Радев е притеснен: Ако така продължаваме, ще доведем държавата до пълен блокаж

Той очаква депутатите да изпълнят дълга си към българските граждани
21 окт 2022 12:38, Нели Христова
80
Радев е притеснен: Ако така продължаваме, ще доведем държавата до пълен блокаж
Снимка: БГНЕС

"Очаквам народните представители да изпълнят дълга си към българските граждани и държавата, защото проблемите, които трябва да се решават, са много, много закони чакат, важни държавни органи - ВСС, БНБ, работят в непълен състав или с изтекъл мандат, ако така продължаваме, ще доведем държавата до пълен блокаж", заяви в Брюксел Румен Радев.

Държавният глава каза, че може да връчи мандат за съставяне на правителство, едва когато има структурирани парламентарни групи.

"В тази дълбока криза служебното правителство категорично няма да повдига темата и да работи за това българските граждани - битови потребители, да отидат на свободния пазар на електрическа енергия", заяви още Радев. Той изрази надежда следващото редовно правителство също да работи в тази посока.

"Необходим е общ подход в две направления - решение за съвместно закупуване на газ от страните членки на ЕС на доброволен принцип и въвеждането на динамичен ценови коридор при транзакции с газ, както и таван на цената на газа, когато той се използва за производство на електрическа енергия", допълни Радев.

По думите му най-важното е решение, че, ако дадена държава членка се чувства застрашена, че това ще накърни нейните интереси, ще се върне отново темата в Съвета.

Важна е защитата на домакинствата, на бизнеса, на най-уязвимите, каза още Румен Радев.

Президентът коментира и решението на Нидерландия да блокира за пореден път присъединяването на България към Шенген. Нидерландският парламент прие резолюция, в която се казва, че не трябва да гласува за присъединяването на двете държави към Шенгенското пространство.

"Имахме задълбочен разговор с Марк Рюте. Много е важно да се знае, че в парламента на ЕС само четирима депутати от Нидерландия гласуваха против присъединяването на България към Шенген, а останалите 15 евродепутати от Нидерландия гласуваха "За", обясни Радев.

Той подчерта, че чешкият премиер Петър Фиала се е ангажирал през декември Чешкото председателство да работи по всички процедурни механизми, така че да се търси решение по този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
този кариерист доведе държавата до критична точка на хаоса,и е по.....и от нинова.достатъчно поразии сътвори,времето му изтече,да се маха
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ау притеснен. А кой интригант доведе РБ до това положение.
62
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Обърне ли се колата- пътища много. А кой я обърна всеки знае.
61
12
 
0
 
! Отговори
няма име преди 1 година
ГН РАДЕВ стъпетиси на кръката като ПРЕЗИДЕНТ Ударете по масата и всички да знаят кой е РАДЕВ
60
3
 
3
 
! Отговори
до царя е гол преди 1 година
руските опорки ти набутаха ПП ? че нали ПП изгониха руски дипломати и тяхното правителство ни досъсипва отношенията с Русия?
59
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствения печеливш ход на ПП и ДБ в момента е коалиция с Герб ... но понеже са тъ/пи и алчни, залагат на поредни нови избори, както стар просяк залага на 'тука има - тука нема' ... ще бъдат наказани като Слави - болезнено и изненадващо.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 60ПРАВ СИ ЗА ОБУЧЕНИЕ В САЩ!НООО РЕШЕТНИКОВ ПРЕДЛОЖИНА НИНОВА КАНДИДАТИРАТА НА РАДЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ! ОТКРИТО СПОДЕЛЕНО ПО БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЛИЧНО ОТ РЕШЕТНИКОВ! КАКВО ДА МИСЛИМ? НАШИТЕ ГЕНЕРАЛИ С НАТОВСКИ ПАГОНИ И ПЕТОЛЪЧКИ ПОД ШАПКАТА! ТАКА СМЕ ОТ ЦАРСКО ВРЕМЕ!
57
1
 
3
 
! Отговори
Обедини се народ преди 1 година
Не ни трябват политици трябва ни един директор шепа народ останах ме
56
6
 
5
 
! Отговори
Koko преди 1 година
Това болшевишко *** в основата на това да сме в блока сега.Той, заедно с гроб и депесе свалиха правителството, а сега хленчи, като монахиня за краставица!
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 58:От 30 години насам всяко правителство отива на поклонение,преклонение и инструкции в американското посолство,ама вие се правите,че няма такова нещо.Даже сегашният президент е учил в ФАЩ,а който е учил ТАМ,задължително минава през службите на ЦРУ!Ама това също не го забелязвате - вече всички се превърнахте в американски п***длоги!На път сте да направите това и с целия народ!
54
1
 
12
 
! Отговори
Турист преди 1 година
Че ние сме в блокаж от 32 години!
53
6
 
13
 
! Отговори
Нормален човек преди 1 година
Като гражданин на РБЪЛГАРИЯ не мога да приема,че е нормално нашия президент да бъде посочван от Русия и едва тогава да се кандидатира,да се навежда до земя пред мутрофанова , да свали правителството само защото то се опита да ограничи руските шпиони ....
52
2
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Голям прас какво решил холандският парламент. Холандският парламент реши и да забранят референдумите, "защото пречат на европейската демокрация". Факт.
51
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А преди да вдигнеш юмрука, не помисли ли?!
50
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде сега Радев ви бил виновен...Не е.Той преди две години защити народа.Сега пак го защитава.Искате да оставите народа без никаква защита та всъвсем да ни изнесете и продадете.Засрамете се поне малко!За цялата политическа криза са виновни партиите и техните пиари,които явно са чужденци.Главното е да спечели партията,а дали ше има държава не им пука.
49
6
 
20
 
! Отговори
Царя е гол преди 1 година
Пътят към АДА е осеян с добри намерения! С добри намерения, Руските опорки ни разбиха държавата, набутаха *** ПП и сега нашия президент иска да направи диктатура!
48
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако юмручето си подаде оставката и си събере и Десата и си отиде в Димитровград държавата веднага ще тръгне
47
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МИ ПОДАВАЙ ТОГАВА ОСТАВКА БЕ, ПЛУУЖЕК!
46
4
 
17
 
! Отговори
Кой изнесе дървата? преди 1 година
От 2 години сме под тих преврат на комунисти ,кви да са ПП,БСП и ДБ -комунистически внучета при това изгладнели.Янев ясно каза за ПП ,че са прехвърлили държавните пари в частни сметки! Реален кубик дърва в Германия е между 30-50 Евро доставени ,сухи,на палет и опаковани,а в България е между 200-300лв. за кубик при това мокти мухлясъли и насипно!Българина плаща -над 500% по -скъпи дърва от германците !Милярди окрадаха ,а се правят на социалисти-това са терористи!!!
45
2
 
17
 
! Отговори
Не разбирам много преди 1 година
Тоо някой ни го докара до главата това, ако си спомняте кой...