Пеканов: Прогнозите за икономиката са катастрофални

Според него трябва да се готвим за най-лошото
Обновена: 7 авг 2022 14:06 | 7 авг 2022 13:30, Камелия Цветанова
182
Пеканов: Прогнозите за икономиката са катастрофални
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според вицепремиера Атанас Пеканов прогнозите за българската икономика са лоши или катастрофални. Той призова да се готвим за най-лошото.

Отстраняването на шефовете на НАП и Агенция “Митници”, и смяната на областните управители, са нормални. Всяко едно правителство предприема такива стъпки в началото на своето управление,коментира Пеканов пред Нова телевизия.

“Действията, които бяха направени в първите дни са напълно нормални. Всеки един нов кабинет трябва да гарантира възможно най-ефективната работа на институциите. И винаги, когато става смяна на властта, се правят някои промени”, обясни Пеканов.

Той коментира и газовата диверсификация. Пеканов бе категоричен, че Русия не е най-сигурният партньор. “Има енергийна криза. Тя е в цяла Европа! Трябва да действаме възможно най-бързо, за да я решим”, призова Пеканов.
Какво ще се случи ако няма достатъчно количества газ през зимата? Отговорът на вицепремиерът бе, че трябва да се подготвим “за най-лошото”. “Липсата на достатъчно количество газ ще доведе до икономически загуби. Икономистите спорим дали последиците ще са лоши, или катастрофални!”, заяви Атанас Пеканов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
0
 
! Отговори
антирадев преди 1 година
Като привърженик на демокрацията съм отвратен от Радев, Тиквата, Копейкин, Нинова и Доган. Сега и този, за да е министър /малко време/ е съгласен да лъже и предсказва злини. Истината е : България е много по добре от повечето страни в ЕС с ел. ток, газ и диверсификация. Проблемът на България е в :три пъти по голямата енергоемкост на продукцията, корупцията на всички нива, зависимостта на политиците от Русия, техническата изостаналост и неграмотност на населението.*** народ-слаба държава.
126
2
 
2
 
! Отговори
!!! преди 1 година
"КАТАСТРОФАТА" Е САМО В ЧЕРВЕНАТА ТИ И ЗАДРЪСТЕНА ОТ РЪЖДЯСАЛИ СЪРПОВЕ И ЧУКОВЕ КРАТУНА БЕ, КРЕМЪЛСКИ ЛАКЕЙ И НИЩОЖЕСТВО ПЕКАНОВО!
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДГД Еврото , криза с еврото ще е 10 пъти по-сериозна, винаги мжое да стане по-зле, плашат хората, уж еврозоната ще ни даде стабилност, да беее да, като си продадем органите и земите какъв разцвет ще настъпи за западняците,които всъюност му плащат на този послушко с айкю под 35 по българска история
124
0
 
2
 
! Отговори
ПравдоФИЛ преди 1 година
Ей погребален агент, да не паднеш в дупката ,която вие копахте, всичко сте ведно, кликата на нато , всички до един плътно пред стената.
123
0
 
7
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Пеканов, големия отличник от Виена, чиито план за възстановяване го връщаха 20 пъти за 6 месеца от Брюксел, докато други държави вече харчат парите от миналата година. Този е от тая порода мамини синчета, отглеждани за политици и неставащи за нищо.
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според него трябва да се готвим за най-лошото ------ откакто миризливия чoрап назначава за министри такива като този и като подмянаджиите сме винаги готови!
121
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този *** ли беше от млажеджкото марксистко движение, унуче на че гевара и партизлаците без един ден трудов стаж. парашутистче на новият световен ред. този изродд натиска да затворим мариците. ще затворят и аеците. гласувайте за ВЪЗРАЖДАНЕ.
120
0
 
9
 
! Отговори
Леля Пена преди 1 година
На този въздушен теоретик няма ли кой да му покаже къде зимуват раците?Само рецитира заучени фрази и нищо не разбира от икономика!
119
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До !!! - тоя ръст от 30% някак странно се отрази на портфейла ми... изпразва се 30% по- бързо от преди година.почти толкова бързо, колкото Киро държащ парапета на Лена със заплата 14 000 в ББР... айде стига празно тролене, поне малко почнете да мислите
118
11
 
14
 
! Отговори
стоян преди 1 година
Боко Тиквата за 12 години унищожи България.Съд и затвор.
117
5
 
8
 
! Отговори
:):) преди 1 година
Смяата на шефа на МИТНИЦИ е заради едно КПП и една Лаборатория - но и през това КПП Капитан Андреево минава и трафика на дрога и тн. Така, че опита на държавата да овладее мафията завърши с овладяване на държавата от мафията.Смяната на шефа на НАП е за да не притискат приятелите на мафията и големите бизнеси да плащат данъци Да не забравяме Юни имахме излишък над 1.1 Милярда на бюджета. Дори и Лукойл започна да плаща данък. Сега това ще се промени. Мафията си върна държавата.
116
1
 
13
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
ха-ха ясно се видя, че г-жа Лъжа-Нинова, освен, че води БСП стремглаво към дъното, завлече по същия начин и икономиката ни. БСП влезе ли във властта и всичко загива! Слепи ли сте, какви сте не знам. Спрете да гласувате за тези комунисти и за хора, без опит, защото така се упражняват върху и без това бедното ни население. Никакви новобранци на министерски позиции и БЕЗ БСП, това е!
115
17
 
10
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Да - прогнозите са "катастрофални" - за 6 месеца, като спряха краденето, икономиката имаше ръст 30%, сега като отпуснете пак каишката, тези 30% ще се стопят и ще изтекат в джобовете на мафията :( Жалко - имахме някаква надежда, но явно мафията е непобедима :(
114
6
 
14
 
! Отговори
Vs преди 1 година
Интересно ми е само как за 2 дена сменихте толкова хора! Откъде ги извадихте и как си позволяваш да плашиш хората с *** си твърдения!? Това не е ли подсъдимо? Ако съм главен прокурор - веднага започваш да пишеш обяснения! С к а па няк.
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я! Асам Наско пак министър. Читалищната самодейност продължава.
112
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То у нас сме все във въздуха,кога не е било катастрофа,а пък сега сме пред колапс
111
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това протерористично путинско правителство какви да са?
110
29
 
20
 
! Отговори
Анонимен гербер преди 1 година
Бойко Къде сииииии !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Връщай се ,че тез некадърници вече година и половина потопиха държавата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
109
7
 
3
 
! Отговори
до 120 преди 1 година
До А 120 Откакто има "неподкрепям никого," в бюлетината ,за друг не съм гласувал
108
5
 
12
 
! Отговори
селянин преди 1 година
Патканов ти си катастрофа брат.КАто помня миналата година как *** плана за възстановяване, се чудя тоз президент сляп ли е да ти гласува доверие. Такъв некадърник като теб , който да си вярва освен киро може би ,не съм виждал