Петков: Чиновници опазват хранилката за строителните фирми, близки до ГЕРБ

Той настоява Караджов да освободи шефа на АПИ
123
Петков: Чиновници опазват хранилката за строителните фирми, близки до ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаквам министър Гроздан Караджов незабавно да освободи председателя на АПИ, заради чиито действия и бездействия е нарушен общественият интерес в полза на привилегировани фирми. За това призова в социалната мрежа Facebook примиерът в оставка Кирил Петков.

Още по темата
„Единствената функция на институциите е да работят в полза на хората. Действията на МРРБ и агенция "Пътна инфраструктура" от тази седмица са показателни, че на България е нужно ново антикорупционно мнозинство, което да пресече завинаги порочните модели на предишната власт и да върне институциите на гражданите“, пише той.

„За пореден път сламени чиновници и брокери влязоха в акция за опазване на държавната хранилка за строителните фирми, близки до ГЕРБ и кръговете около тях. Същите, взели стотици милиони на тъмно за работа по пътищата, с договори, по които текат проверки заради порочни строителни практики.С прекратяването на  новите, прозрачни обществени поръчки, АПИ възпрепятства пътната поддръжка в държавата в следващите 6-7 месеца и поставя в риск здравето и живота на гражданите. Това не трябва да се допуска!“, посочва Петков.

„Очаквам народните представители спешно да обсъдят проблема в регионалната комисия и да излязат със законосъобразно решение, което да гарантира, че българските пътища ще се поддържат без пропуск, включително през зимния сезон. Очаквам компетентните органи, включително прокуратурата, да се сезират по извършените нарушения и да възобновят проверките по работата на строителните фирми и целесъобразното изразходване на стотиците милиони публични средства“, допълва той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: апипътищаКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
13
 
! Отговори
Ха ! преди 1 година
Както Пинокио е без права за юрист и е правна нула , така и Кокорчо се оказва без диплома !!!!!!! Кокорчо 3 години посещавал подготвителни курсове ( колко ли е т.ъ.п ? ) ,където бърсал дъските и носел кафета ! И ние го сложихме да управлява финансите на държавата !!!!!!!!!!!!!!! Явно сме обречени да ни управляват *** !
66
3
 
7
 
! Отговори
L. преди 1 година
Папyнчо ако беше се фокусирал на подобни теми, вместо да го играе антируски ястреб, още щеше да е премиер. Ама народът го е казал - късно е, либе, за китка.
65
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от пътещата са свикнали Бацето да им плаща от джипката, за това сега недоволстват .
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КУролацията Киро се оака.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми, ние не искаме промяна и се вижда, че тези, които искат промяна сте малцинство. Затова и паднахте от власт и никога повече няма да управлявате!
62
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЦСКАрЧе то при мафията беше сто пъти по-добре, бе ***!
61
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как за 6м.да изчистиш цялата вклинила се гнилоч навсякъде , където ГЕРБ са минали .След тези потоп! Всичко трябва да се изгражда наново , ако искаме наистина промяна!
60
6
 
12
 
! Отговори
Чиновник преди 1 година
Чиновниците по министерствата поне имат реално висше образование ,което им дава увереност да работят това , за което са учили ! А ти, татковото Кико и твоята падруга - Кокорчо , вие не ставате за нищо !!! Освен това нямате истински дипломи - няма и следа от диплома на Кокорчо !!!!!! Оказва се, че някакви мошеници допуснахме да се качат на главите на учени и можещи чиновници !!! Как го допуснахме ??? Толкова ли сме прости ???
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков, 6 месеца ти беше на хранилката след като всички цени в магазините са двойни и разликата заминава в твоя джоб!
58
1
 
17
 
! Отговори
11 преди 1 година
По-добре е чиновници да пазят хранилката, отколкото да ти спрат газа, тока и бензина или да ти мятат ракети, щот са прайш на много отворен.
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 123 ПАРАПЕТА
56
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори юоктомври и Ноември България излиза от ЕС. Европеидната гм'еж е в паника!
55
4
 
28
 
! Отговори
123 преди 1 година
Кирчо мамин, ти смени всички директори на всичко и навсякъде възникнаха проблеми. Сега искаш да ги уволняваш щото работели за Бойко. Еми то излиза, че през цялото време е управлявал Бойко. Ти кво крепеше там през това време.
54
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европеидната гм'еж пп и дб оттича в канала.
53
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че слави изтегли щекера на шайката на Киро Лъжеца.
52
24
 
8
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Ако на следващите избори ПП и ДБ не се явят заедно, мафията със своите партии Герб, 87ъzраждане,ДпС, Янев и НТИ ще спечели. Ако сме народ поне малко ще гласуваме за нормалността, за Василев и Петков иначе край с България...
51
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъже лъжливото канадче! Но, ВИЕ ди го избрахте, щото сте про'сти европеиди. Тиквата ви го каза още преди 10 години!
50
1
 
16
 
! Отговори
абе преди 1 година
петков , защо в тоя парламент има много гейчета в костюмчета ?
49
12
 
3
 
! Отговори
българин преди 1 година
До: номер 54 Какви опорки бе, или си кръгъл ***, или си от хранилката и ти като другите!Нали постоянно сме в контакти с едни и други организации - МРРБ наистина задържаха парите, после ги пуснаха, АПИ обеща че ще плаща но дали са платили не знам а стоим и не без заплати, само че шефа не ни праща да протестираме а продължаваме работа по нови обекти за които още не сме актували пари!!!Тоя седнал за опорки да ми говори!!! Мръсният учиндолски чалгар затри България като се сдуши с ГЕРБ!!!
48
4
 
17
 
! Отговори
Гешев преди 1 година
кире , след партито в петък ти какво ше работиш , а асенчо , а лена ???