Разговорите с "Газпром" започват до дни

Росен Христов: Ако не получим оптимални условия, прекратяваме
109
Разговорите с "Газпром" започват до дни
Снимка: БГНЕС

Възобновяването на разговорите от българска страна с "Газпром" се очаква до дни, заяви служебният енергиен министър Росен Христов пред Нова тв.

"Искаме да заменим авансовото плащане към "Газпром". Искаме банкова гаранция, тоест да платим тогава, когато получим газ. Разговорите тепърва започват, ако условията, които искаме, не ги получим, няма да продължим с преговорите", категоричен бе Христов и допълни, че има алтернативни източници на природен газ.

Още по темата

"Идеята е да свалим цената на микса. Предлагаме и оптимизация на самата формула. Казахме им, че сме готови да възобновим преговорите по договора и че имаме предложения по редица изменения, които биха го оптимизирали", каза още министърът.

Сред предложенията на служебния кабинет е удължаване на периода за взимане на оставащите количества газ.

Няма как да изразходим количествата газ по този договор, категоричен е Христов, затова предложението им е те да бъдат приемани и през 2023 г. Той поясни, че разговори за възобновяване на договора няма да има, "говорим само за стария договор".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: газГазпромдоговор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23 "Ако ние сме путинофили, понеже искаме газ на ниска цена от Газпром" Я дай да видим каква е цената на газа на Газпром.
23
5
 
11
 
! Отговори
Cartman1912 преди 1 година
Добре, че отказахме танкерите. Сега можем да се надяваме, че като идем да преговаряме със свалени га щи с тези, които ни изнудват, не спазват договора си и шантажират цяла Европа те ще проявят съчувствие. Все пак какво може да стане, Газпром да се извърти и да ни даде космическа цена или просто да не ни пус е газ? Не, кога те са правили така? Добре, че се поставихме сами в партер без алтернатива преди още да са почнали преговорите. Браво Ал, браво Бънди!
22
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ние сме путинофили, понеже искаме газ на ниска цена от Газпром, какво тогава са урките, които получават млрд от Газпром за пренос по мрежата, която минава през Уркия? Ако толкова са против Газпром и рашаните са лоши, що ме взривят тръбата и да не се занимават със санкции?
21
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SS Щ плащаш за предателството на българските интереси. Да, от собствения ти джоб. Както руснаците ВИНАГИ са правили - са ни драли, когато им се поддадем, и сега пак ще е същото. След някоя и друга година ще разберете колко е "евтин" руския газ, който сега ви "договарят", но тогава паричките ще са ви взети отдавна. :))) Заслужавате си го.
20
12
 
7
 
! Отговори
Кървава газ преди 1 година
Не ни трябва газ от терористи!7
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Баба Радка Щото си научена през КомунизЪма на чакане, затова и няма да те "огрее".
18
4
 
14
 
! Отговори
SS преди 1 година
Нали преди време писах ! Кирчо и Кокорчо ще си идат в Канада,ще останат заемите които изтеглиха, ! Ако не се договорят с Газпром зимата ще ни изпаднат пломбите от студ ! И май ще има пострадали евроатлантици!
17
5
 
8
 
! Отговори
Рублофили преди 1 година
Гълъб Радев Путинофили !
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да видите как гледаше Шолци турбината, когато най-после му пристигна от Канада-като, че б, данке, данке шооон, най-после може и да се уредим с руска газчица".еше застанал пред Буда. "Яяяя, яяяя, турбинката ми, яяя, милата
15
4
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Аз пък чакам с нетърпение 7-те танкера на канадското Менте и после с още по-голямо нетърпение ще чакам какво ще реши съда по делото срещу Борисов заведено от Ментето :))) Накрая ще се окаже, че този измеkяp е лъжал за абсолютно всичко, не само за канадското си гражданство - и че Лена третата вежда му е любовница, и за газовите посредници, и за танкерите и за това, че ръга с лакти журналисти в ребрата :)))
14
8
 
9
 
! Отговори
Баба Радка преди 1 година
Мен ще ме топлят европеиските ценности. Вече 30 години ги чакам да ме стоплят.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8 "То и Германия си води преговори и не се е отказала от руската газ. Няма избор, не разбрахте ли?" България има избор, защото е малък потребител на газ. Германия ЗАСЕГА няма избор, но до две години напълно ще е спряла руския газ. Изглежда имането или нямането на избор първо започва с решението дали искаш да правиш избор! Тук идва ролята на русоробството: русоробите не искат да се освободят от поробителя си, защото ги е страх от свят, в който сами трябва да носят ОТГОВОРНОСТ.
12
9
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахааа, тези рундювите клоуни ще идат да чуят ултиматума на Газпром и Путин. Ако някой си мисли, че психопата ще му даде евтин газ е чиста будала.
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виновни за даването на власта в ръцете на радев са ПП и ДБ . Защото спокойно можеха да се направи правителство от Евроатлантически партии в предния парламент. И ако най после не разберат че без Герб няма как да се елиминира агента на москва Радев Ще попаднем отново под руско влияние и зависимост. Радев ще се погриже за това
10
11
 
6
 
! Отговори
Приятел на Русия преди 1 година
***@ ще плаща поне се прави на много велик!Русофобчетата си помислиха, че могат да се дървят на Русия!Щя ядете дървото заедном с тоя назначен "русофил" Костадинов!
9
7
 
15
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
За по малко от година жалкия фигурант и шaйкaта му гр индъри върнаха България с 25 години назад!!!
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и Германия си води преговори и не се е отказала от руската газ. Няма избор, не разбрахте ли? Има 2 начина да получим газ-все ще е руска-или да прекупуваме скъпо от Гърци, Турция, Италия или директно. Като купувате от Италия да не мислите, че ще е италианска?
7
17
 
20
 
! Отговори
зает читател преди 1 година
О, боже, въпреки че Газпром ни гъ3еха толкоз време, сега сами искаме да седнем на големия, че даже и да се връткаме, за да влезе по-навътре...
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До По същество От твоя джоб ще са загубите за България. Да си знаеш, да не се чудиш защо ще си беден. :)))))
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SS "Май пак се наведохме на Газпром ? Що така бе евроатлантици ?" Щото ни управляват такива като теб (не като позиция, като манталитет).