Гълъб Донев за мигрантския натиск: Способни сме да пазим границите си

Полиция и армия обединяват усилия на българо-турската граница
26 авг 2022 11:18, Петя Славова
94
Гълъб Донев за мигрантския натиск: Способни сме да пазим границите си
Снимка: БГНЕС

Засиленият мигрантски натиск през последните няколко месеца ще срещне категоричния отговор на държавата. Полиция и армия ще пазят българо-турската граница заедно.

Още по темата

Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на днешното правителствено заседание, предаде БГНЕС.

Въпреки подозренията за съучастие, съм убеден в силната мотивация на полицейските служители и военнослужещите, които ще се включат в охраната на границата ни, допълни Донев.

Той отбеляза, че всички служби, чиято основна задача и функция е да гарантират националната сигурност трябва да активизират дейностите си за превенция на нелегален трафик, за да няма изненадани, когато 15-годишно момче с хуманитарен статут шофира автобус с 47 нелегални мигранти. Премиерът отбеляза и че българските институции трябва да си сътрудничат с Frontex.

Възлагам на МВР задачата да извършва строг контрол и наблюдение на пътищата, за които е известно, че се изпълнява трафик на мигранти, заяви министър-председателят, като отбеляза, че местните граждани са на ясно кои райони се използват от трафикантите и каналджиите.

Ще покажем, че сме способни да пазим границата си, която е и на ЕС, каза още Гълъб Донев.

Членовете на Министерски съвет почетоха с минута мълчание паметта на двамата загинали в Бургас полицаи - Йордан Илиев и Атанас Градев, които при опит да спрат автобус с нелегални мигранти, управляван от 15-годишен бежанец, загубиха живота си.

Тези мъже на дълга възстановиха компрометираната граница с цената на живота си, подчерта Гълъб Донев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С какво бе крилат плъх? С отрова за гълъби?
35
4
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
А бе не сте способни и нищо не можете да опазите. При Бойко имаше приказка с Ердоган и мигрантски натиск почти нямаше. При Кирчо и Кокорчо (Радевите подставени лица) правеха НУЛЕВА външна политика - скъсаха се да ходят до Македония, Гърция, Сърбия, Румъния и пр. Мики-Маус държави, а Турция, дето е най-приятелският и могъщ съсед, с който винаги може да се разбереш игнорираха, все едно я няма, но даже на Кирчо двата танкера с газ се разтовариха там и го споменават с половин уста.
34
0
 
6
 
! Отговори
Може преди 1 година
Способни сте да си пазите з.ад.ни.ци.т.е. радев
33
8
 
3
 
! Отговори
Евролиберал преди 1 година
ЕС е демокрация и всички имигранти, особено бедните и нещастни, които нямат шанс в собствените си страни са добре дошли и ЕС е длъжно да им осигури шанс за развитие. В богатия ЕС има достатъчно място за всеки от тях. Това са евроатлантическите ценности и който не ги изповядва е крайнодесен и устата му трябва да бъде запушена. В ЕС не трябва да има трибуна за крайнодесните!
32
0
 
15
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
Живея в Бургас и виждам по улицте, че не сте способни :) Тея ги разправяйте на хората в Монтана(с най-голямо уважение към тях). Но тези, които сме до границата с Турция знаем много добре и за схемите, и че сте некаддърни! 80% от имотните сделки в Бургас в. момента се осъществяват в кеш :) Това, че вие сте тъъппии, не означава, че ние сме на вашето мизерно ниво!
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дереджето на държавата и на полицията ни, в частност, е такова благодарение на не на министри, които са по постовете си от броени дни, а поради престъпните управляващи, които се изредиха последните 30 години. Всички! До един! Гълъб, орел - никой нищо не може да направи за два дни при 30 години тотална щета и разруха. Този Гълъб обаче се излага да говори глупости - то се вижда колко можем да си пазим границзите. Не само не можем, а и не щем - за някое евро пускаме всичко, що е пожелало да мине.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се че сме способни! Само стигнете редиците и звъннете на Ердоган да му припомните чесме приятели.
29
0
 
8
 
! Отговори
Мигрант преди 1 година
Шът, не думай. А всички по веригат какво ще правят/броят после.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков каза какво ТРЯБВА да се направи в МВР-то , ама няма далавера за НАЗНАЧЕНИТЕ ОТ герб КОРУМПИРАНИ НАЧАЛНИЦИ , ПРОКУРОРИ , СЪДИИ , И КАКВО ЛИ НЕ ПО ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ... Причината си остава в 4 -мата бейове в Бг .--- ДОГАН ПЕЕВСКИ , БАЦЕ И ГЕШЕВ ... ПО РЕЗУЛТАТИТЕ В ДЪРЖАВАТА ЩЕ ВИЖДА ...
27
0
 
5
 
! Отговори
Гугут Демирев преди 1 година
Браво на адаша. Най-способните сме.
26
3
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 1 година
"Гълъбе,закривай МВР мой Гълъбе!И направете истинска полиция по европейски образец!" - - - Точно по европейски образец ни е всичкото и затова е на такова дередже. В момента точно европейската полиция не е най-доброто на пазара.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Автобусът-убиец не е прескочил оградата с Турция.Минал е през митницаа.Някой здравата се е налапал с парички,а двама български полицаи ги няма.Минавал съм границата с Турция законно савтобус - митничарят влиза в автобуса,показваш си паспорта, отворен на снимката.Вижда снимката и сравнява.Няма как 47 да минат,ако не се е плащало.Според мен,изобщо не се е проверявало,директно са минали като...Съболезнования на близките на полицаите.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То се видя колко сме способни! Не само че границите ни са разграден двор, ами и контрабандата е дело на висши държавници, полицията ни е необучена, в нея бъка от излишна администрация, а истинските изпълнители са зле подбрани, зле платени, зле подготвяни.
23
0
 
11
 
! Отговори
Никаква разлика преди 1 година
На тия целта и задачата им е да държат тук в България всичкото кеч.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха нищо не можете и за нищо не струвате !! МВР е такава пробита дупка , че няма на къде. Разбира се има и почтенни и чесни но това са 10 % само !!!
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без намесата на САЩ , Запада ще бъде много добро място за живеене , но сега НЕ Е !
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно ***, сложено да заема най-големия държавен пост. Гугутке, отивай в ко-вид отделението.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъбе,закривай МВР мой Гълъбе!И направете истинска полиция по европейски образец!С тия гащници не става работата!
18
0
 
16
 
! Отговори
Рашко преди 1 година
Трафикът на мигранти се осъществява изцяло със знанието и под закрилата на хора от МВР и Гранична полиция. Там търсете истинските виновници за трагедията в Бургас.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков добре казваше че в МВР трябва да се изчистят ВСИЧКИ НАЧАЛНИЦИ И ЗАМЕСНИЦИ . Не знам защо дърдорите против Рашков !!