Разговорите с "Газпром" започват до дни

Росен Христов: Ако не получим оптимални условия, прекратяваме
109
Разговорите с "Газпром" започват до дни
Снимка: БГНЕС

Възобновяването на разговорите от българска страна с "Газпром" се очаква до дни, заяви служебният енергиен министър Росен Христов пред Нова тв.

"Искаме да заменим авансовото плащане към "Газпром". Искаме банкова гаранция, тоест да платим тогава, когато получим газ. Разговорите тепърва започват, ако условията, които искаме, не ги получим, няма да продължим с преговорите", категоричен бе Христов и допълни, че има алтернативни източници на природен газ.

Още по темата

"Идеята е да свалим цената на микса. Предлагаме и оптимизация на самата формула. Казахме им, че сме готови да възобновим преговорите по договора и че имаме предложения по редица изменения, които биха го оптимизирали", каза още министърът.

Сред предложенията на служебния кабинет е удължаване на периода за взимане на оставащите количества газ.

Няма как да изразходим количествата газ по този договор, категоричен е Христов, затова предложението им е те да бъдат приемани и през 2023 г. Той поясни, че разговори за възобновяване на договора няма да има, "говорим само за стария договор".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: газГазпромдоговор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предатели, нещастници и врагове на България. Не и ли е срам да сте руски ***. Не ви ли стигнаха парите, не се ли наядохте бе. Ще дойде видов ден и много ще плащате.
63
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога Русия ще се разпорежда с тази страна, докога онези горе ще ни продават на руснаците без война?! Тази територия НЕ Е ТЯХНА! Ако някой осъзнава, това няма да е просто търговска покупка на газ от Газпром, това е ново ЗАРОБВАНЕ от Русия - в най- широк смисъл.
62
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Юмручето отново нагло го сложи на всички балами гласували за него. Ай да си го изберете пак тоя чорап и следващия път, щото явно ви харесва да ви клатят.
61
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Христов и всичките поддръжници на Газпром им пожелавам да си получат заслуженото възможно най-скоро.
60
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Време беше!
59
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците ще бъдат обилно нахранени, изкъпани, ще стоят на топло, ще имат работа, държавата им е защитена и осигурена с всичко. Русия гледа на запада с превъзходство и цивилизационно безразличие. А българте ще обедняват, ще студуват и ще треперят за работата си, безработицата ще расте и икономиката ще спира в цяла западна Европа.
58
2
 
11
 
! Отговори
Зеленият преди 1 година
Защо никой няма против да купува нефт от Саудитска Арабия докато същата бомбардира Йемен?
57
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предателство. От това правителство и от Радев, друго не можеше да се очаква://
56
14
 
11
 
! Отговори
Бачо Киро преди 1 година
Браво на министъра...на първо място българският интерес....после украинския
55
14
 
16
 
! Отговори
? преди 1 година
Какво е правителството на България?....ами Руско е, какво да е..Отказаха Танкерите и сега бързат, бързат да подпишат на високите цени на Газпром един договор за 5-10години с 1-2 милярда неустойка. Така че следващите да нямат избор.Все пак те за това са избрани, а рушвета от Газпром е най-големия...И слугите на Кремъл няма да преговарят в наш интерес. Те ще подпишат каквото им кажат за да си получат рушвета..
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Газпром иска ли да преговаря с вас?
53
0
 
1
 
! Отговори
До до 53 преди 1 година
Товя ясно, но ползвам поста му за да отрезвя разни други дето си живеят в някакъв измислен балон с идеята че нищо от глобалните събития не ги касае лично
52
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онзи ден даваха една от онзи измислен протест против руски газ, приличаща на току-що употребила прашец или игла, с лилава коса (вероятно ЛГБТ), и гледайки в земята обяснява разбираш ли , как била "свикнала вече на СТУДЕНО, но не искала газ от пролята кръв" хахахах . Август месец , щом е свикнала на студено .. абе ***, сър
51
1
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
МНОГО МИ ХАРЕСА : ,, ДА КУПУВАШ ОТ ГАЗПРОМ Е ПРИВИЛЕГИЯ " !!!
50
1
 
3
 
! Отговори
До 53 преди 1 година
Остави го тоя неадекватния...той от много време все тука завалията пише простотии, че бил милионер и тем подобни. Няма приятели , и няма кого да лъже
49
10
 
8
 
! Отговори
А бе тия на луди ли преди 1 година
Се правят?! Предоговарянето е анекс. След анекса, Белене, неустойки за милиарди. Цяла Европа бяга от Путин, ск.па.ите български комунисти зорлем ни вкарват в дългосрочна зависимост. Веднъж ни спря газа, защо да не го направи отново. Кой предател комунист ще гарантира коректност.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мистичния пияндур. И Мария Антоанета първо канила народа да яде пасти като няма хляб, ама пък народът не разбрал и я обезглавил. Това не можете да схванете днршните първенюта. Че сте малцинство и когато мноьзинството озверее от глад и мизерия, вие сте първи които ще усетите сопата
47
0
 
3
 
! Отговори
Мирослав преди 1 година
Щом "веднага" означаваше един месец, то представям си какво означава "до дни".
46
0
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 1 година
Баш тъй ще е. Имала си бил пари. И затова в 10 сутринта реши да парадираш с тях наш тук. Пиле шарено, богатите имат интересни забавления. Ти си някъде на тераса, с цигара в ръка и чакаш да почнеш втора смяна в комбината отсреща. Не се прави. Тия приказки ги разправяй на баба си. Богатите не парадирАМЕ :)
45
2
 
1
 
! Отговори
до 38 преди 1 година
да нека бъде и 600 като имаш пари за погребването ти - но поне мъртъв ще нахраниш бедните с кашкавал от 300 или нека да е 600 лева за кг