Мандатът върнат: Радев видя хаос в енергетиката

Президентът призова до края на седмицата да се реши казуса с КЕВР
Обновена: 28 юли 2022 10:45 | 28 юли 2022 10:13, Александър Попов
146

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

БСП върна третия мандат на президента Румен Радев неизпълнен. Георги Свиленски изтъкна за пореден път, че са били положени всички усилия да бъде съставено правителство.

В последните 10 дни БСП положи всички възможни усилия да бъде съставено правителство. В последния момент "Има такъв народ" оттегли подкрепата за изготвената законодателна програма. ПГ на БСП взе решение да не посочи кандидат за министър-председател и връщаме мандата като неизпълнен, заяви Георги Свиленски пред президента.

От своя страна президентът отбеляза, че освен неизпълнения мандат, хаосът в Комисията за енергийно и водно регулиране е тежко наследство, което настоящата управляваща коалиция оставя на бъдещото служебно правителство, което ще трябва да състави.

Управляващата коалиция завещава на служебния кабинет и хаоса в енергетиката. Това е най-тежкото наследство на това правителство. Обръщам се към депутатите за отговорност и намиране на решение за председател на КЕВР по възможност още днес. Успех на политиците, милеещи за България, успех на предстоящите парламентарни избори, заяви Румен Радев.

Думата поиска и лидерът на левицата Корнелия Нинова, която попита президента дали ще удължи работата на парламента, за да може да се намери решение за изход от тежката ситуация в енергетиката.

Положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР. Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи. В тази връзка бихме искали да знаем имате ли намерение да удължите работата на парламента, г-н президент, попита Нинова. По думите ѝ въпросът не може да намери решение за един ден.

Народното събрание да реши въпроса с КЕВР до края на тази седмица, заяви Румен Радев.

След срещата Корнелия Нинова пък нападна президента и го обвини, че заедно с ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" са работили срещу този кабинет от първия му ден.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
15
 
2
 
! Отговори
Спокойно преди 1 година
Обзалагам се, че след 2 месеца Петков ще е премиер с абсолютно мнозинство. Никой не търси рубли, само радев и копейкин.
48
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаосът е в прокуратурата и съдебната система. Защо чекмеджаните още не са в затвора и поне част от откраднатите милиарди върнати на България?
47
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не махнем модела Бойко Борисов, ще има хаос.
46
5
 
8
 
! Отговори
българин преди 1 година
96-та премиера беше от БСП,сега е президента,а положението в страната е същото.Случайност...не мисля
45
9
 
6
 
! Отговори
:))) преди 1 година
Хайде да вкарвате Боко Тиквата в затвор вече? Стига с вашите процедурки, гласуванки и така нататък. ВКАРАЙТЕ ТИКВАТА В БАЙ СТАВРИ! АМАН!!!!!!!!!!!
44
8
 
2
 
! Отговори
Данка Каназирева преди 1 година
Предупредих ви да не пипате организираната престъпност. Но вия я пипнахте и сега държавата е в хаос, от който само ГЕНЕРАЛ БОЙКО БОРИСОВ може да ни избави! Идвай си Буци, отвори шкафчето и ела да ни помогниш!
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно вече се подготвя нов договор с Газпром и мазните хонурари ще потекат.
42
6
 
15
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 1 година
Енергийният хаос го създадоха Кирчо и Кокорчо, които Радев вкара в политиката и им даде власт. Този хаос ще се разреши когато спрем да слушаме евро-атлантическите шизофреници и започнем да купуваме газ директно от Русия а не същия руски газ но през няколко държави посредници. Това е абсолютна лудост която обрича народа на студ и бедност.
41
0
 
4
 
! Отговори
ДО ДОЛНИЯ преди 1 година
"Нямам търпения" - Каримански, ти ли си?
40
3
 
10
 
! Отговори
Грух Грух преди 1 година
Охааа кака Корни добре се е ояла. Тези 6 месеца власт добре са и се отразили на фигурата. Очертава се обаче май да заслабне тази зима, ще видим....
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев се е видял в чудо. Около него само некадърници, хвани единия удари другия а той самия като президент няма власт пък всички чакат от него да направи нещо. Сега и тези които го издигнаха ще се обърнат срещу него.
38
0
 
11
 
! Отговори
БСП КОМУНДЕ преди 1 година
Радев, до кога държавата ще е в хаус.....
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Владимир Путин, ти си най-големия Ббоклук и ти спря газа като престана да си изпълняваш договора. Но иде видов ден за ппууткин, скоро ще пълзи пред Китай и Индия да му купуват газта. Разбира се, ще забрави за тлъстите печалби от ЕС.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куку
35
10
 
14
 
! Отговори
msm преди 1 година
Енергийният хаос не е само в България, той е в целия ЕС. Със сигурност ще те намери решение, което да ограничи до минимум щетите за ЕС и приходите от нефт и газ на фашистка руССия. Никой нормален човек не иска и не трябва да плаща за газ и нефт на масови убийци, които да използват парите от тези енергоносители за финансиране на озъбената им военна машина!
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И партийната демокрация се оказа недоносче и по зле даже от соца. Ееехх да беше жив Бай Тошо да се посмее сега и той пък и някоя сълза да отрони за тия ме-ке-рета дето не могат на две магарета сламата да разделят а сме им дали държавата да управляват.
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забрана за партиите трябва!
32
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентска република и Костадинов Президент е Пътя на истинската промяна
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 30 години се видя, че у нас партиите са вредни за народа и държавата. Политиците първо се водят от собствения си интерес на второ място е партийния, а народа кучета го яли.
30
10
 
9
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
И Радев помогна на герб и дпс да съборят правителството. В тая държава досега свестен президент не е имало!