Бойко Борисов: ГЕРБ дава зелена светлина на РСМ за ЕС

По-добро от френското предложение нямало
Обновена: 22 юни 2022 11:34 | 22 юни 2022 11:34, Камелия Цветанова
777
Бойко Борисов: ГЕРБ дава зелена светлина на РСМ за ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ категорично подкрепя френското предложение за РМС. Той призова премиера Кирил Петков да се престраши и да го внесе в Народното събрание за обсъждане.

„Ако все пак се осмели този страхливец и лъжец, ще има подкрепата на депутатите от ГЕРБ да дадем зелена светлина на Северна Македония и Албания за ЕС“, отсече Борисов.

Още по темата

„Вярвам в президента Макрон и в ЕК. До този момент всичко добро, което се е случило в България е благодарение на ЕС. Наслушах се вчера на смелчаци как не ги е било страх. От какво? От мечки“, коментира той.  

Според него премиерът и управляващо мнозинство взимат тежки и непопулярни решения, а сега след като ЕС иска разширяване, как така може министър-председателят да казва, че не е чел френското предложение.

„Петков разчита на това, че ние сме истинска евроатлантическа партия, а за разлика от него ние не сме толкова смели, но знаем да си вършим работата. Френското председателство е дало най-добрата рамка, по-добра не може да се направи“, настоя Борисов.

Той смята, че за последните 6 месеца българското правителство и това на РМС не са свършили нищо.

„Евтин пиар, че литкат на самолетче, нула, всичко е нула, а председателството на Франция дава прекрасно предложение. Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел, че на Слави Трифонов министърката му пречи, че ГЕРБ му пречат на честното, лъжливо момче“, каза лидерът на ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


777
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
547
1
 
13
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Стига сте "развявали " всички това "РМС" ,дори и Вие не си вярвате на брътвежите ....!!!Вас всички от "опозицията" Ви интересуват личните РМД- та .....Никога повече няма да управлява ГЕРБ/ДПС и компания от свързани с тях политико- икономически кръгове...."Свиквайте",за да Ви е "плавен прехода" ,а не да Ви дойде "внезапна промяна"!!!
546
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааа НЕ!! Продължаваш задачите на Киро от Херо Мустафа. Няма да дадем път на Македония, а на теб при Кирето
545
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поздравления за ГЕРб, успяха да спасят България и да изритат жълтопаветните крадци от властта!
544
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toя пpo3д народ не разбра че докато съществува настоящата политическа система - представителна демокрация ще яде крем-виршчето на всеки айдyк, който дойде на власт.
543
5
 
25
 
! Отговори
ПРОФЕСОР Х преди 1 година
Тоя вреди на собствената си партия,много хора го мразят и то заслужено и никога няма да гласуват за герп
542
26
 
8
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
БРАВО НА БОРИСОВ СМЕЛО ДОСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ НА ПОЛИТИК ДЪРЖАВНИК ЛИДЕР ПОЗДРАВЛЕНИЯ БОРИСОВ
541
16
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ИВАНЕ НЕ ПИШИ ЛЪЖИ ЕВРОПА ПРИВЕТСТВА ПОЗИЦИЯТА НА БОРИСОВ ЗА МАКЕДОНИЯ ДОКАЗАН УВАЖАВАН ЕВРОПЕЕЦ ЛИДЕР ПОЛИТИК ДЪРЖАВНИК ЧЕТИ ИВАНЕ НЕ ПИШИ ЛЪЖИ БЪЛГАРИЯ Е НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ
540
10
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Борисов в пряк текст ви казва, че споразумението е добро! И за какво му е той да ви го показва? Повече от година не е във властта ! Има си администрации и министерства, които трябва да го покажат! А и самият факт, че макетата ревнаха срещу него е достатъчно показателно ! Но първо накарайте Кики Ментето да се запознае с него!
539
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай да го видим това предложение бе тлуп.
538
2
 
25
 
! Отговори
какво преди 1 година
Какво му е прекрасното на това предложение? Публикувайте го да го прочетем. Така на доверие на политиците не става.Доста продажни са! И журналистите им слугувате-никой не публикува самото предложение на френски и български. Страх ги е че няма да го харесаме и ще видим че лъжат нас, а се подмазват на ЕС.
537
2
 
4
 
! Отговори
BOSSPOR преди 1 година
Хърбърт Уелс казва:"семитите войни,войни,сега нямат пари а Европа има пари...............над 1100 години по рано богаташа арабин отишъл при Големия Шеф и казал:"римляните ги поизбиха,ще се отказваме от тая съмнителна сякаш за мизерни бедняци Христова вяра,ние семитите имаме и няма да Ви издържаме европейската,там Велико преселение на народите,войни,войни!Шефе ти също богаташи та се отказвай и ти
536
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога Борисов говори Каракачанов и Джамбазки мълчат. Славчо и той мълчи. А нали Македония ,заради Македония щяха глави да падат. Къде са?
535
24
 
7
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Борисов е мъдър политик.
534
5
 
16
 
! Отговори
Вбесен преди 1 година
Досега гласувах за ГЕРБ, но вече ще гласувам за ПП, щом Бойко им прави ветър.
533
6
 
3
 
! Отговори
Айде преди 1 година
Трета политическа сила...
532
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не се окаже че ПП са купили самия Борисов?
531
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е токсичен,трябва да мине по Зеления път!
530
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рогозин ли беше с ракетата Сармат ? Е , мисля, че трябва да ни я пуснат наистина !
529
3
 
18
 
! Отговори
Вън Борисов преди 1 година
Никога няма да гласувам за Борисов, защото освен, че го видяхме колко струва по времето на неговото управление сега е готов и северомарсианците да пусне в ЕС. Каквото и да кажа за него все ще му е малко. Този не трябва да гледа парламента дори отвън.
528
5
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Опит на Боко да се позиционира като Про-Европейска партия! Ама няма да мине номера! Те отдавна в Европа разбраха, че играе двойна игра! В красив момент ще ги ритнат ГЕРБ от ЕПН-то. Клиентелистки партии нямат работа там!