Пеканов: Прогнозите за икономиката са катастрофални

Според него трябва да се готвим за най-лошото
Обновена: 7 авг 2022 14:06 | 7 авг 2022 13:30, Камелия Цветанова
182
Пеканов: Прогнозите за икономиката са катастрофални
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според вицепремиера Атанас Пеканов прогнозите за българската икономика са лоши или катастрофални. Той призова да се готвим за най-лошото.

Отстраняването на шефовете на НАП и Агенция “Митници”, и смяната на областните управители, са нормални. Всяко едно правителство предприема такива стъпки в началото на своето управление,коментира Пеканов пред Нова телевизия.

“Действията, които бяха направени в първите дни са напълно нормални. Всеки един нов кабинет трябва да гарантира възможно най-ефективната работа на институциите. И винаги, когато става смяна на властта, се правят някои промени”, обясни Пеканов.

Той коментира и газовата диверсификация. Пеканов бе категоричен, че Русия не е най-сигурният партньор. “Има енергийна криза. Тя е в цяла Европа! Трябва да действаме възможно най-бързо, за да я решим”, призова Пеканов.
Какво ще се случи ако няма достатъчно количества газ през зимата? Отговорът на вицепремиерът бе, че трябва да се подготвим “за най-лошото”. “Липсата на достатъчно количество газ ще доведе до икономически загуби. Икономистите спорим дали последиците ще са лоши, или катастрофални!”, заяви Атанас Пеканов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
6
 
13
 
! Отговори
А преди 1 година
И за кого да гласуваме? П.П доведе до криза. Б.Б ни управляваше с мутренски похвати. БСП, ДПС няма изобщо да ги коментирам. Възраждане са крайни екстремисти. ДБ са накъдето духне вятъра. Пак, за кого да гласувам?
106
4
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ами с Рундю - катастрофата начело толкова :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Той лично натресе Кирю и Асан, сега пак на невинен се прави?!?
105
6
 
35
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Да благодарим за това на престъпниците от Харвард
104
10
 
15
 
! Отговори
Maria преди 1 година
Чии прогнози? На продажното ви, обслужващо интересите на Радев правителство?!?
103
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За последната полвин и повече година, се начетих на милион прогнози, каква катастрофа ни чака. Е, за много знайковците и разбирачите, все още сме си тук.
102
6
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Реваншизмът не е нормалност малкия,устата ти още на мляко мирише,а вицепремиер те направи юмручето.
101
7
 
5
 
! Отговори
Дали преди 1 година
е в Еврозоната, или не, държавата територия на упрвници перверзни психопати е ВСЕ ТАЯ.
100
7
 
23
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Още колко ще експериментираме в политиката. То не беше льотчик с юмрук ,то не беше Харвард, скоро навярно машинно отново ще издигнем млади надежди, няма ли разумни хора в тази държава? Стига сме се псували и мачкали сами. Гордоста и тарикатлъка ще ни изяде главите.
99
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък една икономика! България мяза на разорана кална нива. Гледах кадрото на един германец от София. Смрадливи подлези, изкъртени плочки, от магазините висят едни парцали-нещо като тенти, грОзни графити, оцапани паметници и още и още....Това ми ти било столица на държава от ЕС. За провинцията няма какво и да говорим. Пълна мизерия, и развала. Срам ме е.
98
3
 
19
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Атанас Пеканов - прогнозите за българската икономика са лоши или катастрофални, значи резултатите от санкциите вече се виждат, а зимата ще се виждат още по-добре.
97
2
 
33
 
! Отговори
Лойко преди 1 година
Всеки народ си заслужава съдбата.До там е докарахме с безграничната българска простотия. Унищожаваме си природата,замърсяваме поголовно градове и села. Безотговорна нация сме. За да си изхвърлим правилно битовите отпадъци/***/ ,не се изискват средства,а само малко акъл. Това е истински показател за цивилизационното ниво на нацията. Всички области на живота и политиката е подобна картинка.
96
10
 
10
 
! Отговори
Леля Пена преди 1 година
ТОЗИ ТЕОРЕТИК ДА СИ СТОИ ПРИ СТУДЕНТИТЕ,КОИТО ВСЕ ОЩЕ МОЖЕ И ДА ЗАБЛУДИ,НО ЗА ТРЕЗВО МИСЛЕЩИТЕ ХОРА Е ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ . ИДЕЯ НЯМА ЗА РЕАЛНИЯ ЖИВОТ !
95
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пеканов твоите доскоро колеги Нинова,Петков,Василев,Лорер и други екземпляри тръбят наляво и надясо ,че всичко е цветя и рози.Икономиката ни имала най-голям ръст в ЕС.Цените ни били най-ниски,доходите ни растяли най-бързо.Ти не ги ли слушаш тия хора какво казват.А ти на коренно противоположно мнение от тяхното.
94
8
 
16
 
! Отговори
do 105 преди 1 година
Не те,ние правим каквото си искаме,Плюем на метено.Никой не е искал да плащаме в рубли ,а да плащаме по договора на банка на ,,Газпром".Кирчо и Кокорчо пет пари не дават за интереса на България.Важно е да обслужват американските интереси и джоба си.
93
12
 
10
 
! Отговори
българина преди 1 година
Русия никога на никого не е спирала газа. Само на тези които не плащат, тук няма насилствени методи, ако искаш...... Докато с шистака не е така, може да не го искаш, но пък е демократично скъп
92
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доколкото си спомням, Газпром ни спря газта с обяснението, че иска вече друг начин на плащане. То и да плащаме с рубли, те пак могат да не ни дават газ. На Германия не дават, на Унгария не дават, че на нас ли? Правят си каквото си искат, слугите на Радев саботират гръцката връзка, шистов газ не смеем да добиваме а някои хора се радват и викат: "Честито, видяхте ли сега Големия брат Иван като ни опъва, така ни се пада."
91
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Населението ни е колкото един голям град, ако не могат да ни направят богати и спокойни за бъдещето - да си ходят.
90
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не престанаха да тормозят психически хората. То не бяха вируси, кризи, рестрикции и какво ли не - като са го подхванали така на едро вече очаквам да включат и останалите си 2 плашилища - тероризъм и природни катаклизми. Споко, Пеканов - не всички са треперещи джендърчета като теб. Ние времето на Виденов изкарахме, сега ще ни стресне липса на газ?? Не са малко тези от нас, които все още помнят режим на тока 2-2 и постоянни повреди във ВИК - ти ли ще ни плашиш бе, Калитко?
89
3
 
25
 
! Отговори
Протестиращ преди 1 година
Протест в защита на това да не се къпем ? Тия *** от ДБ начело с Пинокио са за психо преглед
88
12
 
9
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Най важния министъркостя не си"изгонил"никой,и слепите видяхме преврата осъществен от дпс-гроб-*** и троянският на пАсолството итн,с подкрепата на рЕзидента,по нареждане на ...путин,на следващите избори ще дадем пълен мандат на ПП и г-н Петков...за да довърши започнатото и да превърне България в Свободна и Просперираща...пАсолството...минусите моля!!!гьобелс уби хитлер г-жо...вие путин!!!