Нови разговори търсят подкрепа за правителство, ще има ли кабинет с третия мандат?

Партиите с разнообразни условия
13 юли 2022 20:07, Росен Стойчев
66

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС утре, но те вече обявиха, че го връщат веднага. Така ще последват нови консултации преди връчването на третия мандат. Тези предстоящи срещи бяха подкрепени от партиите в Народното събрание.

Всички са категорични, че ново правителство трябва да има, но категорично без търсене на подкрепа и разговори с опозицията. Компромиси, но без извиване на ръце, е условието за кабинет с третия мандат, съобщи Bulgaria ON AIR.

Партийните лидери да направят крачка назад. Само при това условие може да има нов кабинет в рамките на този кабинет, заявиха от "Демократична България".

"Би могло да помогне леко оттегляне на лидерските политически фигури от лидерските места в кабинета, за да намалим усещането, че кабинетът е парцелиран. "Продължаваме промяната" ще имат водеща роля, защото осигуряват най-много от гласовете и те са спечелили изборите", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.  

Левицата настоява основен приоритет на новото правителство да бъде социалната сфера, но за кабинет няма да преговаря с опозицията.

"Няма да водим преговори с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". С всички други ще разговаряме. Нашето основно предимство е, че запазихме доброто отношение към всички политически партии.

Още по темата
Нашата цел е да съставим работещ кабинет", посочи депутатът от БСП Явор Божанков. 

"Такъв ултиматуми на практика показва, че има липса на желание за компромис. Ние многократно сме казали, че с техните лидери за нас не е приемливо да водим диалог. Те самите, ако желаят да бъдат диалогични, могат да направят тази стъпка и да кажат: "Да, ето, ние сменяме ръководството. Да, ето, има промяна при нас, но напротив - те казват и отправят ултиматум единствено към нас, ние да направим крачка назад и да отстраним нашите лидери", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов.  

Междувременно парламентарната група на "Има такъв народ" остана с депутат по-малко. По собствено желание парламента напуска Виктория Василева. Точката с оставката ѝ беше вписана като първа в дневния ред за работа на парламента.

Депутатите я гласуваха и изпратиха Василева с аплодисменти и добри думи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв кабинет бе, хайде остовка. Днес отидох да зареждам бензин на колата, бензинджията ми вика зареждаш минимум за 25 лв. за да има отстъпка. Защо така бе управници. Държавата казва едно, частника друго.Държавата е нема, частника управлява държавата. Срам.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борбата ще е жестока.Става въпрос за кой ще е до кацата с МЕДЪТ.Много са партиите демек маймуните.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единият произвеждаше наркотици, другият употребяваше, логично е следващият премиер да е Семерджиев.
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане!
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия за трети път ще освободи България . Този път от евроатлантизма и дърт душманизма .
24
3
 
11
 
! Отговори
Ляв Прав Десен преди 1 година
Като в бокса .Докато не изпаднеш в нокдаун и не стигнеш до нокаут няма край на мача. Така в политиката .Запада се изправя ,ама вече е в няколко нокдауна ,а нокаута предстой до зимата максимум ! Сега се връща и епидемията ,случайно ли ? УВИ Няма нищо случайно в този подкупен свят !
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Рашков е фигурант.Страх го е и започна да трае и де не се заяжда с Толупа.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви разговори? Гласувайте премахване на машините,наблюдатели от независими държави не свързани с ес и сащ на изборите,и правете избори.
21
1
 
4
 
! Отговори
Всичко е МАФИЯ. преди 1 година
Толупа прецака Черепа,а Кирчо и Кокорчо прецакаха руснаците.Каскета е спуснал чадър над Толупа,Шиши и Сокола със сарайте в Росенец,равняващи се на милиарди.Прокопиев е с Нинова която е жадна за власт и пари.Нинова направи много пари с доставките на оръжие за знаете къде.ЕС И САЩ командват парада.Чакаме отговора на Русия за позора с дипломатите.Ще има сътресения.
20
0
 
7
 
! Отговори
Ляв преди 1 година
Зозо до есенат повече от половината западна Европа ще сдаде багажа ,както и десните им правителства.Да му мислят проевро настроените ,ако не си променят политиката ! Да видим как десна партия се моли на Русия ...Хаха, Шри Ланка беше началото ...
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалицията КИЧ - комунисти, измамници, ЧАЛГАРИ търсят под вола теле.
18
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Орел, рак и щука търсят неизвестно за науката животно за да тегли разнебитената каруца заедно с тях, но в своята, различна от всяко едно от тях, посока.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само в България свалено правителство получава първи мандат дни след това. Аз недоумявам как ще събере подкрепа, след като за дни нищо не се променя /нито броя на депутатите, нито програмата им/. Защо е написано така в Конституцията? Няма как да не са предвидили този казус Конституционалистите. Но, те са оставили тази конституционна бомба съвсем съзнателно като капан. По същата причина не е вкаран закон за Лустрацията. Комунистите са в основата на тази бомба в Конституцията. Застраховани са.
16
2
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
На есен дрътите комунисти ще изпукат от глад :))))))))))))))))))))))))))))))) Нали те си ги избраха Рундю, ПП, БСП, ИТН.....
15
0
 
1
 
! Отговори
лозунг на промяната преди 1 година
ние не за себе си , ние за народа !
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавният департамент вече каза, че трябва да има правителство с третия мандат. Какво ни занимавате още. То е ясно. Сега се моделират смокиновите листа.
13
1
 
9
 
! Отговори
пп,дб,бсп преди 1 година
Абсолютни деВили има в този парламент.Един път пада правителство -вот на недоверие ,втори път се опитват да съставят правителство и сега говорят за 3 -ти път - ДБ и Бсп ще им дадат като водеща сила ако имат мандати пак на ПП. Толкова *** неща на едно място .Тази коалиция бие всички клалиции по ТЪПОТИЯ ! Във световен мащаб. по властолюбие.
12
0
 
5
 
! Отговори
жажда за власт преди 1 година
абе нали всички тия промянаджии обявяваха - ние постове нещем , кво стана ?!
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да са плашите . Евроатлантизма ке падне и цените пак ще бъдат екстра и ще има бизнес.
10
1
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Това ще е провал на ПП и сваляне на гарда !!!Ако отново сме в цайтнот !!!