Радев към Рюте: България извън Шенген не е в интерес на ЕС

Двамата проведоха телефонен разговор
30 ное 2022 21:41, Нели Христова
44
Радев към Рюте: България извън Шенген не е в интерес на ЕС
Снимка: БГНЕС

Оставянето на България извън Шенген не е в интерес на Европейския съюз и не допринася за общите усилия за справяне с предизвикателства пред сигурността и тежката икономическа криза в Европа. Това заяви президентът Румен Радев в телефонен разговор с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте.

По време на разговора държавният глава припомни, че Европейската комисия многократно е потвърдила готовността на България да се присъедини към Шенген и страната ни очаква подкрепа от всички свои партньори в ЕС. Последната проверка на охраната на външните европейски граници от мисията на Европейската комисия, която се състоя през октомври т.г. по покана на България, също потвърди готовността на страната ни за присъединяване към Шенгенското пространство, като подкрепа беше изразена и от Европейския парламент.

България очаква институциите на ЕС и страните-членки да се ръководят от установените критерии за членство в Шенген, а не от други съображения, призова още президентът Румен Радев. Това съобщиха от пресцентъра на президентството.


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
3
 
! Отговори
SDI преди 2 месеца
Според мен решението е ясно - не задържаме и не регистрираме у нас нито един емигрант, те и без това не искат да стоят в България. Като ги хванат после на Запад да правят с тях каквото искат, но след като не са регистрирани у нас няма как да ни ги върнат. Тогава тези, които ни блокират може и да размислят евентуално.
21
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
пускаите мигрантите свободно към зап европа меркел ги покани сега да сеоправят както могат ердоган прибира парите от ес и ги пуска ние философствамеза шенген
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Благодарение на Радев и неговите творения минахме на синьо сирене и моцарела които се оказаха по-евтини от родния кашкавал и сирене, а и по качествени!
19
1
 
0
 
! Отговори
Мъ преди 2 месеца
Що се грижи за ЕС?
18
3
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 месеца
Радев отново ни поставя в позициите на петия допотопен свят - дори там хората са достатъчно умни да не дават ъкъл на другите, докато това изобщо не е проблем за Радев дори по отношение на тези,които РЕШАВАТ нещата / а следователно знаят по-добре кое е в техен интерес и кое не/..Този човек нарочно пречи на страната да продължи напред,не може да бъде иначе след като уж "без да иска" спира развитието й на всяка стъпка! Единственото обяснение е, че БСП търси начини да си останем в тоталитаризма
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Правилно! Радев не е русофил, а е комунист от БКП.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига глупости, Радев не е русофил! Какъв е той си знае!, натовец е!
15
3
 
4
 
! Отговори
Айде бе преди 2 месеца
Натрийте им най-сетне носовете на тия холандци !
14
1
 
12
 
! Отговори
era преди 2 месеца
благодарение на тоя плехар, вече два пъти купуваме прички на чертежи. Са тръгнал дасе прай на мъжага пред холандчето. Не разбраа ли тея, че заради коруцията у властта не ни сакат.
13
4
 
11
 
! Отговори
Morski преди 2 месеца
Радеф, ти като какъв се свързва с премиера на Нидерландия като по българската конституция това, е задължение и право на премиера на РБ? Радеф ти си само един президент.... И според конституцията ни нямаш такива правомощия! РадеФ ти си един злобен, властолюбив, отмъстителен, нискоинтелигентен, лъжец, неблагодарник и родоотстъпник!
12
4
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 2 месеца
Радев още ли не е разбрал че сме 3та ръка хора в ЕС и това ни го показват постоянно
11
11
 
2
 
! Отговори
Илон Мъск преди 2 месеца
ВЪН ОТ ЕВРОПА = ГРЪЦКА ПРИНЦЕСА, ГРЪЦКА ДУМА И ГРЪЦКИЯ КОНТИНЕНТ..МРЪСНИ ВУГГАРО-ТАТАРИ..НИКОГА В ЕВРОЗОНИС И ШЕНГЕН ...НИКОГААА ...КАК ЛЪЖЕТЕ ЗА МЕН ЧЕ ЩЕ ИДВАМ ВО ВУГГАРИЯ ??....АЗ БЯХ В ГЪРЦИЯ ЗА 1 ,ЕСЕЦ ТОВА ЛЯТО....КАДЕ ЛЪЖЕТЕ ПЛЕМЕТИ СИМ ЧЕ СЪМ ЩЯЛ ДА ИДВАМ ПРИ ВАС, БРЕ ТАТАРО-РОМИ ?
10
4
 
4
 
! Отговори
Позитивно формолиран преди 2 месеца
Президента е прав. В интерес на ЕС е да ни приеме в шенгенското пространство. формолирано.
9
9
 
6
 
! Отговори
България в ЕС преди 2 месеца
Не е в интерес на България
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато Македония не влезне в ЕС , до тогава и ние няма да сме в Шенген и в Еврозоната.Просто е
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спрете корупцията и ще сме в шенген.
6
5
 
9
 
! Отговори
Попчо преди 2 месеца
Ами Рундьо Русоробе с тоя разграден двор за къв Шенген сме? Помоли поне Рашистан да ни даде няколко хиляди тона стоманата за ограда
5
7
 
7
 
! Отговори
Радев преди 2 месеца
Ама е в интерес на руснаците...
4
2
 
9
 
! Отговори
Ром'с преди 2 месеца
Интересно, за еврозаната покриваме условията(много се съмнявам) за влизане,но за Шенген не сме отговаряли, хм интересно!? А може би само ако им изгася на тях,иначе ще намерят 1000 причини, както и за визи в САЩ, абе с една дума, българите са аборигени за тях-САЩ
3
6
 
3
 
! Отговори
РютЮ към Радев: преди 2 месеца
"Ич ми не е на дедовия за интереса на краварската колония!"