Димитър Стоянов: България няма излишно оръжие

Ако го подарим, с какво ще изпълняваме нашите задължения
16 окт 2022 10:29, Росен Стойчев
151
Димитър Стоянов:  България няма излишно оръжие
Снимка: БГНЕС

България няма много излишно оръжие, да не казвам, че няма много изправно оръжие. Ако имахме, Армията нямаше да среща такива трудности. Ние имаме сериозен проблем с поддръжката на техниката и в голям процент тя е неизправна.

Още по темата
Не виждам какво можем да дадем от изправното, което имаме. Това ще наруши нашите способности. Така министърът на отбраната Димитър Стоянов коментира пред Нова евентуалния износ на оръжия към Украйна.

И попита: „Ако го дарим, с какво ще изпълняваме нашите задължения за националната сигурност?”.


Министърът на отбраната обясни, че Източният фланг вече е подсилен: „Има четири многонационални бойни групи - България, Румъния, Унгария и Словакия. Това е стратегическата концепция, съгласно която бяха създадени батальонните бойни групи. България не прави изключение”, уточни Стоянов.

Военният министър свърза кибератаката към сайтове на български институции със замесването на името на България във взрива на Кримския мост.  „Те са свързани действия, не е случайно. Някои ще го изтълкуват като опит да отвърнат на България, че е участвала по един или друг начин. В крайна сметка страната ни не е участвала във взривовете. А хакерската атака беше отбита успешно”, увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Ур.од Прокурор преди 1 година
Главният прокурор Иван Стоименов Гешев работи за Терористична Организация, а МВР и ДАНС слугуват на ур. ода Гешев като д.обитък !
50
1
 
6
 
! Отговори
до еуроатланта преди 1 година
видЕхме колко е добро за България - срината военна система,нарязаани ракети и танкове,срината икономика и внос на всичкия ***,внос на *** за горене,износ на злато с печалба 0,8% ,скъпи и прескъпи и несигурни доставки на горива,спиране на половината блокове на АЕЦ,южния поток от който щяхме да печелим не беше политкоректен...
49
0
 
2
 
! Отговори
Унищожават Българи преди 1 година
МВР е ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ, отнемат работа на Българи чрез доноси за да извършват престъпления за да имат работа полицаите! МВР унищожават животи!
48
5
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Ако ЕС не беше подкрепил укронацистите от бившата УССР сега нямаше да има криза, нямаше да има инфлация, нямаше да има студ, нямаше да има обедняване, ЕС нямаше да се разпадне, войната отдавна щеше да е свършила и бившата УССР хората щяха да живеят спокойно.
47
12
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
По-добре децата ми да гладуват и да се разболяват отколкото да бъда роб на путин и на русия.
46
11
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
ЕС и НАТО са най-доброто за България, но 45 годни социализъм и руска окупация им пречат да се развиват.
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин Ако си роб на Путин шанса ВЕЧЕ да си в това положение е ОГОРМЕН. Пий кола, цокай домашарка и режи по на едро домата с лук. :)))) И оставяй кундурите пред вратата, че има много кал по тях :)))))
44
3
 
8
 
! Отговори
до българин преди 1 година
хем ще студуваш и гладуваш хем ще си роб на бай дън но пък няма да си роб на путин - голяма далавера нали :)))
43
3
 
3
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Здравейте, искам да направя едно предложение. Предложение: предлагам некой от лидерите да излезе по некоя медия и да обяви, че Русия и Путин загубиха.
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 48 Ц. Това е резултат от изгнилата ви военна система наследена от соца - в която за нищоправене вземат заплати, и се пенсионират с доволни пенсии на 45 години. Българските военни не са свършили работа за 5 стинки. Даже и за природни бедствия се ослушват кога да ги използват. Пълна щета. ДА благодарим на "генерали" като Радев и Янев. Те бяха доста десетилетия начело на тая система.
41
10
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
По добре без топла вода да мириша на пръчотина и да не се къпя, отколкото да бъда роб на путин и на русия.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Противотанкови управляеми ракетиAT-3 SaggerMalyutka.JPG БългарияПротивотанкова ракетаВисокоексплозивна противотанковаПроизвежда се местно и в резерв.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до бай ти ставри - и как го изчисли че след една година оръжията ще станат за скрап? или викаш ние може да се оголиме за окрайна да има?
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 8 години адски санкции срещу Русия заради Крим ЕС се разпада, европейската икономика е разрушена, Украйна загуби (само засега) още 20% от територията си.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живея в град с вече така да се каже бивше военно училище.Виждане военните ни на представителни поводи - дебелаци, общо взето.А сградите са в окаяно състояние, коиъо въобще останаха от огромната базаДаже беше проблем години наред да въстановят неголяма административна сграда,с лице към централната улица и да побоядисат тук -там Не знам какви са средствата в министерството, но който е видял преди и сега е или покрусен от гледката, или омерзен, или бесен. Това е резутат от сътрудничеството ни с НАТ
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 38 "Гледам ... " Погледни пак :))))))
35
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин Ако си роб на Путин ти ВЕЧЕ гладуваш и студуваш :))))) Само погледни руските "войници". За Европа не се притеснявам, но не съм сигурен те как ще изкарат тая зима :)))) То вярно, че на ГРУЗ 200 не им трябва отопление, но ....
34
11
 
1
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Трябва да мине врем новите оръжия да задействат. Трябва още няколко месеца да снабдяваме Украйна с пари и оръжия и тогава системата ще задейства и Русия ще бъде победена.
33
9
 
4
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
След една година и малкото изправно оръжие ще е за скрап. За това по добре да го дадем на Украйна,която защитава цяла източна Европа от диктаторския режим на путин.
32
12
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
По-добре да обеднявам, да студувам и да гладувам, отколкото да бъда роб на путин и на русия.