Нинова: Търсих мостове, но старият модел бърза да се върне на власт

Оттук нататък отговорността е на президента, заяви тя
27 юли 2022 16:18, Александър Попов
285
Нинова: Търсих мостове, но старият модел бърза да се върне на власт
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова коментира днешния горещ политически ден, в който стана ясно, че кабинет в рамките на този парламент няма да има. Утре сутринта БСП ще върне неизпълнен третия мандат на Румен Радев. Ето какво сподели Нинова:

"Направих всичко по силите си. Оттук нататък отговорността е на президента.

Днес след като обявихме, че утре връщаме мандата неизпълнен, ми се обадиха разтревожени десетки асоциации на средни и малки предприятия, работодателски организации, домоуправители, граждани. Твърдението на всички е, че хаосът с цените на енергоносителите, който се задава и липсата на решения на КЕВР, ще бъдат фатални за икономиката и семействата. Настояват за спешни решения на правителството в оставка и на Народното събрание. Искам да им кажа: направих всичко по силите си, за да помогна. Предложих открити и честни преговори за правителство, което да даде сигурност и спокойствие. Атакуваха ме, че имитирам, за да остана министър.

Още по темата
Предложих парламентът да продължи работа до 15.08 и да задържим мандата дотогава. Нападнаха ме, че нарушавам Конституцията, и че го правя от жажда за власт за още две седмици. Предупредих какво ни чака без председател на КЕВР. Обявиха ме за некомпетентна и алчна за власт.

Внесох програма и закони, които щяха да решат много от проблемите. Днес даже и не ги допуснаха в дневния ред на парламента.

Направих всичко по силите си. Проявих търпение, търсих мостове, предлагах решения. Сега се разбира, че съм била права, но е късно. Утре връщаме мандата. Яростта, омразата и желанието за бързо идване на власт на стария модел на управление от страна на ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане”, уби всяка възможност за държавническо и разумно решение за излизане от кризата. Оттук нататък отговорността е в ръцете на президента и на онези, които не проявиха никаква грижа за хората и грам мисъл за следващите месеци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: Корнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
0
 
! Отговори
Исус преди 1 година
НЕ! Уважаема. Ти просто никога няма да разбереш, че си продукт на наи-стария модел. Платена но почетена!!!
240
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По стар модел от БСП има ли? Това им е любима опорка на тия въшкари.
239
2
 
10
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
Правителство няма тя предлага програма и закони! С една дума сложих каруцата пред коня! Некадърните правитества прехвърлят проблемите които трябва да решават на НС!
238
2
 
12
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Не ви ща новия модел. Всички видяхме резултата.
237
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре си бяха канализирани процесите при ГЕРБ, но трябваше да ги свалят от власт заради измислени кюлчета и къщи в Барселона. Не му беше времето. Още тогава се знаеше, че ще настъпи хаос, но това не го усещаха Нинова, Радев, отровното трио и всички, които хвърляха вмирисана риба и яйца 2020г. Сега някой друг им е виновен. И Планът за възстановяване провалихте. Некадърници!
236
5
 
6
 
! Отговори
257 преди 1 година
Не е фалшификация, 257. Миналата година снимките са били изследвани от независима лаборатория в Лондон, която в потвърдила автентичността им, това го казаха по бнт. само че случаят бързо беше потулен и сега гл.прокурор окончателно иска да принизи появата на снимките до някаква абстрактна илюзия, тинтири минтири и т.н. Никой няма да допусне Б.Борисов и др. високопоставени политици да бъдат разсследвани, докато настоящият гл.прокурор е с по-висока власт от президента
235
1
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
- А за "моделът БСП" - крадене е лъжене на българите, кога ще кажете нещо, г-жо Нинова? За това, че БКП/БСП е истинското проклятие на България...
234
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи баба Корни, К(иро)- А(сен) и Ристо, Атанасов се наакаха, а президентът да им обира последствията! БСП и ИТН на Слави - дотук! И тримата американци - авантюристи да се измитат! ДЕдо Боце - при каракачанките и да си гледа внуците! Тази партия ГЕРБ Цв.Цветанов я създаде, а Пожарникарят се кротна отгоре й наготово. ГЕРБ реално е партия създание на Меркел-Вебер в противовес на Тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПС.
233
1
 
13
 
! Отговори
Хахо преди 1 година
Оставка на Нинова и вън от БСП
232
4
 
8
 
! Отговори
do anonimen 246 преди 1 година
До Анонимен 246 - много видео с чекмеджета си гледал и го смяташ за истина, а то - най-проста фалшификация.
231
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това,което тази безогледно жалка лъжкиня е търсила през целия си съзнателен живот са "мостове" към демагогия,лъжа,лицемерие,далавера,келепир,милиони комисионни,грабителска приватизация и власт! Тя е патологична властолюбка и е изключително опасна за БЪЛГАРИЯ,защото заради властта предаде РОДИНАТА ни! Вярното и хобче Вигенин беше на спявка при Мустафата,а лъжкинята се направи,че не знае! Не знаела и, че оръжието,което продава отивало в укрия, за спрения газ,за ветото,за дипломатическия скандал!!
230
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази за нов модел ли се мисли?
229
1
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Сега е моментът др.Нинова най-накрая наистина да си подаде оставката като лидер на БСП.
228
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мостове,парапети...време е за павета по наглите ви кратуни
227
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИНОВА АЗ СИ ИСКАМ СТАРИЯТ МОДЕЛ СТАБИЛНОСТ РАЗВИТИЕ ПОЛИТИКИ ХЕМУС СЕ СТРОЕШЕ ЕВРОПА ДАВАШЕ ПАРИ ИМАШЕ ЧОВЕШКИ ЦЕНИ СТОКИ ГОРИВА УСЛУГИ ОТКАКТО ЕДНИ САМООБЯВИЛИ СЕ ЗА ПРОМЯНА СЕ САМОНАЗНАЧИХА И БСП И СТАНА ПЪРВА ДРУЖКА ДБ ЧАЛГАРИТЕ ТУК НАСТАНА ПЪЛНА РАЗРУХА ЕДНИ ХОРА ПОСТОЯННО ПЛАШЕХА ЗАКАНВАХА СЕ НА ДРУГИ ХОРА ОСВОБОЖДАВАХА ГИ ОТ РАБОТА САБОТИРАХА СЕ ЦЕЛИ БРАНШОВЕ НАЗНАЧИХА СЕ КОМИСИОНЕРИ ИНФЛАЦИЯ
226
1
 
22
 
! Отговори
Враца баце преди 1 година
Кака Корни, като върне утре мандата, да иде и да гръмне пластичният си хирург!! То нещата от ден на ден по-зле стават, още малко и ще се разтече!!
225
16
 
6
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Нинова ,достатъчно умна си ,за да знаеш ,че те не са излизали от властта!Истинската битка с тяхната неограничена власт ,дори и когато не са в управлението е с техните "пипала" навсякъде и тя трябва да се осъществи с всички възможни законни радикални мерки ,които трябва да започнат още със Служебното Правителство и да продължат бързо и последователно при следващият редовен състав на правителството- друг път няма!
224
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, гоу хоум
223
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОЙКО ПРЕМАХНА ПОСРЕДНИЦИТЕ НА ГАЗОВИТЕ ДОСТАВКИ!ДА НЕ СИ МИСИТЕ ЧЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ИМА ***!ИМА ХОРА КОИТО ПОМНИМ И ДРУГИ КОИТО САМО ПИШАТ, ПО НЕ ЧЕТАТ!
222
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трудна е задачата да премахнем порочния модел Бойко Борисов от управлението на България. С тези откраднати милиарди ГЕРБ нищо чудно да платят връщането си на власт и пак да крадат, крадат, крадат,.... Ето, ИТН уж щеше да го изчегърта, а ГЕРБ ги купиха и ИТН свалиха правителството.