Петков пред протестиращите: Вътре борбата няма да е същата, ако ви няма вас отвън

Стотици се събраха на площада пред Народното събрание
Обновена: 1 дек 2022 21:53 | 1 дек 2022 19:43, Нели Христова
367

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Протест срещу промените в Изборния кодекс пред Народното събрание организират тази вечер от „Демократична България” и „Продължаваме Промяната”.

В 15-минутна почивка излязоха депутатите, за да излязат на протеста пред Народното събрание.

Почивката бе поискана от Ивелина Мутафчиева от "Демократична България". Тя поиска 30 минути, за да може депутатите да излязат при протестиращите.

Председателстващият Желязков обаче им отпусна 15 минути.

Някои от ДБ и ПП обаче вече бяха на протеста по-рано. Асен Василев поиска почивка, за разясняване на някои от предложенията за промени в ИК. В това време обаче негови колеги излязоха при протестиращите навън против връщането на хартиената бюлетина.

Пред протестиращите излезе и Кирил Петков.

"Вътре борбата няма да е същата, ако ви няма вас отвън. Всъщност депутатите от задкулисието най-много ги е страх от вас. Ще се борим тази вечер до когато трябва. Няма да допуснем да откраднат вашия глас, да откраднат данъците на всички вас", каза той от трибуната. "Всяка малка победа, която отвоюйваме, е победа за демократичното развитие на нашата страна", каза още той.

"Искаме реформарторските сили да управляват България. За съжаление, реставраторите начело с Борисов и Доган овладяха тази сграда и ние трябва да си я върнем. Сигурен съм, че заедно ще успеем да го направим това и не трябва да се отказваме. Бойко Борисов много иска да си закачи някъде на ревера демократичните сили, но това няма да стане. Ние от ДБ сме гарант за това, че няма да допуснем Борисов повече да управлява страната", заяви Атанас Атанасов - съпредседател на "Демократична България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
16
 
3
 
! Отговори
Кирчо преди 1 година
Иронията е че платените драскачи на Пеевски, Доган и Борисов са получили откраднати пари от КТБ за своите услуги. Ама тези крадени пари ще свършат и тогава ще дойде ада за червените кхмери от ДС, ДПС и ГЕРБ.
86
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
87 Така каза, на аборигените които гласуват за марионетки, служещи на чужди интереси, някой трябва да им наложи отвън, какво да правят. Никога повече ПП.
85
3
 
20
 
! Отговори
Клошар преди 1 година
Кирчо, кога ди напечатиха тия лозунги, байряка Бай Петко ли го наси.
84
2
 
16
 
! Отговори
П.К преди 1 година
Издърпаха им изневиделеца чергата изпод краката и вкупом пп-тата се сринаха по гръб. До последния момент те се молиха и се надяваха на някакво чудо. И, наистина ЧУДОТО, С ГРЪМ И ТРЯСЪК ЗАПОКИТИ ЛЪЖ-ЦИТЕ, МЕН-ТАРДЖИИТЕ И АБСОЛЮТНИТЕ НЕКА-ДЪРНИЦИ В НЕБИТИЕТО. Хак ви е. Така ви се пада. Жалвайте се, оплаквайте се. Все е тая!
83
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко, че не можах да отида. ГЕРБ ДПС и БСП започнаха с простотиите. Мислех да не гласувам, но след простотията да върнат хартията ще отида за да се спре цялото шоу.
82
2
 
22
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
Кире, Кокорчо и Ристе Лодката ги е страх повече от хартиената бюлетина, от колкото герб от машините!!! Що ли?!? Какво лошо има хората да имат право да избират как да гласуват?!?! Който не вярва на хартия, да гласува на машина, който не вярва на машина, да гласува на хартия .... И най-вече, направете така, че да излязат да гласуват 70% от избирателите!Тогава купен,етнически,корпоративен вот не важи!Ама и ПП и ДБ няма да минат 4% при такава активност!!!
81
2
 
16
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Абе Гочеееев:):):)Бойко е пръв приятел с всичките Европейски лидери бе и тези от ЕНП:):):)Кви русофили бълнуваш бе?:):):)
80
1
 
14
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тоя с неговото раздвоение на личността сигурно вижда хиляди на площада. Няма друго обяснение за ентусиазма му.
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
86 Хаах, май че буци е Кокорчо и Аналниев, който си засне търбуха с мобифона си, а на другия не му лими вратът. Татко Петко определя в държавата, къде да минава магистрала Хемус. Петкови са си взели държавата за бащиния.
78
0
 
12
 
! Отговори
до Ммда преди 1 година
Няма и кинти.Спонсорите им видяха колко са нефелни тези и осъзнаха,че няма смисъл да се набутват.
77
14
 
3
 
! Отговори
Joe преди 1 година
Най-големите престъпници в държавата - Пеевски, Доган, Гешев, Борисов и Цацаров - отговарят за закон и ред?! Ами ясно е че нито закон, нито ред! Хаос, хаос и пак хаос и мизерия Made in Bulgaria! Пеевски и Борисов ви докараха до просешка тояга, че даже взе и да ви харесва! Пак си ги изберете с хартиената бюлетина! И после си я заврете знаете къде!
76
1
 
21
 
! Отговори
ПП-то преди 1 година
Всичко приключи! Да влизат санитарите!!
75
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приятелите на Кики от Гриндър, са излезли да го подкрепят.
74
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Софтуерните представители са аут. Хората са се събрали на панихида.
73
0
 
15
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Няма го лятото, няма ентусиазъм, няма палатки "Системата ни убива", няма пърформанси. Няма хвърлени бомбички,бонбони,риба,банани. Няма го Борисов, няма нерви, няма щастие...
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 87 Какво общо има хамериканския посланик с върховенството на закона?
71
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро Флашков Кодов,Кокорчо и кликата им си искат комисионните от газа,да си потъпкват Конституцията,"Джемкорп",парапети,пици на кристали,незаконни арести,воаяжи в Гърция за влюбените с държавния самолет на държавни разноски и т.н.Затова Кирчо и кликата му изкарали всичките жълтопаветни смръдливи некъпани клакьори от прокопиевите офиси - около 500 бр. СМЕХ.
70
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
77 Новият американски посланик обяви пред конгреса на САЩ, ще ще помогне на България при налагане на върховенството на закона. Ще бъде пълен абсурд, да подкрепя Киро ментата, който излъга в декларацията за гражданството и с това наруши конституцията. Ако го подкрепи, значи изявлението му е една лъжа.
69
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БУци, Нинова и Доганя не им дреме за протести, они не се плашат, яхнали за държавния кон и само краденье им е в главите
68
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъде накъде тия гейове могат да протестират, а аз не мога да си изразя мнението?