Адвокат коментира делото на Лена срещу Слави

Важното е личното пространство
6 яну 2023 22:30, Росен Стойчев
137
Адвокат коментира делото на Лена срещу Слави
Снимка: БГНЕС

Чисто юридически каква е формата на едно слово е без значение дали за него може да се носи отговорност или не. Европейската конвенция за правата на човека говори не само за слово, но и за свободно изразяване във всяка друга форма.

Още по темата
Това каза адвокат Александър Кашъмов в ефира на Нова Нюз.

„Свободата на словото и защитата на доброто име и на личното пространство са две от най-сериозните, основни човешки права. Балансът между тяхната защита е единствената гаранция, че обществото остава демократично, за да има и свободен дебат и да бъде защитена и личността“, поясни адвокатът.

Няма пречка една песен да бъде и сатира и допустимо слово, но въпросът е дали е допустимо слово или навлиза в такава степен в личното пространство, че това не може да бъде допускано в правовия ред, поясни той. В демократично общество това се преценява от съда, допълни адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реално, адвокатът не е казал нищо )
68
2
 
24
 
! Отговори
Народно творчество: преди 1 година
След "Нема такава държава", "Корона, Чао", "Ей, Толупи", "Уморена кака лена" би следвало да се очаква ново произведение за Корни Импекс, Мравояда Иванов и КарадаЙмиЪ! Само гавра и сатира с националните предатели на власт, продали народа си за шепа евраци!***и Бай Дъ Уей не съм подкрепял или гласувал за Слави никога,но истината трябва да се казва,дори да не е удобна на умновресливите или поданиците на зайчарника!
67
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
славуци импотента праи песен.....къш чалгар мръ-сен
66
8
 
10
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
Я оставете жената бе. Не ви ли е срам.Малко ли е че онзи депутата с когото щеше да се женят ,я напусна.Ха,ха..!
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Метал Номера е да слушаш /щом те кефи/, ама без да чуваш! То май и метъла и чалгата бяха забранени едно време. Сега обаче имаш право на избор!
64
3
 
2
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
До Сексолог 80 Къде ги виждате тези мустаци ?Не съм я виждал на живо , но на снимката няма мустаци. Виж за другото си прав.
63
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е точно клип, а късометражен филм за възхода и падението на Ленчето. И няма нищо измислено, само факти. Истината боли.
62
4
 
27
 
! Отговори
Метал преди 1 година
Може от 40 години да слушам тежка музика, но трябва да си призная, цяла вечер гледах клипчето на кака лена хищна хиена. Точно в десетката!
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ами Тя ли иска, или Славчо иска ... да излезе от канала. Местни избори предстоят, парламентарните може вече да не са му интересни. Казват голяма битка щяло да бъде "за промяна". Тъкмо работа за Славчо по места, досущ като един Васил Левски революция ще ви направи по поръчка. /Хи-хи, нека се посмеем малко бе, гледайте на това като рекламен клип, какво може Славчо/.
60
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички умнокрасиви са се втурнали да бранят Лена,но ако отворите страниците на подкрепа за Кирил Петков ще останете потресени каква клоака е, каква помия се лее за Весела Лечева,Сачева и т.н.,та дори има призиви за смачкване, унищожаване и смърт.
59
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не си е развявала оная работа напред назад..
58
6
 
20
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Тази я свалиха от заглавията на вестниците и сега ще се мъчи да направи така, че всеки ден пак да се пише за нея. Просто, лош PR няма! Нещо, като онова с "актрисата".
57
5
 
6
 
! Отговори
За 97 преди 1 година
До Анонимен Уви! Мешарето решава! Има си телевизия, сценаристи, партия ... Съдът просто ще реши нещо "демократично", но без стойност, в името на ценности. Ще има други клипове "Да се посмеем, мааааалко", както е имало 30+ години.
56
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МУСТАКАТА КАКА В примера, който даваш Слави и Буци са от една и съща страна. Само че *** цвилеше от удоволствие когагто я целуна и по главата, а тука имаме съвършено друга реакция. Нарича се човешко достойнство.И Слави ще се цунка по малкото д.....це.
55
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страшен коментар е направил адвоката.Всеизвестни неща и накрая - ще решава съда. Е, не - мешерето ли да решава?
54
18
 
4
 
! Отговори
Колкото и да съм-- преди 1 година
Незначителен и елементарен ---подобна простотия публично не бих изпял освен ако не ме позлатят ,че излагацията да си струва !
53
3
 
22
 
! Отговори
Наистина преди 1 година
напълно си заслужаваме и елита, и политиците, и управляващите, и интелигенцията , и шутовете, които ни забавляват! И най- вече дереджето, в което се намираме!
52
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла Българиа знае каква *** е тая. Даже текста в много мек я случая . За тая трябва затвор. Иначе текста на песента е супер т.ъ..п. Написан е от онова бездарие Драгомир Петров. От тоя и *** за зеле нестава.
51
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена да *** тръбата и да не се прави на много свестна, ние ги знаем тези свестни и известни лелки.
50
6
 
14
 
! Отговори
Пустиняка преди 1 година
Я доколко знам госпожицата е необвързана па си е и сгодна женка а Киро да се оправя с канадката си. Къв е проблема