ГЕРБ и ДПС да признаят, че работят добре заедно

Димитър Аврамов: Нещата са по-добре, отколкото изглеждат
28 окт 2022 18:40, Росен Стойчев
52
ГЕРБ и ДПС да признаят, че работят добре заедно
Снимка: БГНЕС

"Нещата са по-добре, отколкото изглеждат. Непрекъснато искаме отговори на политически въпроси, които не могат да бъдат дадени от днес за утре. От днес за утре не могат да бъдат намалени политическите напрежения, подозрения и вражди между политическите партии. Различните политически възгледи и трудното постигане на консенсус са основа на свободата и на това да има плурализъм. Може да изглежда, че политическата ни система е в хаос и в криза, но минаваме през здравословен период, защото в момента има много свобода."

Още по темата
Това коментира пред БНР политологът Димитър Аврамов.

"Въпросът е искаме ли да имаме на всяка цена правителство и да се заблуждаваме, че това ще реши политическата криза, а след това да се окаже, че това правителство никой не го харесва, но в този раздробен парламент не може да се събере мнозинство от 121 депутати, които да го свалят от власт", добави политологът.

"Да се сформира с мандат на ГЕРБ, подкрепено от ДПС и "Български възход". Тези три формации се разбират. Няма нищо лошо за българската политическа система и за избирателите ГЕРБ и ДПС да си признаят, че работят много добре една с друга, както работеха повече от десетилетие. В политиката не трябва да има заклеймявания. Когато никой не нарушава закона и конституционния ред, няма нужда да бъде крайно заклеймяван от някого".

Политологът подчерта, че политиците имат право да променят позициите си, стига избирателите да им прощават това.

Убеден съм, че 2023 г. ще е по-стабилна политическа година от тази", добави политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Жана преди 1 година
До до 39 "свалихте с вот на недоверие работещо правителство" Работещо за кого? За българите или за обогатяване на Киро, Кокоро, Лорел, Гела и т.н. крадци и измамници. Правителството на ПП+ДБ+БСП беше свалено по демократичен начин заради вредната и опасна за България и българите икономическа политика докарала двуцифрена инфлация, безумен дефицит, глад и мизерия. Само *** с изгладен мозък, или платен, че може да говори, че правителството на ПП+ДБ+БСП е работело за българите и България.
40
0
 
0
 
! Отговори
Жана преди 1 година
До Гиб Мелсън Значи, Борисов за 10 години изтеглил 30 милиарда заеми, с които построи метро, пътища, пречиствателни станции, зали, църкви...., вдигна ВБП с пъти, премахна посредниците при горивата, вкара ни в ЕРМ; а Кокоро за 7 месеца изтегли 14 милиарда заеми, които изчезнаха, поради некадърното и крадливо управление на ПП-ДС-БСП инфлацията е двойна от тази в ЕС дефицита е 7%, върна посредниците за горивата, счупи държавността и се самообяви за почтен. Виждаме по джоба при кой бяхме по-добре.
39
1
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Винету бил разумен. Винету за 12 години е изтеглил 30 милиарда лева заеми. А познайте кой ще ги плаща тези заеми. Всяка година докато е бил на власт Винету е теглили милиарди заеми. Само през 2019-та, само в тази година не е теглил милиарди заеми. Ми то и аз мога така да управлявам. Разумно с чужди пари.
38
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ГЕРБ И ДПС работят добре заедно защото са партии на разума. Всеки който се обляга на здравия разум работи добре , екстремистите са опасни за хората. Видяхме какви ги свършиха ПП.
37
1
 
2
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Винету и Сокола винаги са били заедно. Сокола е лицето на монетата, Винету е герба на същата монета. Народа го е казал по друг начин: Те са дунапрен и ***.
36
5
 
10
 
! Отговори
до 39 преди 1 година
До Анонимен"щяха да ни докарат до ръба на катастрофата" хахахахаха вие герберугите верно живеете в някъв си ваш паралелен свят. Политическата криза я надробихте вие, като свалихте работещоправителство с вот на недоверие и то в сериозна международна криза. И сега не знаете какво да правите. Искате да се върне времето на яките далавери и мурафети с дпс, ама хората не ви искат. Това е.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тия с политизираните мозъци не знам защо някакви прегръдки им се привиждат. Може, ама не в парламента, там са изпратени да работят депутатите от разните му партии и партийки. Така че не виждам какво лошо има в това, че две партии можели да работят добре. Ами точно добре трябва да работят, и не само две, и останалите трябва да го могат. Иначе, какъв го дирят в народното събрание? Ама не е зле да ти плащат депутатска заплата за приказки, че не щеш тоя и оня.
34
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхме тотално проваленото и некадърно правителство на умните и красивите без малко щяха да ни докарат до ръба на катастрофата сега защо да не видим това което ни е познато и реално работеше добре до преди година две ..
33
0
 
4
 
! Отговори
Бах ти преди 1 година
мръсотиите.............
32
2
 
5
 
! Отговори
хе хе преди 1 година
Медийна сензация. - ГЕРБ и ДПС работят добре заедно и ще съставят правителство! Ами Браво! Съединението прави силата!
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички партии са от едно котило- Партията майка-БКП и партизанските деца разграбили труда на Българския данъкоплатец.
30
2
 
12
 
! Отговори
Да си признаят.. преди 1 година
Асен и Спецов... Киро и Лена.... Бойкикев и Нинова...... РАБОТЯТ ЗАЕДНО.....!!!
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бела Белисимо.
28
8
 
7
 
! Отговори
С.Сакалиев преди 1 година
ГЕРП отдавна искаха да да се пергърнат с Доган, дори избирателите им го искат вече, така че тиквата няма от какво да се опасява, ами да иде с ибрика в сараите и да си узакони бракосъчетаието на новата тройна коалиция герп седесе депесе.Верно и един златен пръст ще им трябва , но доган всичко ще уреди - копейкин 1 и 2 сигурно приемат оферти и в левове и евро.
27
8
 
15
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
Герб са турска партия.. според анализа на галъп за тях са гласували повече джигани и турци отколкото българи.. така че нормално..
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕ СА ЗАЕДНО, ЗАЕДНО СА, НО ДАЛИ РАБОТЯТ.
25
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре крадат заедно.
24
7
 
4
 
! Отговори
ДОГАН АГА преди 1 година
БОЙКО ПРИЗНАЙ СИ!
23
4
 
8
 
! Отговори
Боа§Анаконда преди 1 година
Покойния професор Димитров нарече съюза На която и да е партия с ДПС пегрътка с Боа.Прегръдката на ДПС е пагубна за другата партия.Задушаваща.От НДСВ няма и папер.БСП едва не изпадна от политическия живот.Изобщо далеч от ДПС.Но ако ДПС е влечугото боа то ГЕРБ е още по-страшното задушаващо влечуго Анаконда.От неговата прегрътка изчезнаха АБВ,Патриотите Марешки.Много интересно от тяхната любовна прегрътка коя ще е по задушаващата змия.И така нов сериал на политическата сцена Боа Анаконда
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гробарите и *** добре работата,това е факт.