Проф. Христов: Войната може да засмуче Европа и България

По думите му основното стрелково оръжие в Украйна е българско
153

"От момента на обявяване на частична мобилизация в Русия това даде знак, че се върви към истинска война и ескалация на конфликта. Рано или късно той може да засмуче всички източноевропейски държави, в това число и нас, след това и Европа, след това и света", заяви социологът проф. Иво Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него военните много добре знаят за какво става дума и какво е "изпепелена плът". По думите му основното стрелково оръжие в Украйна е българско.

Още по темата
"Ние вече сме официално в списъка на неприятелките държави. Има разлика в това да си неприятелска държава и да си военен противник", поясни експертът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му след Карибската криза не е имало по-голяма опасност от ядрена война, отколкото сега.

"Отначало това беше елемент на пропагандата, сега нещата изглеждат по различен начин. Като държава не трябва в никакъв случай да влизаме в чужда за нас война. Украйна няма да влезе в НАТО, това са жестове от публиката за морална и политическа подкрепа", посочи проф. Христов.

Мнението му е, че партиите се ослушват и са се скрили под масата, защото знаят, че електоратът, който е гласувал за тях, ще ги убие с камъни, ако те официално заемат позицията България да даде жива сила.

"България е един от най-големите производители на боеприпаси, които в момента кой знае защо присъстват на украинския фронт. Ние вече сме там, въпросът е да не сме там директно като страна, защото едно е да си играеш на война, друго е да усетиш войната", коментира Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човекът в прав текст ви заявява, че изпъкваме като вьшка на чело снабдявайки Украйна с оръжие. Ако някой го сърби пръста да отива в украинското посолство да се пише доброволец. Аз имам дете да отглеждам и нямам никакво намерение да допусна страната ми да се превърне в главно действащо лице в конфликта.
57
4
 
4
 
! Отговори
Без упойка преди 1 година
Определено този и останалите *** не са очаквали такова развитие.Първо не вярваха(това в бг е така,вяра няма в нищо) във войната,а после вкупом чакаха Киев да падне за 20часа.Сега о.....ни до уши се чудят какво ще направи Путин.Байдън ви каза,иде Армагедон предсказан от Библията.Видян е от Исус и апостолите.Добрите по душа ще видим Бога,а останалите ,начело с тия псевдоучени из Бг ,и не само,са в пъклото!,
56
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само Възраждане,всички други са американские лакеи
55
6
 
13
 
! Отговори
ACDC преди 1 година
Ако ни въвлекат във войната, тези псевдо демократи представят ли си каква карикатура ще е българската армия при една мобилизация? Тези под 40 не са ходили в казарма, а тези над 40 не стават за нищо.
54
19
 
6
 
! Отговори
Мадо преди 1 година
Аман от червени номенклатури, които ни дават път в живота. Социалист-милионер. Няма такова животно. Социалистите са най-големите капиталисти в БГ. Нонсенс. Нагляри.
53
5
 
11
 
! Отговори
Полковник преди 1 година
Американците не са толкова прости заради една Украйна да си ликвидират държавата.Магнатите верно имат бункери ама живот под земята няма да им се понрави.Няма да има почивки,коли и любовници.Скоро Америка ще отстъпи и ще остави Украйна да се оправя както може.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо Христов - А Порошенко като какъв се изявяваше по време на Майдана, че го споменаваш . Чети повече факти неграмотнико .
51
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до60.Тея работи ги знаем.Кажи нещо ново бе мозък.Кой какво организирал няма значение.Американците трябва да отстъпят защото Путин няма да го направи.Слава России!
50
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ристьо Ристьор, тая мало умна пропаганда си я заври отзад, па ляк смешен. И за *** не ставаш!
49
6
 
0
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
Но то това е идеята уважаеми господин Христов-не знам си кой! За първи път го чувам и този професор! Щатите искат да си върнат дълга чрез продажбата на оръжията си легално на воля! И никой няма да ги спре ду *** давци!!
48
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не чете , а и зомбиран , що е то - ами русороб .
47
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поредния манипулативен комунист
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
собствена*
45
4
 
5
 
! Отговори
Батко наш Бндр преди 1 година
Войната на Русия не е срещу Украйна, а срещу НАТО. Според руските разбирания, НАТО е окупирало източна Европа, която те считат за собсветна територия. Украйна и Беларус ще са плацдарм за по-нататъшни бойни действия. В този ред на мисли България, бидейки част от НАТО, е враг на Русия.
44
9
 
5
 
! Отговори
До в правото си преди 1 година
Това са пълни глу по сти. До кражбата на Крим руснаци и украински си живееха заедно много добре.
43
20
 
6
 
! Отговори
До 46 преди 1 година
Ако наистина сте експерт в сферата на сигурността, би трябвало да се досещате, че войната не е съвсем чужда. Ако Русия победи, рано или късно ще почука и нашата врата. Няма нормален човек, който съзнателно да иска война, но когато ти я налагат нямаш избор...
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Научна фантастика ;)
41
0
 
3
 
! Отговори
до 43 преди 1 година
бесиш на баба ти хвърчилото,къде се бута и детската градина тука
40
4
 
14
 
! Отговори
В правото си преди 1 година
До Слава на Украйна В Украйна от 1991г. се водеше необявена война с руското население,а от 2014 г. запачна откритата гражданска война. Русия е в правото си за защити 12 милиона руснаци така,както САЩ започва войни за защита на няколко краварчета където и да е по света.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната ще засмуче онези, които нямат мярка в прикаски и дела! Затова има дипломация и такт! България произвежда и продава оръжие, купува се, не се праща за Украйна от нас! Кой го купува и го праща за Украйна не е наша работа, може да го праща където иска, купил го е! Защо държавата да не печели?! И САЩ и Русия и много други продават оръжие и никой не ги укорява или напада! И да комунизмът не е хубаво нещо! И войната е лошо нещо, затова е балансираната политика!