Плевнелиев зове за подкрепа за ГЕРБ, без кабинет страната се забатачвала

За него би било чудесно ДБ да получи третия мандат
190
Плевнелиев зове за подкрепа за ГЕРБ, без кабинет страната се забатачвала
Снимка: Dnes.bg, архив

Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев коментира третия мандат и евентуалното му връчване. По думите му той трябва да е за „Демократична България“. Плевнелиев добави, че вероятно Румен Радев ще избира между "Български възход" и БСП.

Още по темата

„Чудесно би било „Демократична България“ да получи третия мандат. Според мен те не могат да излязат от сянката на „Продължаваме промяната“, докато БСП успя да се отскубне", коментира той пред bTV.

Плевнелиев добави, че партиите биха могли да подкрепят и едно експертно правителство.

„Проф. Габровски е изключителен човек, мъдър, независим. Той ще има правилния подход, за да успеем. Има и правилните приоритети“. Така Плевнелиев описа номинирания за премиер с първия мандат на ГЕРБ проф. Николай Габровски.

„Той е изключително важна фигура. Има изключително важни приоритети и може да намери правилните хора. Защо партиите да не подкрепят едно експертно, програмно правителство? Иначе ще забием България на дъното и ще я забатачим за 10 години напред", смята Плевнелиев.

Плевнелиев определи „Продължаваме промяната“ като леви популисти. Според нето те и „Възраждане“ вървят по пътя на изолацията от всички.

Той коментира и еврозоната.

„Ако не влезем в Еврозоната от 1 януари 2024 година, това ще е последният влак. След тази дата вратата за т.нар. клуб на богатите ще се затвори за няколко години напред. Необходимо е обединение на институции. Последната стратегическа цел, която постигнахме - беше през 2019 г. да влезем в чакалнята на Еврозоната", обобщи Плевнелиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мразя Борисов от дъното на душата си, но искам да има има редовно правителство час по-скоро и държавата да функционира нормално!!!
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
71 Обзалагам се, че твоите не са по--малко азиатски дори руски, евразийски.
62
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кого го казва, на истерици, които загубиха политическата си ориентация от ДБ, като Стоян Михалев, например. На Възраждане, които искат излизане от ЕС, на руската БСП, на Янев, който гледа в АБВ, или на некадърниците от ПП. ДБ, които се коалираха с БСП? Според същия този историк Дтоян Михалев, ПП се били коалирали с БСП, не ДБ ха,ха,ха.
61
5
 
13
 
! Отговори
ЗАД ЕДРИЯ ГАБРОВСКИ преди 1 година
СЕ ВИЖДА ЕДНА ДРЕБНА ФИГУРКА С ХИТРИ АЗИАТСКИ ОЧИЧКИ
60
2
 
10
 
! Отговори
фен(бивш) преди 1 година
Тоз чиляк,а и други НЕМУПОДОБНИ,НИ ДОКАРАХА,ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ.СЯ,РИВЪТ.Остава да кажат,че ХОРАТА,СМЕ ВИНОВНИ.
59
2
 
12
 
! Отговори
Зове АМА преди 1 година
Нищо не прави дори и за смех е жалко щом като авторитета му както и мъжествеността са безвъзвратно загубени, ако изобщо ги е имал някога тези неща.
58
2
 
13
 
! Отговори
Десито Зове преди 1 година
Да внимава Деси като почне да го зове този мъжлендер обратно вкъщи да си гледа домакинската работа.
57
6
 
9
 
! Отговори
СВЕТЪТ СЕ Е ЗАПЪТИЛ преди 1 година
КЪМ СТРАШНА КРИЗА.ВСИЧКО ПРЕДСТОИ. НО НИЕ СМЕ НЯКЪДЕ В ПЕРИФЕРИЯТА НА НЯКАКЪВ СЪЮЗ, КОЙТО АКО НЕ РАЗПОЛАГА С КОЛОНИИ ИЛИ АКО НЕ ГЕНЕРИРА ВОЙНА, - - ЗАГИВА.
56
4
 
7
 
! Отговори
58 преди 1 година
А какво мисли Плевнелиев по повод призива на Макрон за решителни десйствия на ЕС по повод новия им протекционистичен закон? Какво мисли и за изразения призив на Южна Корея за общи действия с ЕС по повод нарушаването от страна на САЩ на търговските закони?
55
15
 
6
 
! Отговори
Балалайките ПП и ДБ преди 1 година
Руските проксита от ПП и ДБ, маскирани като градска десница ( а всъщност са леви популисти ) не искат стабилно правителство , а хаос !
54
4
 
19
 
! Отговори
Човек преди 1 година
Ако бяхме нормална държава и народ, този по сер ко и национален предател досега щеше да е увиснал на бе си ло то !
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я не хачу Байка Барисав и Плевня
52
3
 
16
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ.... преди 1 година
Президент на България е Румен Радев (добър или лош)!!! Плевнелиев, това недоразумение, това подставено лице, тази пионка, е БИВШ президент! БИВШ!!! Така, както има бивш министър, бивш премиер, бивш председател на Народното събрание, така и този е БИВШ!!!
51
4
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Първанов, Първанов, Първанов
50
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бъкгария незнайно защо призивът на Макрон за решителни общоевропейски действия против САЩ по повод закон за финансовото подпомагане на произведеното там не се споменава и обсъжда. Само мимолетно писаха, че бил при Найдън> Днес има информация, че министърът на търговията на Южна Корея иска да се включи в общ фронт срещу САЩ по повод тяхната протекционистична политика. Тук пак се мълчи. Явно всички медии се ослушват от страх . Което си е дезинформация.
49
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя не си е пил лекарствата на всяко гърне мирудия
48
3
 
20
 
! Отговори
Плювню: преди 1 година
"Сготвих,измих чиниите,изхвърлих ***,изпрах,прострях прането,отпуших тоалетната,смених батериите на дистанционното и на вибрат0ра на жената,изрязах ноктите на краката на тъщата,лъснах обувките на тъста,обух си любимите прашки в демократично синьо на жълти ресни,сложих високите токчета и любимата ми къса кожена пола с евроатланДическа цепка отзад... Попитах жената и тя ми разреши да давам интервюта по ми$$ир тв в подкрепа на вожда ми Винету! "
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо президентът ще избира коя партия да управлява, откога България стана президентска република?? Това противоречи на една правова държава.
46
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МЕси от Банкя,професор по закопаване на България на дъното на ЕС,не стана МесИЯ!Но никога не е късно,и месИята професор по неврохирургия,да стане за резил!България няма да се отлепи от дъното на ЕС,докато прокуратурата разпъва чадърнад престъпленията на Борисов!И докато 400 000 глу пакагласуват за *** ота Борисов!Борисов избяга от НС.Сега Борисов избяга от МС.Накрая от България и от Бай Ставри,Борисов ще избяга при Мата Харинякъде в офшорен рай!
45
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко наивен народ има още в БГ. Габровски се бил вързал?!!! Не се е вързал, вързан е, защото е корумпе, което крадеше в "Пирогов" заедно с Балтов. ГЕРБ никога не биха издигнали некорумпиран, защото няма как да го държат на каишка!