Радев за дъщеря си: Няма договор за участие във филм на БНТ

По-рано Максим Генчев обяви, че Дарина ще играе в следващия му филм
Обновена: 6 яну 2023 15:05 | 6 яну 2023 14:01, Нели Христова
91
Радев за дъщеря си: Няма договор за участие във филм на БНТ
Снимка: Instagram

Преди дни режисьорът Максим Генчев обяви, че дъщерята на президента Румен Радев - Дарина, ще играе в следващия му филм. 

Генчев ще екранизира повестта "Иван Александър" по която Иван Вазов създава пиесата "Към пропаст". Лентата вече е спечелила субсидия за кинопроизводство от БНТ, а в нея Дарина Радева ще играе еврейката Сара, в която царят се влюбва и заради която изоставя жена си Теодора.

Още по темата
Участието на президентската дъщеря обаче се превърна и в политически въпрос. Вчера, на среща с директора на БНТ Емил Кошлуков, лидерът на БСП Корнелия Нинова го помоли да обясни какво е участието на БНТ във филма "Ботев", както, както и в следващата лента на Генчев.

Кошлуков отговори, че филмите в БНТ се финансират по силата на чл. 6 на Закона за филмовата индустрия, който гласи, че трябва да се насърчават българските автори, и на чл. 19, който казва, че трябва да се насърчават чуждите филмови продуценти.

Днес президентът Румен Радев също коментира темата. На брифинг пред медиите той заяви, че е говорил с дъщеря си и тя няма договор за участие във филм на БНТ.

"По отношение на тази раздухвана истерия говорих с нея. От нейна страна няма поет ангажимент, няма договор за участие във филм. Но аз се радвам, че моите деца избраха да останат, да учат и да се реализират в България. Въпреки българските политически нрави, които непрекъснато ги подлагат на някакви изпитания", заяви той след освещаването на бойните знамена на Богоявление. И добави, че се надява това да не пречупи мечтите им и вярата в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
НИНОВА НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДЕ , НЯМА ДА ОТСТЪПИ ПРИЗА ,, НАЙ ЗЛОБНАТА ЗЛОБА " !!!
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Струва ми се , че Нинова е по-големият ПРОБЛЕМ , в България !Тя е троянският кон в БСП , изпратен от лицето , бащата на корупцията , единственият политик в България , който НЯМА АВТОБИОГРАФИЯ ---- Иван Йорданов Костов ...
31
2
 
14
 
! Отговори
абе преди 1 година
децата на политиците ги оставете на мира ако не нарушават законите .
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да участва във филм, това е лъжа!
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не разбирам даже и да се снима дъщеря му във филм, какъв е проблемът на Нинова? Нейния син като избяга в САЩ , страната на "лошия" капитализъм, по-добре ли е?
28
6
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Радев,не се измъквай! БНТ от времето,когато посланникът на ислямският свят- Симеон Сакскобурготски се върна да граби и управлява задкулисно Българите е ТНТ,тоест Турска Национална Телевизия. И до ден-днешен рецензиите в бившата БНТ се правят от турски отдел.Позорът е неописуем.
27
4
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ДОСТОЙНО ОТГОВОРИ НА ДРУГАРКАТА НИНОВА И НА ДРУГАРЯ БОРИСОВ ЗА ТЕХНИТЕ ДЕЦА !!!
26
9
 
5
 
! Отговори
Курти преди 1 година
Комунистите винаги лъжат. И детето не е от него......
25
10
 
13
 
! Отговори
Калпав материал преди 1 година
Радев показа, че е всъщност много глупав човек. То беше ясно, че ще се раздуха работата и ще трябва да откаже ролята. Но щом се е пробвал така да я лансира е плашещо, че толкова ниско интелигентни хора са на такива позиции. Постъпката е на селски кмет. Явно съвсем няма хора, които да се навият да стават политици и ги събират от кол и въже
24
3
 
7
 
! Отговори
нищо преди 1 година
ши и намерим рола некаква
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми, кат не става за Ботев
22
3
 
6
 
! Отговори
Pappi Hans преди 1 година
ШАПКАРЯ фАТМАКК ВЗИМА СЕГА 13 000 ЛЕВАС - Президентска Заплатас секи месец !!!...А ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО МУ Е ФАТМАШККАТА ПЕНСИЯ ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ БИЛ ШЕФ НА ВВС за 2 годин , = 5000 ЛЕВАС ВСЕКИ МЕСЕЦ !!!.. добавям ++++ ПЕНСИЯТА за ПРЕЗИДЕНТ = 15 000 ЛЕВАС , която ще взима като падне от президенство след 4 години....ТОЕСТ, ГУМЕН РАДЕВ ЩЕ ВЗИМА = 20 000 ЛЕВАС, ВСЕКИ МЕСЕЦ.!!!!....СЕГА ВЗИМА ''САМО'' 13 000 левас .
21
4
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Не, по-скоро причината е че твоите деца не са завършили НАТФИЗ.
20
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готина мацка. Не като оня орун гел на Банкянския крадлив похотливец.
19
3
 
5
 
! Отговори
На шурикайката преди 1 година
свекъра пък ако знаете в какъв филм ша е!
18
6
 
13
 
! Отговори
радеви вълнения преди 1 година
Всички надежди, че един достоен български офицер ще промени нещо в държавата са убити. Да се довозим до операта във Виена с роднините, да ги уредим на работа и да забравим за провалите на ГЕРБ и ДПС това ли е цената на честта. Ако я е имало въобще. Но какво очакваш от човек прецакал собственото си семейство, и опитващ се да компенсира с държавната пита и да си върне уважението на децата си. Дребен човек с дребни мечти и никакви идеали!
17
0
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
До До ммда от 1. Вярно ли? Я пак провери кога пред "ако" се слатга запетайка. Не търси под вола теле, а се научи къде и кога се пише "й". Масово неграмонтиците сте такива, вместо да се замислите и да се поправите, вие се пулите. Сигурно защото сте проЗЗти, затова и сте неграмотни.
16
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е грозна. Досущ като клепоухия си баща.
15
2
 
0
 
! Отговори
e преди 1 година
До Анонимен СИГУРНО !
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ефтин и тежък силикон подрежда кремвишите под носа на всеки наивник