Костадинов при Радев: Не бихме могли да говорим с която и да е политическа сила

"Възраждане" смятат, че изходът от кризата са предсрочни избори
Обновена: 28 юни 2022 12:22 | 28 юни 2022 12:06, Нели Христова
15
Костадинов при Радев: Не бихме могли да говорим с която и да е политическа сила
Снимка: БГНЕС

"Тук съм да благодаря за това, че сте бърз в действията си според Конституцията, защото тя ви дава да преценявате сам сроковете в нея, а вие сте явно загрижен за политическата криза в страната". С тези думи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се обърна към президента Румен Радев по време на консултациите за съставяне на правителство, предаде БГНЕС.

Още по темата
Нашето виждане е, че основният и най-бърз начин за преодоляване на политическата криза, която е предизвикана от действията и бездействията на досегашния кабинет, са предсрочните избори. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Затова насрочването на тези консултации в рамките на буквално деня след свалянето на правителството, са ясен знак, че оценявате сериозността на ситуацията и нямате намерение да пилеете повече време на България.

Ние считаме същото – че излизането от тази криза на доверие, която се съчетава и с тежката икономическа и инфлационна криза, и за връщането поне отчасти на доверието на българските граждани към политическия елит, са нови избори, посочи Костадинов.

Той отново повтори тезата си, че настоящият парламент е напълно изчерпран.

"Не бихме могли да говорим с която и да е политическа сила, особено след гласуването на казуса РСМ миналата седмица, където се очертаха не червени линии, а буквално камиони. Провеждането на предсрочни избори е като референдум за бъдещето на България оттук насетне. Защото обществените нагласи не са като преди 6-7 месеца, ситуацията е динамична не само у нас, но и по света. Нека за пореден път отидем на изпит за доверие. Колкото по-бързо са предсрочните избори, толкова по-добре", допълни Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари