ДБ: Сякаш видяхме Митрофанова, а не Румен Радев

Партията за консултаците с президента
22 ное 2022 09:50, Йоана Цонева
103
ДБ: Сякаш видяхме Митрофанова, а не Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Вчера на консултацията в стола на президента все едно видяхме седнала руския посланик Елеонора Митрофанова, заяви депутатът от "Демократична България" Йордан Иванов пред bTV.

Той е изненадан, че президентът Румен Радев е говорил за военната помощ за Украйна, а не как да се състави правителство. Йорданов определи случилото се по време на консултациите на ДБ с държавния глава като една ПР акция.

Той се надява поведението на президента вчера в президентството по време на консултациите с ДБ да не е причина да не се даде третият мандат на формацията.

"Къде е усилието на ГЕРБ да направят правителство? Няма такова", посочи депутатът от ДБ и добави, че не се правят усилия за съставяне на правителство с първия мандат. "Не може да се използват изборите като плашило в парламентарната демокрация", изтъкна Йордан Иванов.

Още по темата
Според него отговорността дали ГЕРБ, БСП и ДПС ще се прикрият зад негово управление в третия мандат, си е отговорност на държавния глава. Промените в Изборния кодекс, които правят ГЕРБ, БСП и ДПС са за самите тях и не са насочени към народа. Ще разберем накъде Румен Радев води страната ни след третия мандат, смята Иванов.

Той призова "Продължаваме промяната" да се отнесат отговорно към втория мандат за съставяне на правителство. Прекалено дълго сме в условията на президентска република, понеже не можем да съставим правителство, но е факт, че някои трябва да управлява държавата и да поема отговорност за кризите, настоя Иванов.

ДБ са силата на разума и това, което могат да направят е с ПП да предложат реформаторско управление. Опасно е какво може да направят ГЕРБ, БСП и ДПС с третия мандат, предупреди Йордан Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ноби Те на тези избори ловко се прекръстиха, затова и стигнаха до Народното събрание. На следващите избори, пак ще се прекръстят с някое благовидно изглеждащо име.
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези употребени от американците пам перси имат едно единствено оправдание за всички вреди, които носят на България и българите - Митрофанова. Агресивни проамерикански натегачи, които нямат капка идея какво е всъщност демокрацията, се домогват до властта за да прислужват на САЩ и всеки, който е против им е враг и виновен.
55
3
 
15
 
! Отговори
Хуск преди 1 година
А вас като ви гледаме все едно виждаме некадърни и неадекватни политици.
54
2
 
8
 
! Отговори
Фен преди 1 година
Оставете чорапа, кажете кво ша праим ако ни отрежат специалния софтуер?
53
3
 
9
 
! Отговори
Възможно е, преди 1 година
Аз пък като видя барни ръбъл, все едно съм видял coрос.
52
4
 
25
 
! Отговори
ноби преди 1 година
на следващите избори сте аут. само за това ще гласувам. искам да видя как ще овеси големия нос
51
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всякаш,мякаш,клякаш...ДБ се превърна в нещо като йезуитите в Римокатолическата.На бялото викат черно,на истината лъжа,а на лъжата истина.Интересуват ги само парите.
50
2
 
24
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Тия отпа-дъци, "начело? с гнома от държавната сигурност не са ли се наспали, та приказват още врели/некипели? Тях, само пранги, съд и въдворяване зад решетки ги монтира на сигурно място...
49
1
 
26
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Тия бяха до тук!Групичката на Иван Костов за последно се мярка в Парламента!Уж щяха да затриват БСП , а те се замозатриха с тъпите си изяви!
48
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И каква точно военна помощ да окажем на Украйна? Да си дадем и без това остарялата техника, без да имаме пари да си купим нова? Наречете ме русофил, но съм милион процента убеден, че ако войната ескалира и се сбием с руснака, няма нашите пишман смелчаци от ДБ да отидат да се стрелят в окопите. Те ще са първите на Терминал 2.
47
4
 
29
 
! Отговори
Дааам преди 1 година
Тия кучелюби и тротита ДБ нямаше изобщо да са в парламента ако я намаше Софийската паднала маса дето пие бира по паркове, кара ретро колела щото било фънк и не си мие косата щото е реге и цял живот работа не пипнала.Най ама най с-таната партия в парламента.Време и за тотална чистка.
46
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Резидента Радев е загрижен единствено за Русия. Не знам защо ДБ са очаквали да видят нещо друго освен посоль Митрофанова в стола на Радев. Радев е част от матрьошката и се намира в корема на Митрофанова, а Митрофанова се намира в корема на лошадь Лавров, той пък в корема на психопать Путин. Така е устроена путинската вертикаль на властта.
45
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия няма да мирясат, докато не ни вкарат във войната реално!
44
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев ясен, руски агент, стара новина. Важното е, че в Крим копаят окопи! :)
43
8
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
На Зеленски на ДБ дилар на белото е един същ! Предлага им доста кофти матриял и им се привиждат на всеки ъгъл руснаци.
42
6
 
29
 
! Отговори
Анон преди 1 година
Христо Иванов е бивш ръководител на НПО, получаващо средства от Америка за България за "обучение" (да се чете промиване на мозъка) на млади български юристи.
41
6
 
19
 
! Отговори
ДБ : преди 1 година
Хапнахме от пицата на Кирчо и изпушихме по една цигарка с ХазарДът... Леко сме се отнесли и стадо розови понита и ято слонове прескачаха дъгата на прайда в стаята.
40
10
 
6
 
! Отговори
до тук добре преди 1 година
До Краси Плюеш Герб вдъхновено и напоително!Няма лошо!Само дето забрави да кажеш,колко спечели България от транзита!?И защо Курц се провикна "А бе кво става тука,бе!?Вместо да загубят,българите печелят!Как става тая работа?"
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз особена разлика не виждам, дори и визуално.
38
9
 
27
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Иванов какво реформаторско уптавление ще маправите с Партията на подмяната , след като гуруто ви е един и същ? Видяхме как за 7 месеца фалирахте държавата , неизгодни и тройно по восоки цени на газ и всичко останало , попълване на ошфорните сметки със 100млн, частни впаяжи , парапет гейт, закриване спец звената с цел спиране делата срещу олигарсите , които ви доведоха *** власт , манипулиране на изборите с машините !