Не се разбраха: Няма да канят Зеленски на откриването на НС

ПП и ДБ не подкрепили предложението на ГЕРБ
14 окт 2022 14:35, Нели Христова
357
Не се разбраха: Няма да канят Зеленски на откриването на НС
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски няма да бъде поканен на откриването на Народното събрание. Това решиха депутатите от парламентарните групи на среща днес. Той все пак ще бъде поканен на друго събитие - първият Председателски съвет

"За съжаление не беше постигнато решение да бъде поканен президентът Зеленски на първия ден на НС, постигнахме единодушие да бъде поканен на първия Председателски съвет, който ще зависи от всички партии кога ще бъде. Предпочитаме да е още на 19 октомври", заяви Екатерина Захариева от ГЕРБ след срещата с политическите партии в парламента.

Още по темата

"Неслучайно ГЕРБ-СДС предложи поканата до Зеленски да бъде знакова на първия ден на парламента, но това не беше подкрепено от ПП и ДБ", обясни тя.

"Ако бяхме поканили Зеленски на първото заседание това щеше да покаже ангажираността на НС към сериозната политическа ситуация и войната. И към проблемите, които са се стоварили върху България като високите цени на горивата и инфлацията. ДБ и ПП нямаха сериозни аргументи защо да не поканим Зеленски на първото заседание", каза Даниел Митов.

"Ние отправихме покана и към ДБ, когато се внася предложението за военна помощ за Украйна да го направим съвместно, нямаше отговор. Ще видим тепърва какво ще стане, каза още Митов. Въпросите за бюджета и високите цени са приоритети, които трябва да бъдат обсъждани и решавани. В тази ситуация сме заради бюджета оставен от Асен Василев. Докарани сме до галопираща инфлация, която задушава бизнеса и гражданите именно заради този бюджет на Василев, посочи още Митов. На ембрионален етап са разговорите за съставяне на правителство", добави още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРИНОНародното събрание е циркЗащо само ние да му се наслаждавамеНека и чужденци А пък е и безплатно
217
0
 
2
 
! Отговори
Грешно заглавие преди 1 година
Разбраха се.
216
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хммм ,ако вземе ,че стане нещо и се прекрати войната в Украйна, дали ще се излекува русофобията на Борисов
215
3
 
5
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
Зеленски никой не го бръсне за слива, а те решили да му целуват краката?!
214
2
 
5
 
! Отговори
НямаМир Зеленски преди 1 година
Поканете ме,че инак!Ще ви гръмна интерконектора!Няма Мир!
213
4
 
6
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
До Космонавт: Виновни са украинците. Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донецк и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне Сега Зеленски иска оръжие вместо мир. А така ще има още жертви и разрушения
212
1
 
9
 
! Отговори
Българин! преди 1 година
Абе и аз подкрепям Украйна, ама КАКЪВ Е ТОЯ ЦИРК? Едни искаха да канят Митрофанова, други пък сега искат да канят Зеленски! Това НС НА БЪЛГАРИЯ ЛИ Е ИЛИ НЯКАКЪВ МЕЖДУНАРОДЕН ЦИРК?!? Както е тръгнало утре ще вземат да поканят и Путин!
211
2
 
13
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Зеленски и без това всеки ден го гледаме по телевизията. Стига му толкова.
210
4
 
6
 
! Отговори
ТУТОВИТТЕЕЕЕ преди 1 година
тоя изобще няма работа при нас че ще яде здрави пердаха ако дойде ще му махнем главата
209
8
 
3
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 247 Защо чакахте 30 години? За да ви управляват децата на болшевиките? Сега кой е виновен, украинците ли са виновни? Мордор пълзи към България, една о целите на Русия е да граничи с България, другата е да контролира Черно Море и да ни използва за предлог за война с Турция. Войната в Украйна е първа степен от плана за освобождаване на Цариград. Нека да го освобождават, но не и на наш гръб, не и с жертви от наша страна. Ние имаме друг път - да строим новия свят. Will of God!
208
2
 
6
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Мнозинството от народните представители все пак се съгласиха, че войната в Украйна не им е най-важната тема, с която трябва да започнат.
207
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толупа го закъса,негова беше идеята.Футболист номер 1 и първи евроатлантик.Зеления ше му направи главата мека.
206
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 241 - Костадинов?! Ти ли си бе мискинин?
205
2
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Ами той сега ще се ядоса и ще ни нахока пред цял свят.Как може такова нещо.
204
2
 
3
 
! Отговори
Кръстьо преди 1 година
Явно докато са били малки не са им канили другарчетата на рожден ден ... А Фройд можеше да бъда и още по-откровен в изказа ...
203
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе Зеленски трябваше да каже "Амин" и да почнеме от първа точка на дневния ред, помощта за братята от украйна! А нашите български главоболия да почакат! 30 години чакахме ,що да не почакаме още 30 !?
202
3
 
11
 
! Отговори
Дребномир Зеленски преди 1 година
Приготвх си речта и тениската! Щесе оплача на чичко Сам, че не слушкате!
201
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Космонавт239 И това дето си писал не е словото божие, а е чиста проба иди0tи3ъм.
200
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На престъпници с офшорки и подозрения за военни престъпления преди 24 февруари трибуна не рябва да им се дава
199
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам всички тук , да помислят .. Знаете ли , че ако се направи (ПАРЛАМЕНТ) българия ще бъде въвлечена във война ? Казвам ви го откровенно и чесно ,защото САЩ иска стабилно правителство. Ако това се получи повярвайте ми , че януари месец ще има мобилизация на целия БГ - Народ. ЦРУ- е във действие и ще ни го натирят първи. Войната ще бъде неизбежда.. мислете мислете имате малко време за мислене !!