БСП кани на лидерска среща в петък, Борисов ще се яви

ПП, ГЕРБ, ДБ не са склонни да подкрепят кабинет на левицата
Обновена: 19 яну 2023 12:09 | 19 яну 2023 12:03, Камелия Цветанова
123
БСП кани на лидерска среща в петък, Борисов ще се яви
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

БСП насрочи за петък от 11 ч. лидерската среща, която анонсира председателят на левицата Корнелия Нинова, след като получи третия мандат за съставяне на правителство.

Засега обаче нагласите сред парламентарно представените сили са да няма мнозинство в подкрепа на управление на левицата.

Още по темата

ГЕРБ имат партийно решение да не влизат в коалиция с левицата, нито да подкрепят управление на социалистите.

"Разговарях с г-жа Нинова за лидерска среща и заявих присъствие. Не съм поставял условия. Решението на Националното ни събрание е ясно - не можем да участваме или да подкрепим кабинет на БСП. Смятам обаче, че е време за сериозен разговор между лидерите на партиите. Дължим уважение и отговорност пред избирателите си", съобщи Борисов.

Председателят на ДБ Христо Иванов заяви, че е малко вероятно десните да застанат зад БСП, защото разделителните линии ставали все повече.

ПП също решиха, че няма да подкрепят левите, но ще застанат зад националните приоритети от програмната си декларация, които съвпадат с целите на евентуален нов редовен кабинет.

Позицията на „Възраждане“ е за нови избори.

Единствено ДПС и „Български възход“ казаха, че са склонни да преговарят за правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
до Перко Наумов преди 1 година
Много си злаблуден, затова не можеш да схванеш къде е разковничето!
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, която твърдеше, че никога няма да стъпи близо до ГЕРБ сега изведнъж кани всички партии, включително и Борисов. Що така, како?
39
1
 
4
 
! Отговори
До Диана преди 1 година
МетаЗтазите са обхванали цяла България, това са 34 г. непрестанен ГраБеЖ. От 500 000 паразиТа. От най-малкият кмет с хиляда човека население, но със 7 милиона лична сметка. Вие представяте ли си какво ни управлява? Ако сте млада, бягайте. Да не хрантутите с данъците си това ОПГ.
38
3
 
4
 
! Отговори
До Диана преди 1 година
Същите тези кравари са ни предлагали 2 реактора и Белене за МИЛИАРД и ПОЛОВИНА, и са казали, че няма да ни пипа ЕС за Белене. И тогавашните управляващи са отказали. истината за българското ОПГ във властта. Докато не осъзнаем кви ни управляват, няма оправия. Най-малкото този народ трябваше да гласува за извън системни партии. Всичкото е на хранилка, всичкото граби, всичкото се договаря и амнистира чрез поставени лица. Разберете процесите в тази държава и бягайте от България, МеТазтаЗите са цялата
37
3
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Дописниците излязоха да лъжат да клеветят Дописници вие в БГ ли живеете
36
5
 
4
 
! Отговори
Лъжа преди 1 година
Няма да се яви,до утре ще е болен,зает на среща в провинцията ,или ще е в банката праща кюлчета в Дубай.
35
3
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Еврозоната са правила закони европейски без сива икономика подкрепа от Европа а не като сега разпасана команда за Еврозоната съм за еврото да просперитет за държавата ни
34
2
 
5
 
! Отговори
До Диана преди 1 година
Че то Кой в тази държава не получи амнистия за ГраБежите? 34 г. един осъден политик няма. 34 години изнесени от България, от българи във властта 240 милиарда. Всички, с малки изключения в НС плачат за конфискация на имущество, запор на сметки в цял свят, офшорки, сейфове-злата и акции. По думите на Марков, дребен кмет с хиляда човека население, 7 милиона лични сметки. Разбирате ли за какво става въпрос? ОПГ на държавно ниво, ако е вярно казаното от Марков и Клисаров -Интервюта Карбовски, тубата.
33
3
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен25 Не бъди толкова сигурен - имаш си работа с много опитни задокеански кравари, които явно не ни желаят доброто!..Но ако наистина БСП се оттегли от политиката, първоначално дори само от Парламента, това би било значителна крачка напред - поне ще намалее тежестта на личните интереси и отношения, на манипулациите, фалшификациите и политиците там ще имат истинска възможност да се борят не за власт, а за добруването на страната..Според мен, скоро след това ще се появят и политталантите
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 26. Кой ли поставя разделителните линии сред народа. Сещам се за една държава, известна с тактиката " разделяй и владей". Сега тя ни управлява, ако каже да има правителство, ще има. И не защото много я е грижа за България, а за да влезнем в еврозоната и да ни смуче до последно.
31
1
 
8
 
! Отговори
перспективи преди 1 година
Толу-що прочетох информация, че САЩ удвоили цената за Германия за поръчаните от тях вертолета. Обосновката била в инфлацията и че някои от компонентите НЕ БИЛИ РАЗРАБОТЕНИ. От което може да се направят изводи: 1. Не само България е изнудвана да купува бойна техника на чертежи.. 2. САЩ-анската техника не е изпробвана реално; 3. Общата зависимост от САЩ е липса на армия в Европа. Между другото, платени и недоставени десетки самолети чакат и в Южна Корея и в Тайван. ...
30
7
 
1
 
! Отговори
30 годишен преди 1 година
Някой от пишещите тук има ли дъщери? Да му стана зет? И да се радва на внуци. За мен не е проблем и да съм заврян зет в по-малък град или село, но стига да има необходимите удобства. Аз не пия, не пуша, уважавам жените и съм лесен характер! Не е проблем да се науча и на селско стопанство!
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Курнелка да връща мандата и да не се мотае.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да разцъкат един бридж белот, друго не вярвам да стане. Правителство няма да направят
27
2
 
2
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Кире требе да клекне на Доган, или Хурнела да пристане на Боко. Абсурд.
26
10
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Борисов ще отиде на тази лидерска среща Време е за диалог България няма нужда от разделителни окопи Борисов подкрепа за теб
25
5
 
5
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Така и не мога да разбера кой Борисов щял да се яви на лидерската среща. Този, на когото му казваха царя или мутрата от Банкя. Журналистите от Днес, уточнявайте ги тези неща, за да я има България. Лично аз предпочитам да слушам г-жа БОТЕВА и да си броя активите.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз все повече се убеждавам че проблема е в народа, а не в партиите! Първо народа ги наглася на пачи яйца, като съставя някакъв тотално разпокъсан парламент, после народа се дели и мрази помежду си на герберасти, комунисти, копейки, харвардци и пр., за нищо на света не иска тия за които е гласувал да се коалират с тези които мрази, а на края пък има и претенции защо не можели да съставят правителство!
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Диана.. То е ясно че в следващите избори БСП ще е вън , НО ПОСЛЕ КАКВО СЕ ПРЕДЛАГА ,... А ?
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали датата за поредните избори е ясна , оти сЪ сБирЪт!