Иван Ченчев: ИТН хвърлиха държавата в хаос

Потвърди разговорите в коалиционните съвети
23 юни 2022 12:05, Росен Стойчев
37
Иван Ченчев: ИТН хвърлиха държавата в хаос
Снимка: БГНЕС

 „Аз съм присъствал на коалиционни съвети и мога да ви кажа, че това, което се говори, е истина. Искаха се допълнително милиарди в 12 без 5. Ще мине ли бюджетът такъв, какъвто е одобрен и балансиран от тези, които са го правили? В момента от ДПС има 130 предложения, а това е нов бюджет.

Още по темата
Това е проблем за хората. В 12 без 5 да правиш предложения като за нов бюджет“. Това коментира депутатът от БСП Иван Ченчев пред БНТ.

Това, че вотът на недоверие срещу правителството на Кирил Петков беше успешен, не е добре за България. Трябва да се излиза бързо от тази ситуация, най-малкото с подкрепа на бюджета.

„Иначе пенсиите няма да се актуализират, младите семейства няма да получат данъчните облекчения, а работниците няма да имат повече пари за храна през ваучерите. Докато има шанс, ще настояваме. Тук не става дума за власт, става дума за българските граждани. Винаги е ставало дума за тях, но някои играчи подходиха по друг начин и хвърлиха държавата в хаос като ИТН.  По-безотговорно нещо от това не се сещам. Заради его или егото, което опира до пари.“ - заяви той.

Това, което той отчете като грешка, е липсата на достатъчно добра комуникация в коалицията. И посочи, че за този хаос някой трябва да носи отговорност.

Ченчев апелира за съгласие, за да се актуализира бюджетът.


37
Още от Общество
Социолози: Ново управление няма да е стабилно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Г-н Ченчев, кажете може ли вие да живеете н-р с една пенсия от 800-1000 лв. на месец - за храна, лекарства, ток, вода при тези цени. А болшенството пенсионери работили по 45-46г. трудов стаж са с пенсии около 500- 700 лв. Как ще го обясните? Защо още януари не преизчислихте старите пенсии както трябва, а сега турсите причина.
34
0
 
0
 
! Отговори
лято е преди 1 седмица
И сух седжук ще има
33
2
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 седмица
ЧОВЕКЪТ ОТ БКП МИСЛЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ УЖАСПОТРЕС ЧОВЕЧЕ НЕ ВИЖДАШ ЛИ БЪ.ГАРИЯ ЧЕЕ В ТРЕСАВИЩЕ И ПОТЪВАМЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕОТ ЕВРОПА НУЛЕВАЦИ КЪДЕ Е ПОДКРЕПА ЗА БЪЛГАРИТЕ ЗА ОГРООМНАТА ИНФЛАЦИЯ КЪДЕ Е ХЕМУС ЗАЩО НЕ СТРОИТЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗАХЕМУС МАНТИНЕЛИ НЕ ОСТАНАХА ПО ПЪТИЩАТА А ЗА ТРИГРАД РЕМОНТ ОБЩИНИТЕ ФАЛИРАХТЕ ЧЕ КМЕТОВЕТЕ БИЛИ ОТ ГЕРБ А ЧЕ ТАМ ЖИВЕЯТ БЪЛГАРИ Е КАК БЕ ЩЕ ГИ НАКАЖЕМ НИЕ СМЕ ВЕЛИКИ ПОЗОР ПОЗОР ПОЗОРБКП БИЛИПРОМЯНАТА
32
2
 
10
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 седмица
Ами че тя си беше в хаос още от служебните кабинети на чорапа.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Държавата отдавна е в хаос заради разни ченчевци!
30
1
 
10
 
! Отговори
3737 преди 1 седмица
Добре е да има лява партия. На този хубавец ще кажа следното-колкото пъти партията му водена от леля Корнела се добере до властта, сриват държавата. А се добират до властта през задната врата, без някой да им е давал мандат за това. Не се бутайта в първи коридор, като и за девети не ставате. И един съвет-наритайте трътлестата лелка, лидерката ви, в дъртия дирник. Женицата си е обикновена хитра селска тьотка.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Още като почна да злослови срещу Костов, разбрах, че Славчо не е читав.
28
0
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 1 седмица
Хе хе... населениетоБГ е пълен ХАОС и всичко друго производно ни е такова и то от време оно!
27
3
 
9
 
! Отговори
истина преди 1 седмица
Наистина четворната коалиция остави държавата в хаос, но я свалиха преди да причинят национална катастрофа.
26
1
 
4
 
! Отговори
L. преди 1 седмица
Къф тоз?
25
2
 
8
 
! Отговори
Майора преди 1 седмица
Ченчев много добре беше да сои останеш пресаташе на ЦСКА отколкото да се занимаваш с политика! Но политиката е хубаво нещо , получаваш си парите , няма притеснения , но рзабери че вие сами си направихте така че кабинета на просто Киро да падне! И като го защитаваш защо не казваш къде отидоха 9 млд лв за 9 дни и защо теглите само заеми , с които подпомагате социалните нужди , а със заеми това не става , иска се силна икономика!
24
5
 
2
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 седмица
чалгата *** си е чалга ***,чалга и нищо друго.Жалко за тия,които гласуваха за него,но това е малкият проблем-големият проблем е за всички българи,защото всички, когато са в опозиция, се борят срещу корупцията,но вземат ли властта "забравят думи, клетви...",както го е казал Ботев и алчността им няма насищане. Българино?!?!
23
1
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 1 седмица
ЧЕЙНЧев хляб ше има и без вас , престанете да плашите хората че ше останат гладни ако вие не сте в управлението . гладни ше сме ако сте в управлението . още има хора дето помним до къде ни доведе вашата загриженост за нас , празни магазини , купонна система , 3 долара пенсия , 5долара заплата .
22
2
 
4
 
! Отговори
До от 1 до последния преди 1 седмица
Истината е че всички депутати свикнаха масово да не работят за държавата а за себе си. Без значение дали са ДПС, ГЕРБ, ПП БСП или КПСС -Възраждане. Българския народ и българското общество трябва да има силата и куража да ги контролира и наказва. Който не иска да работи ...да се уволнява и да ходи да бере ягоди в Англия. Не да правят безпринципни консорциоми. Депутати от ДПС, БСП и Герб с общ бизнеси и общи кандидатури по разните му там обществени поръчки. Стига вече. Искаме си държавата
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Електоратът ви измря от глад и студ.
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е то щото от ПП не бяха арогантни, най умни и знаещи ти да видиш
19
6
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 седмица
Държавата беше хвърлена в Хаос след един болшевишки юмрук, а от там нататък все по-скоростно се пуска по нанадолнището, ще последват пордените избори които още повече ще задълбочат политическата криза, и пак ще се заговори за преЦедентска реСпублика от кремълски тип с някой пожизнен диктатор с фуражка, по подобие на фигуранта и путин ... !!!
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стягайте Куфарите заедно с украинците предатели гадове
17
3
 
17
 
! Отговори
неутрален преди 1 седмица
Иване, Иване, да те ... който те хване. Вие не спряхте да лъжете и да правите простотии, сега Дългият ви е виновен. Всъщност той ви отърва от боя на тълпите. Трябва да му целувате дръгливия газ, а не да го плюете.
16
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Тия съвсем скъсаха нишката с главния, че все правят другите на по-тАпи от себе си! Какво ИТН бе, Трифонов да не е със 123 депутата? И защо на тия все другите са им виновни? А почнат ли да се грижат за "пенсии", социални помощи , млади семейства... , значи комунистите яко са огладнели за власт!