Македония сме го чували хиляда пъти. Правят го като дъвка, защото поискаха 40% от парите за пътища да са в тъмна стая в МРРБ. Е, не ви се получи, обърна се Петков към ИТН.

Правосъдието дойде, съдът обяви извършения от вас арест за незаконен и неграмотни, отвърна му Тома Биков от ГЕРБ. Никакво история не пишете, вашето правителство може да остане в историята само като анекдот и парадокс, ще останете само в историята на българската преса и някой като чукне в интернет, ще ви намери там, обърна се той към премиера.

Не се занимавам с история, но си спомням една ваша карикатура на диктатор на г-н Борисов,  обърна се към Тома Биков вицепремиерът Асен Василев. Как вие станахте корикатура на този диктатор, попита го той.

Пиша статии всяка седмица и ако започнете да ги четете, ще разберете това, което ви се случва в момента, отвърна му Биков. И разказа, че е започнал да симпатизира на Борисов по време на управлението на коалиционните партньори на ПП - БСП, и кабинета "Оришарски". Тогаво разбрах, че голямата промяна е подмяна и стига до крах, обясни Биков. И ако сега пак бях критик на Борисов, в рамките на вашето управление пак щях на го харесам.

Толкова хубава работа ни вършите вече 1 година, че успяхме да си оправим партията и сме готови да управляваме още веднъж, не е задължително да те други, отвърна му Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
1
 
! Отговори
Дълбоководния харпун преди 1 година
Не, прости кирчо, не е за това. Правителството падна заради тоталната му некомпетентност във всяко едно отношение - политическа, финансова, икономическа и каквато още се сетиш. Имаме една от най-високите инфлации в ЕС, набълбукахте държавата с 10+ млрд. лева нов дълг, срещу който няма НИЩО. Ако бяхте построили нещо поне, ей така за кумова срама - но не, опукахте всичко. Мислех, че ББ чупи т.помера, но ти го надмина в пъти. Не става с едно семинарче в Харвард, и акъл трябва за тая работа
223
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто ми е интересно изтеглените милиардни заеми на гърба на бг народа дъл шъ стигнат да напазарува още депутати. Вероятно - да. С тия кинти ще къпи цялото НС барабар със сградата.
222
0
 
5
 
! Отговори
истина преди 1 година
Не правителството падна защото като влезе човек в супера му става лошо, бензина е 3.50, цените на всичко се вдигат с часове. А Кирчо вдига лозунги, че който не с него е мафиот.Съжалявам но сигурно и аз съм мафиот
221
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така. Правовата държава работи чрез институции, които взаимно се регулират. Докато същества извън Народното събрание, извън МС, извън другите институциите колят и бесят, ще сме задния двор на Европа. А сега опсаността е да не станем и по-зле - задния двор на Евразия. Събориха правителството заради отказа му България да бъде шантажирана от Газпром/мацква и заради спрените парични потоци (всъщнсот цели океани) от митниците.
220
3
 
5
 
! Отговори
хахахаха преди 1 година
Айде, марш към Канада! А умнокрасавците нека да си реват като сарански мечки.
219
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С лъжи дойде на власт и с лъжи си заминава
218
1
 
1
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
Чорапът не спи от кеф.
217
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
точно така - Меди Доганов или агент Сава т Държавна сигурност, сега по известен кат Ахмед Доган е в основната на всички злини, контрабандандата с Турция, и всичко останало, но за нас, бг турците той е Бог, гласуваме за него и искаме да сме общаци, селскостопански работници и работници в строителството.
216
4
 
6
 
! Отговори
ИЗМЕТ преди 1 година
ВЪН...
215
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствената причина, Петков, си ти и некадърното ти продажно управление. Такова дъно, такав низост дори при Борисом не е била.
214
5
 
6
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
Положението е сложно ,отново избори ,отново милиони , дай бог всеки българин да бъде депутат , митничар и прокурор ,макар с купена диплома и без морални качества ,няма да има бедни и гладни! Борбата е жестока Герб ,ДПС ,Слави ,Коцето- лъжеца , нищо ново нищо различно , купуване на гласове и отново мизерия!
213
3
 
15
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
Кирее, Кире, или си голям бyдaлла или изпечен лъжец, историята ще покаже!
212
1
 
14
 
! Отговори
Ай преди 1 година
Стига лъга бе !
211
6
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Ако не беше лъгал толкова много, щеше да си управляваш мирно и кротко. Ама ти прекали. Само с празнодумие няма как да стане. И като споменеш пенсиите, споменавай и цените
210
3
 
7
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Томата Биков драпа /може и да додрапа/ за посланик на ивицата Газа
209
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще търпите да ви лъжат с пенсии и мрз? -----------Всекидневното поскъпване вдига постъплениата от ДДС.----------От тях половината за пенсии и мрз, останалото за разходки по света.................
208
1
 
15
 
! Отговори
мхм преди 1 година
Петима са, забравил е Прокопиев...
207
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Причината да станеш за резила е един парапет под полата на Лена. Къде скри Лена? Киро, прозрачен си. Когато трябва да се появил с жена ти Линда, тогава Лена изчезва. Що я криеш, бе? Баща ти ли ги дава тези акъли? Едно време така е постъпвал с родната ти майка. Избягал първо с любовницата, а после се върнал да те вземе с ***. Службите ли ти казват, че Лена и Линда ще се избият една до друга.
206
10
 
23
 
! Отговори
Айде преди 1 година
повече да не правим такава " промяна",ме ни се стъжни живота-некадърност,инфлация,нищоправене!Още 1 гозива "промяна" и ще изчезнем като нация!Кирчо да си взима Линда и Кокорчо-и към Канада ! Оставка,некадърници!
205
3
 
6
 
! Отговори
:) преди 1 година
Прибирайки се пеш след тежкия работен ден, господин Кирил Петков се е срещнал с платени протестери на Възраждане, в центъра на Столицата.