Габровски: Сам избрах кабинета си, не съм се консултирал с Борисов

Надявам се да не влизам трайно в политиката
Обновена: 9 дек 2022 22:39 | 9 дек 2022 22:16, Йоана Цонева
120
Габровски: Сам избрах кабинета си, не съм се консултирал с Борисов
Снимка: БГНЕС

"Екипът е почти напълно готов и то с хора, които смятам, че до един са високи професионалисти с добри имена. Със сигурност ще предложим кабинет и когато всички видят, че имената са отдалечени от партийното говорене, се надявам да има малко разум и да се реализира първият мандат", заяви кандидат-премиерът, излъчен от ГЕРБ-СДС, професор Николай Габровски пред БНТ.

Габровски каза, че имената в проектокабинета му не са консултирани с лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

"Питам се понякога защо се съгласих. Ситуацията не е лесна. България в момента е в беда. Всички сме свидетели на един и същи цикъл от изборите. Повтаря се една и съща грешка и е наивно да се очакват различни резултати. Отново сме в навечерието на нови извънредни парламентарни избори, които вероятно ще доведат до още избори. Преодоляването на този проблем е необходимо и трябва да се търси различен подход", каза още той.

Кандидатът за премиер на ГЕРБ не отрече, че може да е и отново кандидат, ако се стигне до трети мандат.

"Това не зависи от мен, а от решение на политическите сили. Ако се стигне до такава ситуация, трябва да имам пълна свобода за хората, с които да се обградя. Това беше първоначалното условие сега и никога не бих се съгласил на друго", катеторичен е той.

Още по темата
Проф. Габровски се надява да не влиза трайно в политиката. Според него страната ни не е само на кръстопът, а на ръба на някаква пропаст. "Получихме шамар с Шенген. На път сме да провалим с влизането в Еврозоната, ако тези проблеми не бъдат решени, след година няма също няма да бъдат", смята той.

По думите му шансът за съставяне на правителство с втория и третия мандат е много по-малък от кабинет с първия.

"Когато се случи някаква беда или инцидент, има хора, които стоят отстрани и гледат, има и такива, които се опитват да окажат помощ. В този случай прецених, че може би е редно да направя тази крачка - да изляза от зоната си на комфорт и своето русло и да се опитам да променя малко хода на тези събития", подчерта Габровски.

Според него няма невинност в тази ситуация, а една от основните причини е липсата на диалог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Божеее преди 1 година
Професори... пък продажници на мафията!!!
73
0
 
1
 
! Отговори
Ами така е преди 1 година
Сичко му е било написано на лисшче.... никой не му е казвал!!!
72
1
 
5
 
! Отговори
Лижи ДПС и ГЕРБ преди 1 година
Мръсниците и нечистоплътните корумпета нямат край.
71
2
 
7
 
! Отговори
akud преди 1 година
габровски , първо изказване ,първа лъжа :) :) :)
70
6
 
5
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Новата патерица на Ту лупя се кове в момента. Още 3-4 като Божанков трябват. В понеделник ще стане ясно дали са успели. Двама от ДБ са на кантар...
69
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доктор да не видя, убиха най-нагло толкова народ с ковид. Отиваш в болница без ковид, а си тръгваш от там със ковид, но никой вече не прави тестове за да не изплува тяхното безхаберие. Мога само да ги проклинам всички тези алчни хора, това вече не са лекари, щом разрешават санитарите да мародерстват пациентите за пари, не ми ги хвалете. Да, преди 30 г. имаше чудесни и истински доктори. Като дете искаха да ме оперират, но тогава като дойде професора и ме прегледа, каза че не съм за операция.
68
5
 
9
 
! Отговори
Габровски преди 1 година
Лелеееее колко дълъг ми е станал носа !?! Буратино: "Да ти обясня ли защо чичо ?"
67
6
 
21
 
! Отговори
Ох,баце! преди 1 година
От небето ли те спуснаха с парашут,ГрабОвски?!? Без вожда няма ГрЕб,не ми разтягай лакЪрдии,наивнико!
66
5
 
18
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Габровски,на кой ги говориш?Сам бил избрал министрите?!Мафията те извика,за да застанеш като завеса пред нея.Не става.Отиваш си,както един друг професор.Зависим си от банкянската разбойническа организация,след като си техния мандат.И виж-заедно с другата разбойническа организация-първообраз,ДПС.И се присъедини Стефчо от Поповица.Евала,машшала левенти.Докато не започнат арестите,начело с Бойко айдука и Ахмед крадеца,нищо няма да се оправи.
65
2
 
0
 
! Отговори
GURU преди 1 година
До баба мара a mi burvi da pravich ti operaziite
64
2
 
0
 
! Отговори
GURU преди 1 година
До баба мара It ci cuchtia nekudurnik koito ne znae kakvi glypocti govory
63
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм чувал добри думи за този професор.За баща му съм чувал,при това много.Тук имаме едно уредено синче,който е наследил тате.
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да си с мафията и да ти вярвам.Освен това много е абсурдно човек,който основно оперирал в много тясна област от медицината да мисли глобално.Това е повторно пародия. Само популистки подход на ГЕРБ.Докато не видим повечето от ГЕРБ в затвора това ще означава ,че България е в блатото.
61
3
 
2
 
! Отговори
GURU преди 1 година
До Анонимен Ti ci pulen proctak kak moge da govorich takiva glypocti takiva kato teb trabva da otivat kum Cibir da giveat vuv comfort
60
4
 
13
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Аз съм овца и ви казвам, че всички вълци от глутницата ме избраха за техен водач. Те обещаха повече да не хапват агнешко и да си пасем спокойно в гората. Няма опасност и за зайците и елените, защото глутницата преминава на вегетарианска храна. Който не ми повярва, овчаря ще го даде в кланицата. Казах!
59
10
 
4
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 1 година
До 95 Анонимен: Така и не се научихте бе капацитети: никога няма да го изчегъртат защото има над половин милион българи гласували за него! Аз съм един от тях. Последния дето щеше да го чегърта се самоизчегърта ха ха ха ...
58
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен
57
7
 
3
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 1 година
Какво друго освен хейт да очаквам към този достоен човек ... от ***.о.ти.те гласували за чалгари, кирчовци и кокорчовци, комунисти и доносници!
56
4
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
пари за операции под масата и това ще бори корупцията в държаватавръщаи мандата и изчезваи позор
55
3
 
13
 
! Отговори
ББ от Банкя преди 1 година
Верват ти, Гаргаровски......нема сЪ отчайваш.