Радев за дъщеря си: Няма договор за участие във филм на БНТ

По-рано Максим Генчев обяви, че Дарина ще играе в следващия му филм
Обновена: 6 яну 2023 15:05 | 6 яну 2023 14:01, Нели Христова
91
Радев за дъщеря си: Няма договор за участие във филм на БНТ
Снимка: Instagram

Преди дни режисьорът Максим Генчев обяви, че дъщерята на президента Румен Радев - Дарина, ще играе в следващия му филм. 

Генчев ще екранизира повестта "Иван Александър" по която Иван Вазов създава пиесата "Към пропаст". Лентата вече е спечелила субсидия за кинопроизводство от БНТ, а в нея Дарина Радева ще играе еврейката Сара, в която царят се влюбва и заради която изоставя жена си Теодора.

Още по темата
Участието на президентската дъщеря обаче се превърна и в политически въпрос. Вчера, на среща с директора на БНТ Емил Кошлуков, лидерът на БСП Корнелия Нинова го помоли да обясни какво е участието на БНТ във филма "Ботев", както, както и в следващата лента на Генчев.

Кошлуков отговори, че филмите в БНТ се финансират по силата на чл. 6 на Закона за филмовата индустрия, който гласи, че трябва да се насърчават българските автори, и на чл. 19, който казва, че трябва да се насърчават чуждите филмови продуценти.

Днес президентът Румен Радев също коментира темата. На брифинг пред медиите той заяви, че е говорил с дъщеря си и тя няма договор за участие във филм на БНТ.

"По отношение на тази раздухвана истерия говорих с нея. От нейна страна няма поет ангажимент, няма договор за участие във филм. Но аз се радвам, че моите деца избраха да останат, да учат и да се реализират в България. Въпреки българските политически нрави, които непрекъснато ги подлагат на някакви изпитания", заяви той след освещаването на бойните знамена на Богоявление. И добави, че се надява това да не пречупи мечтите им и вярата в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОЖЕЛАВАМ НА ДЪЩЕРЯТА НА РАДЕВ ДА ВЗЕМЕ ОСКАР! ДАНО ДЕТЕТО ИМА ТАРАНТ!ДАТО ЗЛОБАГА НЕ ГО ППЕКЪРШИ!НООО РАДЕВ СОЩАДА ДА ПОРЕДЕН ПЪТ, ЧЕ НЯМА КАЧЕСТВАТА ЗА ХОСТА КОЙТО ЗАЕМА!ТРЯБВАШЕ ДА ПОДХОДИ СЪВСЕМ ДИПЛОМАТИЧНО И ДА ЗАЩИТИ ДЕТЕТО И ДА ПРЕСЕЧЕ СПЕКУРАЦИИТЕ!ПРИВЕРНО,:''ДАРИНА Е МЛАД ЧОВЕК С АМБИЦИИ ЗА ДОКАЗВАНЕ, НО ЩЕ Я ПОМОЛЯ ДА СЕ ОТКАЖЕ ,ЗАЩОТО НАИСТИНА МОЖЕ ДА СЕ ТЪРКУВА КАТО КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ!СЪЖАЛЯВАМ МОЙТО МОМИЧЕ! ТОНА ЩЕШЕ ДА ВУ ДОНЕСЕ УВАЖЕНИЕ! СЕГА !СЕГА ПОКАЗА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЗЛОБ
72
1
 
6
 
! Отговори
От ресторант... преди 1 година
О, перзидентът се сърди.Ами ,че кой ти е виновен ,че си си избрал политиката. за професия?Нареди преди време жена си на работа ,а сега и дъщеря си. Хубав ли беше концертът във Виена?
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО ДЪЩЕРЯТА НА ББ БЕШЕ .......БЕДНА МИ Е ФАНТАЗИЯТА! ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА НА МИРА!БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПОГУБИ ОТ ЗЛОБАТА НА БЪЛГАРИТЕ! ТИЯ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА СЕ КАЛЯТ И ДЕЦАТА НАМЕСВАТ В КАЛНИТЕ БОРБИ!СЪЩОТО Е И В НАЙ-МАЛКОТО СЕЛЦЕ!НЯМА ПАНДЕМИЯ!НЯМА ВОЙНА!НИЕ СМЕ ВЪВ ВЪТРЕШНА *** ВОЙНА!ЗЛОБА!ЗАВИСТ!МЪСТ!ПОДЛОСТ!Обсебена от дявола!
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВАТА ЗЛОБА БЕЛЕЖИ ВЪРХОВЕ!РАДВА СЕ ЧЕ ДЪЩЕРЯ МУ Е ОСТАНАЛА В БЪЛГАРИЯ! ТВОЯТА ДЪЩЕРЯ НЕ СЕ ВЪРНА СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА ПО МАТЕМАТИКА! НА НИНОВА И НА ЦАЧЕВА ДЕЦАТА БЯХА ЗАЕДНО НА ОЛИМПИАДА И ДВАМАТА СЪС ЗЛАТНИ МЕДАЛИ И СЪС СТИПЕНДИЯ за световните университети!ТАКА, ЧЕ НЯМА КАКВО ДА СЕ РАДВАШ РАДЕВ!
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радевата щерка е идеална за ролята на Чубака.
68
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като типичния мазен ваенен чантаджия, съсела Радев направи всичко възможно да уреди цялата рода до 9-то коляно с държавни апартаменти, държавни коли, държавни службици и държавни луканки за години напред. А па щерка му е безаналогова кокарджа, заклевам се, гарги не останаха из квартала, всички се изплашиха от красотата и!
67
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ, ТВОЕТО ДЕТЕ НОСИ НА ГЪРБА СИ НЕГАТИВИТЕ ОТ ТВОЕТО ПОВЕДЕНИЕ! ЗАЩО ТАЗИ ЗЛОБА СРЕЩУ СИНА НА НИНОВА! АЗ НЕ ХАРЕСВАМ НИНОВА!НООО НЕЙНИЯ СИН не е заел мястото на по-кадърен от него, защото е син на ....
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Огромна армия от русофили, депесари, гербери, радевисти, комунисти, копейки, крадци и измамници представлява 70-80% от нацията и пречи да бъдем нормална, просперираща държава.
65
3
 
1
 
! Отговори
Теб конкретно преди 1 година
До АнонименС какво те излъгаха!? Герберастки ***!!!
64
3
 
11
 
! Отговори
пРезидентът на преди 1 година
Решетников мина в обяснителен режим! Значи е гузен.
63
3
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Радев всичко се връща тъпкано да знаеш ! Халал да са ти всички привилегии които ти ги осигурява Държавата дето разруши !
62
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скъпи млади хора, ученици и студенти, учете, дерзайте, мечтайте, кандидатствайте в най-престижните университети в света, пътувате, но не бъдете като Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова...като ПП. Не се продавайте, не лъжете, правете това, което сте сигурни че можете.
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МНОГО ЖАЛКО!НЕ СЪМ АДВОКАТ НА НИКОГО , НА НИНОВА И ЦЕЦКА ЦАЧЕВА СИНОВЕТЕ СЕ ВЪРНАХА ОТ МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА ПО МАТЕМАТИКА И ДВЕТЕ МОМЧЕТА БЯХА СЪС ЗЛАТНИ МЕДАЛИ!ТАМ НЯМАТ ЗАСЛУГИ МАЙКИТЕ! ОТИДОХА ДА УЧАТ СЪС СТИПЕНДИЯ! ТОВА СА ФАКТИТЕ!ЯВНО ДЕЦАТА СА УМНИ И УПОРИТИ И ИМАТ ПРАВО ДА СЕ РЕАЛИЗИРАТ БЕЗ ПРОТЕКЦИИ!КОЛКОТО ДО ДЪЩЕРЯТА НА РАДЕВ- ТРЯБВА ЛИ ДА БЪДЕ МИШЕНА НА ТОЛКОВА ОМРАЗА,?
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да гледаш как доскорошните авери Радев и Нинова взаимно се плюят и си забиват ножове в гърба - НЕЗАБРАВИМО УСЕЩАНЕ..
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев слиза бавно от пиедестала, на който го качиха булевардните въстаници. Юнашкият му "Юмрук" вече не е героичен ореол, а неудобна част от биографията му.Доскорошният хор на президентските "певци" вече изгуби партитурите и откровено освирква бившия си любимец.Да влезеш в обяснителен режим за фамилията си е път към политическа пенсия.
58
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова винаги е била дъно, но сега копае към центъра на Земята. Да се занимава със сина си, който е в САЩ благодарение на хубавите доходи, които тя има за нищоправене в Парламента, а не с децата на другите.
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито стотинка държавни пари за тези пълни нещастници. Произведенията им са без грешка срам и позор.
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оле ле ,оная рошла с кралимарковските вежди, дето я мъкнеше във Виена била щерка му !Тоя хептен превъртя -Срам и Позор !
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова първо да обясни кой и как уреди синчето и в САЩ със стипендия и защо го прати да учи в САЩ, а не в любимата и Русия
54
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
60 Нинова забогатя след приватизацията на "Техноимпекс". Никога не обяви истинската сума, която заграби. Иван Костов я уволни за корупция, докато тя още беше в СДС, заради келепира.