БСП кани на лидерска среща в петък, Борисов ще се яви

ПП, ГЕРБ, ДБ не са склонни да подкрепят кабинет на левицата
Обновена: 19 яну 2023 12:09 | 19 яну 2023 12:03, Камелия Цветанова
123
БСП кани на лидерска среща в петък, Борисов ще се яви
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

БСП насрочи за петък от 11 ч. лидерската среща, която анонсира председателят на левицата Корнелия Нинова, след като получи третия мандат за съставяне на правителство.

Засега обаче нагласите сред парламентарно представените сили са да няма мнозинство в подкрепа на управление на левицата.

Още по темата

ГЕРБ имат партийно решение да не влизат в коалиция с левицата, нито да подкрепят управление на социалистите.

"Разговарях с г-жа Нинова за лидерска среща и заявих присъствие. Не съм поставял условия. Решението на Националното ни събрание е ясно - не можем да участваме или да подкрепим кабинет на БСП. Смятам обаче, че е време за сериозен разговор между лидерите на партиите. Дължим уважение и отговорност пред избирателите си", съобщи Борисов.

Председателят на ДБ Христо Иванов заяви, че е малко вероятно десните да застанат зад БСП, защото разделителните линии ставали все повече.

ПП също решиха, че няма да подкрепят левите, но ще застанат зад националните приоритети от програмната си декларация, които съвпадат с целите на евентуален нов редовен кабинет.

Позицията на „Възраждане“ е за нови избори.

Единствено ДПС и „Български възход“ казаха, че са склонни да преговарят за правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз мисля че няма да отиде
100
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ду.е да ни е яко,очертава се нова руска тройна коалиция...бсп-гроб и ОПГ дпс,та е зима облечете се здраво и да си върнем България!!!прекалено дълго им позволяваме да ни ограбват руско-турските е.ичари,да ни позорят...хора ако сте...да ги изметем...ако обичате децата си!!!
99
0
 
2
 
! Отговори
Виц преди 1 година
Нинова минисър председател хаха.
98
0
 
1
 
! Отговори
interesting преди 1 година
Нинова щеше да спира Сатанишев за европейския парламент, но както знаем от опитите й с Бойко Борисов, това "са само обещания" и "заявени амбиции", които обаче нямат никакво приложение в реалността... а точно обратното!
97
0
 
1
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Разбирам те повече от всеки друг. Просто съм ги изживял тези неща преди теб. Това е като лично обяснение към един от бившите министър председатели на Българията. А пък той се казва КИРИЛ ПЕТКОВ.
96
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Кириле, това което сигурно ти е трудно да разбереш, обикновените българи го разбраха. Ти говореше с усмивка, след като гласуваха вота на недоверие на правителството, на което бещше министър председател. За разликща от осдтаналите. Такива като тези отг куките на ДС-то. Българите те разбират и ти прощават грешките. Съвсем нормално си е да грешиш. Човешко си е. Ще се изправиш. Ще им *** на българските политици, въпреки журналистите и помията, ксоято се изля върху теб. Върнах се БГ преди теб.
95
1
 
1
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Нека да си ги кани. Тези най-после разбраха, че Кирил Петков жги разбира парите и финансите по-добре от тях. Той направи всичко, което е посилите му за да има България редовно правителство. Това, че Асен Василев пее по-добре от него си е истина. Но пък г-жа БОТЕВА ПЕЕ дори и по-добрпе от тях. България иска промяна.. За ужас на политиците от статуквото. ВАСИЛКЕ И СТОЙНЕ. Особено Стойне. Освен България, и обикновените българи искат да се промени страната. ИЗБОРИТЕ ЩЕ ГО ПОКАЖАТ. Следващите.
94
1
 
0
 
! Отговори
Пенъ ШУМКАРКАТЪ преди 1 година
Ееее,най накрая ши въстановят БКП ту,чи изядохми кашкавала и дигнаха цените за нАРОДЪ!
93
1
 
1
 
! Отговори
Инженер преди 1 година
Българията няма да фалира, ако аз им бая на обикновените хора. А пък, ТОШЕВ си свири на тромпета. Без виртуозните му акордеонисти няма как да стане избягването на фалита. Нека да си свирят на музикалните инструменти. Единственият ми проблемв , че не им знам имената. В противен случай, бих ги поздравил поименно. Все пак, мисля си, че по-пълният от тях води по-младия. Не съм завършил консерваторията. Нито пък духовната семинария.
92
2
 
2
 
! Отговори
Прабабата преди 1 година
Пожелавам на българите, великолепните гласове на Сърбинска, Ботева, Иванова да огласят страната ни, която не ни е просто Родина. Не става въпрос за хотела, а за държавата. Не за БСП-то, Герба му или за приятелят им от Правец, а наистина за ИСТИНАТА. АЗ СИ ПРЕДПОЧИТАМ БОТЕВАТА И СТОЙНЕ. Когато тя се разпее АЗ Я СЛУШАМ. Ако пък не иска да пее, ще я изпея тази за БЕЛИТЕ. МАНАСТИРИТЕ. Въпреки Глория от Русе и нейният също великолепен глас. Тя ще ме слуша.
91
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Под аршин разбирам метър. Както от тези сгъваемите, така и от тези гъвкавите. А и изобщо не съм длъжен да си подавам данъчните декларации. Просто защото съм публична личност. А и нищо добро не съм видял от държавата им на кукигте от село Симеоново или пък от българските политици и техните лидери. Само загуби, които те не могат да гжи разберат. Защото са прости като другаря си от Правец. СТОЙНЕ И ВАСИЛКЕ.
90
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се явят всички зависими от ДС и КГБ!
89
2
 
1
 
! Отговори
Певец, от народните преди 1 година
Г-жа Ботева пита защо Василка е забравила любовта Им. Така си е това с девойчетата от БСП и Гепб. ЛЮБОВ НЕ СЕ ЗАБРАВЯ. Както първата, така и всичките ИСТИНСКИ. ДЗа ме хпрощават полтиците на България, но те не знаяти не могат да обичат. Която или когото и да било. Гледат си само парите. Както и аз, но разликата между тях и метн е, че освенпари, имам и доста активи като земи, имоти, валути и т. н. ВАСИЛКЕ И СТОЙНЕ. ХУБАВОТО СТОЙНЕ разбира се. АЛТЪН ЧЕЛО ИМА.
88
2
 
2
 
! Отговори
АЗ МЕНТАТА преди 1 година
ХА,ХА,ХААА,АБСОЛЮТНИ КЛОУНИ,ВЪЖЕИГРАЧИ.
87
2
 
1
 
! Отговори
Милиардер преди 1 година
Свършиха мръвките по кокалите. За политиците на Българията. Но пък с приятелите ми НИСТОР И БОЙКО си харесваме жк-то Дружба. Както и пържолите, и месата на скара, приготвени там. Честита да им Новата 2023 г. на приятелките ми от Първата инвестиционна. Банката, имам предвид. А не първата българска държава. Парите ми са там. А не си ги давам като субсидии на партиите. БОТЕВА.
86
3
 
6
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 1 година
Тези са готови да се коалират и с Дявола, само и само да не изпуснат кокала, че има бая мръвка по него!
85
5
 
4
 
! Отговори
Милиардер преди 1 година
Кой пък беше този Борисов. Ами, сигурно някакъв си лидер на Герб, който преди това е бил член на БКП, СИК и охранявал приятеля си цар от Мадрид, известенкато мадридският крадец. ЧЕСТИТА ДА НИ Е. На г-дата Семов и Цветков. Г-ЖА БОТЕВА.
84
5
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Тиквата бил категоричен,че немал да участва в едно правителство на бсп и немал да го подкрепи,но бил щял да са яви на "лидерската среща" ?!?!..Е,ОТ КАКЪВ ЗОР ще го направи,ако е категоричен в решението си?...Подготвил е поредния цирк ?..Или както е доказал в десетилетията,това,което е казал в 12 часа,в 12:30 вече се отрича и се твърди точно обратното?... Но да видим все пак дали нема да "скъса менискус " малко преди срещата..
83
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Мирке, наистина МИР да има. Така казваше прадядо ми, когато биех брат ми. Но пък той си го заслужаваше. Но пък, за има мир, трябва г-жа БОГЕВА И НЕЙНИТЕ ВЕЛИКОЛЕПНИ ГЛАС И ПЕСНИ ДА ОГЛАСЯТ / или да се носят над Българията. А не препирните на българските политици и техните лидери. ВАСИЛКЕ И СТОЙНЕ.
82
6
 
0
 
! Отговори
мира преди 1 година
Замириса на тройна коалиция Дпс герб Бсп а може и четворна с президенската партия ще видим до къде ще я докарат