Не се разбраха: Няма да канят Зеленски на откриването на НС

ПП и ДБ не подкрепили предложението на ГЕРБ
14 окт 2022 14:35, Нели Христова
357
Не се разбраха: Няма да канят Зеленски на откриването на НС
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски няма да бъде поканен на откриването на Народното събрание. Това решиха депутатите от парламентарните групи на среща днес. Той все пак ще бъде поканен на друго събитие - първият Председателски съвет

"За съжаление не беше постигнато решение да бъде поканен президентът Зеленски на първия ден на НС, постигнахме единодушие да бъде поканен на първия Председателски съвет, който ще зависи от всички партии кога ще бъде. Предпочитаме да е още на 19 октомври", заяви Екатерина Захариева от ГЕРБ след срещата с политическите партии в парламента.

Още по темата

"Неслучайно ГЕРБ-СДС предложи поканата до Зеленски да бъде знакова на първия ден на парламента, но това не беше подкрепено от ПП и ДБ", обясни тя.

"Ако бяхме поканили Зеленски на първото заседание това щеше да покаже ангажираността на НС към сериозната политическа ситуация и войната. И към проблемите, които са се стоварили върху България като високите цени на горивата и инфлацията. ДБ и ПП нямаха сериозни аргументи защо да не поканим Зеленски на първото заседание", каза Даниел Митов.

"Ние отправихме покана и към ДБ, когато се внася предложението за военна помощ за Украйна да го направим съвместно, нямаше отговор. Ще видим тепърва какво ще стане, каза още Митов. Въпросите за бюджета и високите цени са приоритети, които трябва да бъдат обсъждани и решавани. В тази ситуация сме заради бюджета оставен от Асен Василев. Докарани сме до галопираща инфлация, която задушава бизнеса и гражданите именно заради този бюджет на Василев, посочи още Митов. На ембрионален етап са разговорите за съставяне на правителство", добави още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски от какъв зор ще бъде канен, аджеба?Побъркани политици.
197
10
 
7
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Русофилите с българско гражданство, трябва да знаят, че Русия обеси Левски, чрез агента си граф игнатиев ...да гори за вечни времна в ада този ypод! Това е като Self-Magic, рушите си гена, отричате се от българщината и го предавате на децата си, някаква степен монарх робство. Всички русофили са роби.
196
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека се мисли трезво , такива Tpоляци като долния въобще не ни трябват в България , може да ги дарим на раша да си ги мобилизира !
195
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Космонавт 229 Англия и САЩ директно с бомбандировки, Турция с 5 вековно робство, а ти съвсем изперка и пишеш май каквото ти падне. Да знаеш това дето го пишеш не ти идва свише, а е чиста проба иди0Tи3ъм.
194
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя парламент май няма да го бъде ! С тия седесарски призиви,който не подскача значи е ченге.......!
193
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека се мисли трезво това че осъждаме агресията не означава че трябва да се лансират откровени престъпници като зеленски
192
7
 
6
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 229 Единствено Русия е заличавала българи и българщина, шече няколкостотин години.
191
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НС си е цирк, но си има граници.
190
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Космонавт225 Кой народ? Ти ли си този народ? Кои политици? Кажи малко имена и да ги видим какви българи са и на кого служат за евро и долари!
189
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ДПС БСП Възраждане са проводници на Русия докато съществуват тези партии България ще е все зле.
188
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СРАМ СРАМ СРАМ! Целенасочено от либе.рас.тките партии се предизвиква целия българаки народ! Няма по *** същество от българинът. Това да не виждаш и да не разбираш какво става, какво ти се крои....... Целта е тоталното заличаване на всичко българско от лицето на земята. СМЪРТ ЗА ЗЕЛЕНОТО КУЧЕ и на целия Европейски съюз!
187
1
 
3
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 223 "Гън Шуан" К`ъв е тоя клониран yнтepмeнш?
186
0
 
1
 
! Отговори
Като няма преди 1 година
да канят Зеленски читаците да викнат Тайпи да дръпне едно слово! Без това са достове с бацката!
185
2
 
6
 
! Отговори
Жебок преди 1 година
Напротив! Разбраха нашите политици, че трябва да му бият шута на тоя шут! И го направиха! Браво!
184
5
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Истинските български политици не се страхуват от болшевишката пacминa. Истинските български политици трябва да са готови във всеки един момент да поведат народа срещу червената чума! Истинските български политици заемат ясна позиция - винаги срещу Русия-Мордор-Хазарския каганат-Златната орда.
183
2
 
4
 
! Отговори
Не, мерси! преди 1 година
имаме си достатъчно н*а*ркозависими рапъри,гриндери,кокори, лодкари,толупи,гномове и др любители на пица с кристали...
182
2
 
9
 
! Отговори
За анонимен 212 преди 1 година
Китай осъди Запада за принуждаването на страните по света да участват в конфликта в Украйна!Гън Шуан, постоянен представител на Китай в ООН се обяви срещу сплашването на страните по света от страна на Запада и принуждаването им да вземат страна в конфликта в Украйна.Безотговорно и опасно е да се съсредоточаваме върху идеологическите различия, да СПЛАШВАМЕ и ПРИНУЖДАВАМЕ други страни да заемат страна, да създаваме изолация и да оказваме натиск
181
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от подхвърлени теми! Точно на каква тема свързана с първия ден на НС щеше да се изкаже въпросния президент?
180
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен212"Държавите подкрепящи Русия са Северна Корея, Сирия и Никарагуа. Явно българските русофили искат и България да дойде на тяхното дередже." Тези които бяха против референдумите в Украйна, повечето от тях бяха принудени от САЩ и съюзниците им да гласуват против Русия. Ще пусна коментар пак какво е казал китайският представител в ООН, чети и не го пиши втори път това кой подкрепял и кой не подкрепял. ООН отдавна не е организация от свободни и независими държави.
179
0
 
10
 
! Отговори
до 215 преди 1 година
Заеш ли що Боко-Тиквата, не го лови магнитски ? Щото е купувал оръжие от САЩ! Почети малко и виж , че всеки купил оръжие от САЩ , не го лови ни магнитски ни 5 лв . А до Зеленски.. това лайййно със извинение има място само ,на площата където ще бъде разтрелян като кучеее !! Убиец на хиляди украйнски хора, деца и майки + мъжете им които ги задължава да воюват. Казва им или воюваш , или контролен в тила . !!!