Джамбазки за Шенген: Два стандарта, два кръга държави

Някои западни държави проявяват лицемерие
94
Джамбазки за Шенген: Два стандарта, два кръга държави
Снимка: БГНЕС

Въпросът за влизането на България в Шенген не е технически - България отдавна е изпълнила всички необходими критерии. Въпросът е на икономическо и политическо решение, и тук сме свидетели на изключителното лицемерие и двуличие на част от западните държави. 11 години България и Румъния са извън Шенгенското пространство по чисто икономически причини - за да могат да спират камионите на превозвачите ни, и да спъват конкуренцията, каза пред Нова тв евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Забележете това лицемерие, когато от ЕС ни обясняваха, че не трябва да държим една държава - Северна Македония, извън присъединяването, защото не било европейско и не било европейска ценност. А 11 години западните държави държат България и Румъния като държави втора ръка, и очевидно не става дума за технически критерии. Няма солидарност. И няма да има. Това е разбирането за европейски ценности. Два стандарта, два кръга държави, единият - по-вътрешен, и това са "бели" държави, а другите - във външния кръг, са сива зона, от която да идва евтина работна ръка. Така гледат на периферията политици в държави като Нидерландия и Австрия. След толкова много години извън Шенген, трябва да потърсим гръбнак у някой български политици, каза още Джамбазки. Ако не бяха такива лигльовци и ако не се подмазваха така непрекъснато на западняците, ако бяха държали на българския интерес както трябва, щяха да се държат по различен начин към нас. Ако България беше проявила характер - да не затваря блока на АЕЦ Козлодуй, ако държеше твърда позиция по отношение на българите в Македония, онези отсреща щяха да имат респект. А те виждат, че коленичим пред всеки западняк, и ни дават това, което заслужаваме", допълни той.

По думите му Германия изразява политиката на група държави, които управляват ЕС.

"За нашата част от Европа отговаря Германия, затова ако нещо се случва или не се случва, нещата трябва да се търсят в Берлин", допълни Джамбазки.


94
Още по темата: ШенгенАнгел Джамбазки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
0
 
! Отговори
sd преди 2 месеца
опорки на руската мафия. нито един осъден от по-едрите риби, прокурор-престъпник, бай гань0 прави избори с чували хартиени бюлетини, мигрантите ги пускаме безпрепятствено на запад и отчитаме нулева миграция. жалко за убитите полицаи, но смъртта им също показва че нещо в системата много нее наред. освен това този шенген не е важен за обикновените граждани. просто българия няма да може да издава шенгенски визи на руските мафиоти и шпиони.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Правилно го е казал. И то държавите които са известни с легализираната си педофилия, примерно като холандия. Имат си официална педофилска партия. И тези подчовешки сатани ще ни дават наклон как да живеем и какво да правим?
72
0
 
0
 
! Отговори
Антифашист преди 2 месеца
Доживях да се съглася напълно с мис жамбаска
71
0
 
0
 
! Отговори
Новак преди 2 месеца
Малко ни е, утре нашите политици пак да им се на дупят за какви ли не прещевки. АЕЦ, Южен поток, РСМ, Тецовете, Шенген, а сега ако искат и Лукоил ни спрете, и накрая и на бахура чарвото им олижете.
70
0
 
0
 
! Отговори
Joko преди 2 месеца
За съжаление Джамбазки както винаги е прав..
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо се бутаме към "европейска интеграция", където изобщо не ни е мястото!
68
0
 
0
 
! Отговори
Горския преди 2 месеца
Най-после някой го каза в прав текст : За да сме в това жалко и унизително състояние, като народ и държава трябва да сме благодарни на "приятелска" Германия. Бяхме и ни оставят, като буфер (некъв филтър), който да обира по-гнусната мръсотия. И ще има некви партии, които са им удобни. То бива, бива, ама толкова......
67
0
 
0
 
! Отговори
Жио преди 2 месеца
Кога ще завърши право пияндето Джамбазки? Само ако извади маркуча, ще види Европа кой къде е!
66
0
 
0
 
! Отговори
Руските Тролове преди 2 месеца
Добре бе Джамбазки а Румъния и Хърватска защо друго? Ние една реформа направихме ли? Някой да беше осъден за нещо? Ама други са ни виновни за всичко! Виктимизацията
65
0
 
0
 
! Отговори
За Незазависимост! преди 2 месеца
Още когато ни прелъгваха да влезем в Европа, те си решиха въпроса с работната ръка и ни превърнаха в пазар.Как стана това?1.Унищожиха ни промишлеността и работните места2.Унищожиха ТКЗС-създадено преди 9 септемвриИ сега се гаврят с нас.Време е да им покажем среден пръст на тия ***!
64
0
 
0
 
! Отговори
Сенатор Маврос преди 2 месеца
Вуггарлар --- никога в ШЕНГЕН.....ВЪН ОТ Е.С...ВЪН ОТ НАТО ....ВЕДНАГА .
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДобрУтро! Нашите нови политици загряват като албански реотан. Целият ви ЕС са отявлени извращеняци и гадняррри.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аре почнаха *** изказвания. Какво е виновна РСМ че Рюте не ни ще в Шенген! Няма никаква връзка между двете неща. И който български политик я прави, е пълен ***! Това не е търговия и е ужасно лицемерно.
61
0
 
0
 
! Отговори
Главанаци преди 2 месеца
ЕС не е социални помощи. На ЕС не им пука как живее населението в периферията, стига в централната част на ЕС населението да не се бунтува... Това е европейската империя която трябва да подсигури сладък живот на малцината "избрани" като Урсула и целата котерия там... Хората на ЕС са без значение, ще ги сменят с каквито намерят ... Е това сега пак врескайте ЕС ЕС...
60
0
 
0
 
! Отговори
тумба лумба преди 2 месеца
Наистина нашите политици и управници няма със какво да се оправдаят освен със обвинение на отсрешната страна
59
0
 
0
 
! Отговори
Стою преди 2 месеца
В кой кръг държави биха търпяли Таки-Маки да е ректор на университет?
58
0
 
0
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 месеца
Общото между България и Румъния е изобилието на тъмните шведи. Никой не ги иска. по-пакостливи са и от мигрантите.Просто си кажете истината.
57
0
 
0
 
! Отговори
Втора ръка хора? преди 2 месеца
Новите членки на ЕС, ак наистнина не ни вземат за сме втора ръка хора, защо не ни приемат в Шенген, по въздух? Ние източно европейците си знаем че не сме втора ръка, но въпроса сега е отсреща за какви ни имат? Като ни нямат доверие, то поне по въздух да ни приемат? Те го казват - отговаряме на всички критерии. В Украйна за тази перспектива ли се бият?
56
0
 
0
 
! Отговори
Какъв шенген преди 2 месеца
Хартиената коалиция си избра Мултак, който да го бутат като магаре, едно от много на Бойко Борисов. И Румен Радев тайно раздава ордени Стара планина на мултаците. На бандитите от прехода. На мутрите от групировките, които отново са се развилняли. Ченгета, масони, олигарси, журналисти, политици, административни служители, всичко е впрегнато като магарета да се бори на живот и змърт срещу промяната за да запазят парите и властта си. Как не ви е срам диваци! Колко хора прогонихте от държавата?
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ НАБУТАНА В ШЕНГЕН,СЛЕД КОЕТО ЩЕ БЪДЕ ПРЕВЪРНАТА В БУФЕРНА ЗОНА ЗА МИГРАНТИ ОТ АЗИЯ И АФРИКА,КОЕОТ ОЗНАЧАВА,ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ТУК ДА ДЪРЖИМ АЗИАТЦИТЕ И АФРИКАНЦИТЕ,КОИТО ЗАЛИВАТ СТАРИЯ КОНТИНЕНТ.