Радев за дъщеря си: Няма договор за участие във филм на БНТ

По-рано Максим Генчев обяви, че Дарина ще играе в следващия му филм
Обновена: 6 яну 2023 15:05 | 6 яну 2023 14:01, Нели Христова
91
Радев за дъщеря си: Няма договор за участие във филм на БНТ
Снимка: Instagram

Преди дни режисьорът Максим Генчев обяви, че дъщерята на президента Румен Радев - Дарина, ще играе в следващия му филм. 

Генчев ще екранизира повестта "Иван Александър" по която Иван Вазов създава пиесата "Към пропаст". Лентата вече е спечелила субсидия за кинопроизводство от БНТ, а в нея Дарина Радева ще играе еврейката Сара, в която царят се влюбва и заради която изоставя жена си Теодора.

Още по темата
Участието на президентската дъщеря обаче се превърна и в политически въпрос. Вчера, на среща с директора на БНТ Емил Кошлуков, лидерът на БСП Корнелия Нинова го помоли да обясни какво е участието на БНТ във филма "Ботев", както, както и в следващата лента на Генчев.

Кошлуков отговори, че филмите в БНТ се финансират по силата на чл. 6 на Закона за филмовата индустрия, който гласи, че трябва да се насърчават българските автори, и на чл. 19, който казва, че трябва да се насърчават чуждите филмови продуценти.

Днес президентът Румен Радев също коментира темата. На брифинг пред медиите той заяви, че е говорил с дъщеря си и тя няма договор за участие във филм на БНТ.

"По отношение на тази раздухвана истерия говорих с нея. От нейна страна няма поет ангажимент, няма договор за участие във филм. Но аз се радвам, че моите деца избраха да останат, да учат и да се реализират в България. Въпреки българските политически нрави, които непрекъснато ги подлагат на някакви изпитания", заяви той след освещаването на бойните знамена на Богоявление. И добави, че се надява това да не пречупи мечтите им и вярата в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
15
 
! Отговори
Весел преди 1 година
Този некадърен господин Генчев няма място в киното, театъра, телевизията и всичко свързано с историята на България. Препоръчвам му да се хване към Василка или Бъчорски /мисля че някой от тях поддържат централна автогара/...там да твори колкото иска и както иска...макар, че се съмнявам да се срави и с тази работа...
52
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, която нападна Радев за дъщеря му, много бързо забрави, как БНТ финансипаше филмите и репортажите на близката й до сърцето руска агентка Елена Йончева, за немалко пари. За да я спаси от съдебно преследване, шефката на БСП номинира Йончева за европейски депутат.
51
5
 
9
 
! Отговори
Корнел преди 1 година
Нинова, твоя син къде е? Последно работеше при Ротшилд. Как се стига до там? Хайде стига си завиждала на президента, че го харесват хората повече от тебе (то не е особенно трудно де)...
50
4
 
15
 
! Отговори
Добрина преди 1 година
Ако не работи,ще питат -защо.Ако работи това,което харесва,пак питат защо.Децата на политиците имат ли полезен ход?Момичето може и да има дарба и да иска да се реализира.На екрана ще лъсне истината.Тогава я плюйте.Не, че всяка вечер не гледаме бездарни на екрана,ама нали трябва да се опитаме да закопаем някой,за да се почувстваме по значими.
49
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът на тая държава не е дъщерята на Радев, а самият той.
48
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е талантливо момичето защо да не го изберат и да участва. Всички злобари и интриганти предварително настръхнаха. Баси и комплексарите.
47
2
 
16
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Гади ми се вече от тая държава
46
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова е една дърта, злобна хистерична, която с остаряването си, става все по- противна.последната й интрига с президентската дъщеря веше беше доста гадна и отблъскваща.
45
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес артистка, утре режисьорка на филма "Как баща ми прецака балъъциите!
44
1
 
8
 
! Отговори
Карагунис ЕВРО 04 преди 1 година
Пожелавам и да участва във Филмите на Рон Джереми..Има талант и дадености .
43
2
 
10
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
Пожелавам й да участва във всички филми на Максим Генчев
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова продължава да се излага и да дърпа БСП-ту към дъното. Както се казва, волът рие и по гърба му пада. Много жлъчна и отмъстителна се оказа как Корни.
41
6
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
По повод един коментар,който ме разсмя.Аз вождове нямам,а конкретно Бойко Борисов съм го запсувал още от момента,в който стана ясно,че ще управлява.За мен ББ е и.з.вергът,който,под директивите на Симеон Сакскобурготски унищожи България и я връчи врхцете на турската прокобургска турска мафия.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Генчев е напът да оскверни още една велика личност от историята ни. Докога?
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че внуците на Баце са много малки , иначе ..
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Веселинъ 7112136860 ... Що не попиташ твоят вожд бАЦЕ , който е досущ като ''ТАТО'' !!
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президента прати цялата държава да отиде на кино, за да гледате филма на президентската дъщеря.
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А децата на Нинова и Цачева / Цецка / , живеят в един апартамент в САЩ .Не знам защо всички политици и управляващи постоянно ни баламосват децата , да учат и ''ОСТАВАТ'' в България , след като на ВСИЧКИТЕ децата са им в чужбина !!!!!!!!!!!Резултатът се вижда , не само образованите млади , но и неграмотните НАПУСНАХА държавата ,...от ''доброто''управление'' , на ПРИМИТИВНИТЕ НИ политици и управници !
35
5
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Някой може ли да ми помогне да схвана защо Румен Радев прилича поразително много на Тодор Живков! И защо в същото време Тодор Иванов Славков избяга от политичесната сцена?
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубава е, на кого прилича?