Кабинетът падна, но ПП, ДБ и БСП бележат ръст в одобрението на българите

Искащите нови избори губят подкрепа
372
Кабинетът падна, но ПП, ДБ и БСП бележат ръст в  одобрението  на българите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партиите от сваленото правителството на България събират одобрението на българите за разлика от формациите, които настояват за нови избори. Това показват данни от 1 юли на авторитетното международно издание „Политико“ (Politico).

Още по темата

Според проучването „Продължаваме промяната“ съумява да намали разликата с ГЕРБ на 3 процента, като само преди месец разликата между двете формации беше двойно по-голяма – 6 на сто в полза на партията на Бойко Борисов. Сега ПП има 21% срещу 24% за ГЕРБ.

БСП също печели доверие. БСП е добавила два процента към рейтинга си  от март насам, като за последния месец ръстът й е с още 1 процент и вече е 12%

И третата формация от правителството в оставка, „Демократична България“, също бележи ръст с 1% през последния месец.

Данните на „Политико“ показват още, че спадът на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов продължава и от 6 на сто подкрепа преди месец вече могат да разчитат на 4%.

Очевидно е, че излизането от правителството не води до ръст на рейтинга за тази формация и от първа политическа сила преди година при предсрочни избори тази есен при този тренд ще бъде извън парламента.

„Възраждане“ също не се радват на възходящ ръст на подкрепа и бележат спад от 10% на 9%. ДПС също регистрират по-малка подкрепа в сравнение с преди месец - от 11 на 10 %. Данните на движението обаче не бива да ни изненадват, защото те не зависят силно от политическата обстановка в страната за разлика от другите.

Проучването на Политико недвусмислено показва, че действията на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ за свалянето на правителството и изправянето на страната пред 4-ти избори за една година и половина, не срещат подкрепа в обществото. Напротив, това води до консолидация и повишаване на подкрепата около „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кое му е авторитетното на комунистическото сорросоидно Политико бе?
216
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахах, тези бунаци за шарани ли ни вземат? Заврете си измислените проценти някъде. То се видя от данните от Фейсбук (те поне няма да фалшифицират за разлика от тези "Политико" продажници), че Възраждане е в пъти по-популярна от ПП. Харвардците ни докараха до поредица от кризи, само техните роднини биха гласували за тях вече.
215
3
 
11
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Рано е за предсрочни избори докато народът не се осъзнае, че тези циркаджии дето са на власт в момента, не стават за нищо. Трябваше да довършат мандата си, за да им падне доверието още и да не се лъжат хората по тях. Не струват нищо. Не могат да задържат цените, а заплатите и пенсиите ги увеличават с 10% на база 100% увеличение на цени.
214
3
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
Сега създаите каолиция ,,ЗАЕДНО ЗА БЪЛГАРИЯ'' и над 50% ще гласуват за вас ,ако се разцепите и сега...ДУХАЙТЕ СУПАТА !!!
213
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЕЛЕЖАТ АМА САМО СПОРЕД ФАЛШИВИТЕ ПРОУЧВАНИЯ
212
5
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Извинявайте, ама тези проучвания няма как да са верни при тези високи цени на всичко, ниски заплати и пенсии, изгонените руски дипломати и санкциите срещу Русия. Правителството на Кирил Петков отива на съд и му повдигат обвинение за държавна измама. Няма правно основание да гони руски дипломати.
211
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медиите им създадоха образ на мъченици покрай падането на правителството. А снимките на Петков и Нинова как се прегръщат с умните и красивите обиколиха всички медии. Айде нема нужда чак от такъв медиен комфорт за шепа нещастници и некадърници.
210
1
 
10
 
! Отговори
Даа преди 1 година
Резултатите от изборите ще покажат politico и останалите авторитетни издания колко са "прави". А иначе беше ясно, че като не слушат народа ще паднат..
209
1
 
21
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Нещо не ми се вярва ситуацията да е точно такава. Разбира се обаче, няма значение какво мисля аз. "Политико" никой реално не го чете в Бг, но пък такива платени проучвания биват използвани по същество от който трябва. Кой кво казал, прогнозирал... ще видим резултатите от изборите наесен.
208
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кък са суфиискитепедале. Ча ми а мачно за них
207
3
 
21
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Какъв ръст,тези некадърници.
206
13
 
21
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Какъв ръст бе? Възраждане печели ръст. Платените ви глупости никой не им вярва!
205
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие сериозно ли вярвате на тези простотии? Точно пък БСП което предаде всички начертани предварително червени линии само и само да се крепи на власт да бележи ръст е вица на годината. Истината ще я видим скоро, и тя никак няма да е такава, каквато се опитват да я изкарат разни стъкмистики!!!
204
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее задкулисието и долу Кирил Петков!
203
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мирише ми на Възрождение на България
202
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен така ли ми се струва или се наблюдава ясна тенденция на активизация на герберските *** по форумите. Смея да твърдя, че редовно чета коментарите под повечето политически статии в различни сайтове за новини и навсякъде ситуацията е подобна в последния месец. И тук не говоря за някакви смислени коментари по темите а наистина тролски коментари.
201
8
 
19
 
! Отговори
Ебльо преди 1 година
всеки ден се обяснява как герп водят с по 2-3-4% а накрая пак 2ри или може вече и 3ти
200
1
 
20
 
! Отговори
До глупав и*** народ преди 1 година
Защо удобно пропускате печатането на огромно количество фиатни пари по време на мерките срещу ковид? Това е причина за инфлацията,войната в Украина отвлича вниманието от реалните виновници за инфлация и пандемия.
199
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сидеров нахлу в полицията. Луди калинки ги направи..
198
4
 
32
 
! Отговори
Intel Inside преди 1 година
Тотална дезинформация. Кого лъжете?