Кабинетът падна, но ПП, ДБ и БСП бележат ръст в одобрението на българите

Искащите нови избори губят подкрепа
372
Кабинетът падна, но ПП, ДБ и БСП бележат ръст в  одобрението  на българите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партиите от сваленото правителството на България събират одобрението на българите за разлика от формациите, които настояват за нови избори. Това показват данни от 1 юли на авторитетното международно издание „Политико“ (Politico).

Още по темата

Според проучването „Продължаваме промяната“ съумява да намали разликата с ГЕРБ на 3 процента, като само преди месец разликата между двете формации беше двойно по-голяма – 6 на сто в полза на партията на Бойко Борисов. Сега ПП има 21% срещу 24% за ГЕРБ.

БСП също печели доверие. БСП е добавила два процента към рейтинга си  от март насам, като за последния месец ръстът й е с още 1 процент и вече е 12%

И третата формация от правителството в оставка, „Демократична България“, също бележи ръст с 1% през последния месец.

Данните на „Политико“ показват още, че спадът на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов продължава и от 6 на сто подкрепа преди месец вече могат да разчитат на 4%.

Очевидно е, че излизането от правителството не води до ръст на рейтинга за тази формация и от първа политическа сила преди година при предсрочни избори тази есен при този тренд ще бъде извън парламента.

„Възраждане“ също не се радват на възходящ ръст на подкрепа и бележат спад от 10% на 9%. ДПС също регистрират по-малка подкрепа в сравнение с преди месец - от 11 на 10 %. Данните на движението обаче не бива да ни изненадват, защото те не зависят силно от политическата обстановка в страната за разлика от другите.

Проучването на Политико недвусмислено показва, че действията на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ за свалянето на правителството и изправянето на страната пред 4-ти избори за една година и половина, не срещат подкрепа в обществото. Напротив, това води до консолидация и повишаване на подкрепата около „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много фалшиво проучване! Нищо общо с действителността! Браво на агенцията!
236
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е Парламентът да бъде неповече от 150 души.
235
1
 
11
 
! Отговори
байХ преди 1 година
всички мас-тии очакваха кинти но ядец,айде на избори да видиме колко гласа ще изкарат тези паразите ама въпреки пролоците ги е страх от небитието
234
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военно положение в България е все едно да се предадем на ПУТИН И РУСКАТА МАФИЯ!НАШИТЕ ГЕНЕРАЛИ НЕ СА КАТО ТУРСКИТЕ И ГРЪЦКИТЕ!НАШИТЕ СА БЪЛГАРОМРАЗЦИ!РУСКИ ПО..длоги
233
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей там е вратата
232
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бех чел по голема простатия от това заглавие, че кабинетът пада, а ПП, ДБ и БСП бележели ръст в одобрението на българите. Напротив никакво одобрение няма този сбирщайн кабинет на псевдо лево и псевдо десно.
231
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изправи се. Мутри вън ... или България загива!! Спешно трябват българи!!
230
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Проучването на Политико недвусмислено показва, че действията на ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане за свалянето на правителството и изправянето на страната пред 4-ти избори за една година и половина, не срещат подкрепа в обществото."-----------Камелия, какъв пън трябва да си в журналистическия бранш, за да не си наясно, че "Политико" НЕ ПРАВИ ПРОУЧВАНИЯ. "Политико" е медия и цитира проучвания на социологически агенции. Или си наясно, ама и ти да се наредиш сред "правилните" за потупване по рамото?..
229
12
 
3
 
! Отговори
Баце преди 1 година
Липсвам ли ви а шушумиги?Ще го ядете дебелия фулмастер още дълги години па дано ви дойде акъла един ден.
228
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кирчо,ей там е вратата,льольо.
227
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истукан: нямали право да гонят руски дипломати - шпиони? таз опорка ли натвориха никочелите решетници, а? еми щом има шарани, има и стръв за шарани.
226
3
 
12
 
! Отговори
do 265 преди 1 година
до момента не виждам разлика от "преди" и "сега" при Възраждане за разлика от всички други партии които се въртят като фурнаджийски лопати,като разбира се има възможност и време да ме разочароват
225
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
261, така се прави само, докато си в опозиция. Възраждане изигра коза си като яхна недоволството от мерките срещу Коко 19. Признавам, че тези мерки са фиктивни. Но когато си на власт, поведението ти се променя. Това се видя няколко пъти досега и с други партии.
224
2
 
16
 
! Отговори
Де Бъ copосоидите преди 1 година
От всички колеги и познати няма нито един, който да симпатизира на тези три партии недоразумения! Ето това са цоциологическите проучвания и електронното гласуване. Спускат ни щатско-израелските служби обучен от тях кадър за 2 години, той оаква всичко възможно, открадва и досъсипва каквото е останало и си тръгва с усмивка. Време е за военно положение и съд за всички яздили народа последните 32 години!
223
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Под ръста българи автора е имал предвид болшевишката банда на сороковите НПО-та и други комсоморски измекяpи
222
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . консолидация и повишаване на подкрепата около Продължаваме промяната, БСП и Демократична България. . . Пилците се броят на есен! Знаем го всички!
221
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако не искате на есен с маска и на опашката за игла ,решението е Възраждане
220
1
 
10
 
! Отговори
Нали преди 1 година
Не вярвате че тези проценти са измислени !
219
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тез не четат ли по форумите какво е настроението на хората. Какво БСП като феновете им се сбъркаха да ги псуват. Какво ДБ като пинокио и оня с жабешките очи ги правят за смех по форумите. ПП се удавиха в собствените си ла.на.Единствено Герб и Възраждане удвояват резултата си. Четете бе информирайте се за да разберете истината. И какви са тези Политико. Откоя миша дуп ка изкочиха. Тези знаят ли български да четат форумите.
218
7
 
6
 
! Отговори
Ран преди 1 година
За ДБ разбирам, но за ПП и особено за комунистите - не вярвам!