Гълъб Донев за мигрантския натиск: Способни сме да пазим границите си

Полиция и армия обединяват усилия на българо-турската граница
26 авг 2022 11:18, Петя Славова
94
Гълъб Донев за мигрантския натиск: Способни сме да пазим границите си
Снимка: БГНЕС

Засиленият мигрантски натиск през последните няколко месеца ще срещне категоричния отговор на държавата. Полиция и армия ще пазят българо-турската граница заедно.

Още по темата

Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на днешното правителствено заседание, предаде БГНЕС.

Въпреки подозренията за съучастие, съм убеден в силната мотивация на полицейските служители и военнослужещите, които ще се включат в охраната на границата ни, допълни Донев.

Той отбеляза, че всички служби, чиято основна задача и функция е да гарантират националната сигурност трябва да активизират дейностите си за превенция на нелегален трафик, за да няма изненадани, когато 15-годишно момче с хуманитарен статут шофира автобус с 47 нелегални мигранти. Премиерът отбеляза и че българските институции трябва да си сътрудничат с Frontex.

Възлагам на МВР задачата да извършва строг контрол и наблюдение на пътищата, за които е известно, че се изпълнява трафик на мигранти, заяви министър-председателят, като отбеляза, че местните граждани са на ясно кои райони се използват от трафикантите и каналджиите.

Ще покажем, че сме способни да пазим границата си, която е и на ЕС, каза още Гълъб Донев.

Членовете на Министерски съвет почетоха с минута мълчание паметта на двамата загинали в Бургас полицаи - Йордан Илиев и Атанас Градев, които при опит да спрат автобус с нелегални мигранти, управляван от 15-годишен бежанец, загубиха живота си.

Тези мъже на дълга възстановиха компрометираната граница с цената на живота си, подчерта Гълъб Донев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГУГТКЕ, ЛЕСНО Е ДА УВОЛНЯВАШ, Я ДА ТЕ ВИДИМ СЕГА КАК СЕ СПРАВЯШ С КРИЗИТЕ! НИЩО НЕ СТАВА И ОТ ТЕБЕ - ПОРЕДНИЯ РУБЛЕН РАДЕВ ББОКЛУК!
55
0
 
0
 
! Отговори
Гълъбо, Гълъбо! преди 1 година
Виждам! То си личи! И ония дето щяха да ни приемат в Шенген - и те виждат!!!
54
1
 
2
 
! Отговори
Granik преди 1 година
И кой ще плаща? Да плащат германците,нали те ги искат тия араби. Пускайте ги да минават хората,какво ги спирате и малтретирате.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както каза снощи един господин в едно от предаванията - това са на първо място престъпници и след това евентуално мигранти. Те не бягат от война, защото ако беше така, между тях щеше да има стойностни хора - лекари и инженери, а не само някакви събрани от кол и въже.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно обратното показвате досега гълъбче
51
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА РУБЛЕН ГУГУТКАТА...
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО ДРУГАРЮ, БРАВО ГУГУТКЕ!
49
3
 
1
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
До Анонимен " Без намесата на САЩ , Запада ще бъде много добро място за живеене , но сега НЕ Е ! "Типично мнение на хора, които от наше село не са мърдали.Без Америка, не само Западът, но и целият свят умира прав! Защото Америка е която прави иновациите и прогреса в изтеклите 200 години (виж Нобел лауреатите), виж че ДВЕ-ТРЕТИ от ТОП100 университети в света са Англосаксонски. Америка прави 80% от фундаменталните науки и вис. технологии, осигурява свободно плаване в Световния Океан и пр.
48
1
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Не знам дали можем. Едно 15 годишно сирийче се оказа по хитро от нашата многохилядна армия от полицаи, военни, сержанти, старшини, офицери, началници и генерали.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъбарник
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Облика на обществото е да подадеш ръка на млад човек а не да пречиш това е демокрация
45
3
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Така и никой не отговаря на един много логичен въпрос, а именно ЗАЩО трябваше да правят връзки с Гърция, като газта, която тече в техните тръби е почти изцяло от Турция? Логично беше тръбите за диверсификация да идват от Турция. Нищо изгодно няма в каквито и да било отношения с Гърция. За мигрантите можеха като Бойко - разберете се с Ердоган, мигрантите ще ги насочи към Гърция и няма да имаме проблем. Във външна политика България заменя кон за кокошка. Дръжте близост с Турция, отсвирете другите!
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гълъб, литни и не се връщай
43
2
 
3
 
! Отговори
Т-34 преди 1 година
А бе и едно време пускахме транзита през България. Вечна слава на Тодор Живков и БКП, които бяха дали канал на наркотиците да пътуват към пропадналите западняци да си тровят децата. Парите които митниците прибираха отиваха за народа. Това сега обаче е разграден двор. Тридесет години разни алчни далавераджии пускат всичко през държавата за лична изгода. Тия мигранти за какво са ги гонили а? Не са си платили "такса спокойствие" на някой?
42
1
 
6
 
! Отговори
Гугутка Заспалова преди 1 година
Откакто Жельо Жабата разгради държавата, май не сме способни......
41
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
В гълъбарник се превърнахме, всещи може да премине през гълъбарника, ни мрежи ги спират, ни граничари. Ето затова не ни пускат в Шенген, защото не можем една граница да опазим.
40
1
 
1
 
! Отговори
Чужденец преди 1 година
Български полицаи ще пазят България срещу заплащане, ама те не са ли българи или наемници от други страни?!
39
0
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Разберете се с Ердоган и няма да има мигрантски натиск. И идете в Турция и за газа, защото имат четири терминала за регазификация (за сведение, най-много имат в Испания - пет, Турция - четири, останалите държави в Европа имат по-малко или хич, при това, Турция има тръби от Русия, Азербайджан, Иран, Турция е ключът към Катар (две военни бази там!) и на всичкото отгоре, изглежда, тръбата от Израел ще минава през Турция, а не през Гърция. Малко външна политика трябва да научат в България.
38
2
 
4
 
! Отговори
Абе преди 1 година
До Анонимен 21 "Без намесата на САЩ , Запада ще бъде много добро място за живеене , но сега НЕ Е !" ..... защо на всички русофили децата им са в "гадния и кофти за живеене" Запад? :)))) Още не съм получил отговор на тоя въпрос, а го задавам когато и да прочета тръшкането на русофилите :)))
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички бивши пияни сержанти вън от охранителните фирми.Гонете тия те са срам за за обществото.След 65 работа няма вън ще ми говорят глупости само