БСП кани на лидерска среща в петък, Борисов ще се яви

ПП, ГЕРБ, ДБ не са склонни да подкрепят кабинет на левицата
Обновена: 19 яну 2023 12:09 | 19 яну 2023 12:03, Камелия Цветанова
123
БСП кани на лидерска среща в петък, Борисов ще се яви
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

БСП насрочи за петък от 11 ч. лидерската среща, която анонсира председателят на левицата Корнелия Нинова, след като получи третия мандат за съставяне на правителство.

Засега обаче нагласите сред парламентарно представените сили са да няма мнозинство в подкрепа на управление на левицата.

Още по темата

ГЕРБ имат партийно решение да не влизат в коалиция с левицата, нито да подкрепят управление на социалистите.

"Разговарях с г-жа Нинова за лидерска среща и заявих присъствие. Не съм поставял условия. Решението на Националното ни събрание е ясно - не можем да участваме или да подкрепим кабинет на БСП. Смятам обаче, че е време за сериозен разговор между лидерите на партиите. Дължим уважение и отговорност пред избирателите си", съобщи Борисов.

Председателят на ДБ Христо Иванов заяви, че е малко вероятно десните да застанат зад БСП, защото разделителните линии ставали все повече.

ПП също решиха, че няма да подкрепят левите, но ще застанат зад националните приоритети от програмната си декларация, които съвпадат с целите на евентуален нов редовен кабинет.

Позицията на „Възраждане“ е за нови избори.

Единствено ДПС и „Български възход“ казаха, че са склонни да преговарят за правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Поздрави за приятелите ми НИСТОР И БОЙКО. Но не Борисов, а ЦВЕТКОВ. ДРУЖБА СИ Е ДРУЖБА. Част от столицата ни на Българията. Да НИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА. Василке и Стойне. В изпълнение на г-жа БОГЕВА. ЕРГЕН. ВИРТУОЗНО ИЗПЪЛНЕНИЕ. както и на акордеонистите на г-н ТОШЕВ.
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Книжната бюлетина и изяде главата на тая! -:((
79
2
 
2
 
! Отговори
Милиардер преди 1 година
Овчу, къде са ти овцете ? Сигурно пасат около НС или пък около МС на България. Може и в Банкя да са опасли тревата на лидера ти ББV Честита да ни е Новата 2023 г. на обикновените българи. Както и на приятелите ми Семов и Цветков.
78
1
 
2
 
! Отговори
Старозагорец преди 1 година
Аз съм роден в бургаско, но моите прадядовци и прабаби са от Стара Загора. Но винаги съм знаел, че Бургас не е моето място. Никога не съм се чувствал на мястото си там! Бургазлии са си чешити. А старозагорци много приятни и мили хора!
77
4
 
0
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Или пишештите не разбират сложната ситуация, в която се намира държавата, или 90% са завършени имбицили! Никак не чудно защо Бг е на път да загуби държавноста си и да се превърне в "географско понятие"!
76
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не ги знам тези от Израел как си печелят парите и кой им е лидер, но пък откакто се помня те се бият с палестинците. Да са им честити новити оръжия от САЩ, които те ги подаряват на Украйната. Може и на Зеленски да ги дават, но това са си техни проблеми. Аз нямам оръжие за подаряване. ВАСИЛКЕ И СТОЙНЕ.
75
1
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
ББ казал че може и да се яви,но Ристе не ,зает е имало състезание по гмуркане на ...да ама не на Росенец /много е студено/ а във ваната на Цигов чарк.Според запознати победителят е ясен,много от записалите се като разбрали че ще участва Ристе се отказали всички знаят как се гмурна при Росенец, но все пак състезанието трябва да се проведе
74
1
 
1
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Тази правителствена криза си е на правителството и на политиците на България, а не на обикновените българи. Специални поздрави на НИСТОР. както и на Бойко Цветков. Ние не сме нито от политиците, нито пък обикновени българи. Пжоздрави и за приятелите ми отг Първата инвестиционната. бАНКАТА, разбира се. Както и на рабОтещите внея мои приятели.. Василке и СТОЙНЕ.
73
1
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 71Скръндза тя, кой я знае колко прибра от продажбите на оръжие към Полша, разбирай - Украйна...
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова напрви бая пара от оръжие и сеч на горите.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Израел се въртяха няколко години с нови партии и нови лица и накрая си върнаха стария боец Нетаняхо, защото иначе не върви. При нас е същото търсихме нови партии и лица и нялетяхме на мошеници и крадци от Харвард. Явно Борисов и ГЕРБ трябва да се връщат на власт, иначе е умирачка от експерименти с нови лица и партии.
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнела каква е скръндза, не даде на президента от най-скъпите бонбони...
69
4
 
3
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Най-разумното решение за излизане от правителствената криза в Бг би било - договор/коалиция между Герб и БСП, поне в рамките на една година!!! Ако лидерите на Герб и БСП намерят сили да преодолеят противоречията помежду си, това ще бъде "Спасителният пояс" за Бг и най-тежкия удар за Радо Фърчилото! Но, лично аз силно се съмнявам в подобен "хепи енд"!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнела да си изтупа джобовете , че голяма част от парите за изтъргуваното оръжие са там.
67
4
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Случайният, ДПС-то ти ще спечели турските обезценяващи се лири. Както и лидерите на партията им на турците. Те не могат да си пресметнат инфлацията, но пък са тръгнали да председателстват НС на Българията. Такива като ментата и мултакът. Но пък, за сметка на това, почетният им го си го убиха точно турците от партията им. Честита да ни е Новата 2023 г. ВАСИЛКЕ И СТОЙНЕ.
66
0
 
3
 
! Отговори
абе преди 1 година
какво се туткате, събаряй бараката, велико народно събрание и да тръгнем по правия път - аман от парламентарни мошеници и крадци!
65
0
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Утре от 11ч. зареждам пуканки и бира и ще гледам шоуто. Боко - любезният на лидерска среща с Корнелия - алчната :))))))))))))))))))))))) Усещам, че Бокича ще се задържи около 5 мин., ще им сипи да ядат на всички и ще си тръгне наперен :))))))))))))))))))))))))
64
2
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Ако обаче продължаваме да се инатим и да не гласуваме, ше дойде момент, в който ДПС ще спечелят 121 места. Направо не ми се мисли какво може да се случи тогава. Той отсега Карадайъ говори - ще се вдигнем и ще блокираме България. Мога само да предполагам какви изявления ще прави тогава. Дано не случва такова нещо, поне докато съм жив.
63
4
 
1
 
! Отговори
Дружба преди 1 година
Господ не е нито българин, нито пък чалгар като теб или идола ти от Учиндол. Провалихте тези от Харлард, заради завистта си проста българскща. Но не и България. Така са си нещата с българските политици и техните лидери. На един му казваха Тошко африканскси, на друга много ви моя, на трети мултак, на друг пък тиква или банкянска мутра. Стига съм писал, че ще ми свърши мастилото, а пък то си струва пари. Честита да им е Новата 2023 г. На приятелите ми от Първата инвестиционна.
62
2
 
5
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Гледам тук постват само някакви дроги или платени писачи без опорки в момента и затова драскат тъпотии. Най-добре ще е, ГЕРБ да подкрепят БСП, заедно с ДПС, БВ и Възраждане и да го подадат на ПълнияПровал и ***. Стига толкова от тази *** пяна от WC, която ни залива от лятото на 2020. Време е да продължим напред.