Мандатът върнат: Радев видя хаос в енергетиката

Президентът призова до края на седмицата да се реши казуса с КЕВР
Обновена: 28 юли 2022 10:45 | 28 юли 2022 10:13, Александър Попов
146

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

БСП върна третия мандат на президента Румен Радев неизпълнен. Георги Свиленски изтъкна за пореден път, че са били положени всички усилия да бъде съставено правителство.

В последните 10 дни БСП положи всички възможни усилия да бъде съставено правителство. В последния момент "Има такъв народ" оттегли подкрепата за изготвената законодателна програма. ПГ на БСП взе решение да не посочи кандидат за министър-председател и връщаме мандата като неизпълнен, заяви Георги Свиленски пред президента.

От своя страна президентът отбеляза, че освен неизпълнения мандат, хаосът в Комисията за енергийно и водно регулиране е тежко наследство, което настоящата управляваща коалиция оставя на бъдещото служебно правителство, което ще трябва да състави.

Управляващата коалиция завещава на служебния кабинет и хаоса в енергетиката. Това е най-тежкото наследство на това правителство. Обръщам се към депутатите за отговорност и намиране на решение за председател на КЕВР по възможност още днес. Успех на политиците, милеещи за България, успех на предстоящите парламентарни избори, заяви Румен Радев.

Думата поиска и лидерът на левицата Корнелия Нинова, която попита президента дали ще удължи работата на парламента, за да може да се намери решение за изход от тежката ситуация в енергетиката.

Положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР. Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи. В тази връзка бихме искали да знаем имате ли намерение да удължите работата на парламента, г-н президент, попита Нинова. По думите ѝ въпросът не може да намери решение за един ден.

Народното събрание да реши въпроса с КЕВР до края на тази седмица, заяви Румен Радев.

След срещата Корнелия Нинова пък нападна президента и го обвини, че заедно с ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" са работили срещу този кабинет от първия му ден.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
11
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 година
ПОБЕДА!
68
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев тя целата куочина е нагоре с краката заради твоите киро лъжеца и кокорчо крадеца.
67
23
 
15
 
! Отговори
Основна Цел преди 1 година
Основната цел трябва да е Бойко Борисов да бъде разследван, евентуално обвинен и осъден ефективно. Нищо друго няма значение.
66
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я някой да пита Фатмо какъв е Донбас, да разберем какво ще е следващото правителство. :)))))
65
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнела усеща накъде духа вятъра и се опитва да се изкара, че и нейния г** не е червен, но всички знаем, че БСП са част от мафията. Колкото и да се преструва, си остават слуги на Путин, които в момента са залегнаи по-ниско от тревата и чакат удобен момент да дръпнат чергата
64
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 2018 година Бойко Борисов предоговори начина за формиране на цената на газа, който купувахме от Русия и резултата беше значително по-скъп газ. Сега изпълнявайки заповедите на американците, купуваме още по-скъп газ.
63
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Импийчмънт на Радев и масово гласуване против Герп, Дпс, Итн и ***. Това е рецептата за успех на България.
62
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 12 години управляващ Мутpомор, ясно е че ще има хаос.
61
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Студомор, гладомор и Фатмакомор.
60
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаосът в държавата стартира след като фигурантът излезе на площада и си навири чукана пред хората! Ето сега хаосът се стоварва върху него, а той не е свикнал да носи истинска отговорност. С неговото празно бръщолевене държавата няма как да върви напред и хаосът ще стане още по-голям. Това е неизбежно- сори!
59
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев ще подпише нав договор с Газпром за да не можем да осъдим Газпром за неизпълнение на стария договор който беше едностранно нарушен от руска страна. Вместо България да получи милиарди долари от неустойки, Радев ще спасява любимите му руснаци от финансов фалит за сметка на България.
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
София,Бургас и Варна давам само руска газ да притежавам. Че ти купим руска кола да не одиш гола.
57
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тази държава няма ли мислещи хора? Като видите, чеФатмака ви влачи клоуни и чалгари да ви управляват и ви руши енергетиката, защо просто не го застрелятеФатмака, като Чаушеско? ОчевидноФатмака иска да ви убие с глад и студ през зимата. Убийте го вие първи.
56
4
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Какво рИвете, про'с'таци европеидни? ВИЕ си ги избирате и едните и другите да ви интегрират да сте слуги на Брюксел. Дано изп'у'кате тази зима.
55
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният провал на Радев. Нали крещеше Мутри вън, сега защо не вдига юмруци?
54
3
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Енергийния хаос в ЕС си го създаде ЕС. И най-вече либералните и зелени еврофили. У нас го създадоха евро и американофилите. Затова Октомври - избори, Ноември - излизаме от ЕС и НАТО, Януари - еврофилите умират от студ и глад ... или да си емигрират в еврофилията! Само тогаз България ще тръгне напред!
53
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главната цел трябва да е премахването на модела Бойко Борисов, като първата стъпка е смяна на Главния прокурор.
52
3
 
7
 
! Отговори
до 112 преди 1 година
Не си прав Коко, хаосът в енергетиката го направиха Кирчо и Кокорчо със специалното участие на Лена, неграмотен юрист, случайно попаднала вобкръжението на двамцата харвардци! Случайници, неразбиращи от енергетика, икономика и право!
51
0
 
8
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Хоаосът е тотален!
50
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Е, нали го арестуваха, ако имаше и едно доказателство, щеше да остане в ареста! Мислите ли, че злобния копой Рашков щеше да го пуксне! Не че не е крал, но последните 6 месеца младите умните и красивите ни ограбиха с един замах и ни набутаха таксава инфлация и мизерия, че едва ли ще се оправим! И пак виждаме съ8щата мантра: Бойко Борисов е виновен за всичко!