БСП кани на лидерска среща в петък, Борисов ще се яви

ПП, ГЕРБ, ДБ не са склонни да подкрепят кабинет на левицата
Обновена: 19 яну 2023 12:09 | 19 яну 2023 12:03, Камелия Цветанова
123
БСП кани на лидерска среща в петък, Борисов ще се яви
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

БСП насрочи за петък от 11 ч. лидерската среща, която анонсира председателят на левицата Корнелия Нинова, след като получи третия мандат за съставяне на правителство.

Засега обаче нагласите сред парламентарно представените сили са да няма мнозинство в подкрепа на управление на левицата.

Още по темата

ГЕРБ имат партийно решение да не влизат в коалиция с левицата, нито да подкрепят управление на социалистите.

"Разговарях с г-жа Нинова за лидерска среща и заявих присъствие. Не съм поставял условия. Решението на Националното ни събрание е ясно - не можем да участваме или да подкрепим кабинет на БСП. Смятам обаче, че е време за сериозен разговор между лидерите на партиите. Дължим уважение и отговорност пред избирателите си", съобщи Борисов.

Председателят на ДБ Христо Иванов заяви, че е малко вероятно десните да застанат зад БСП, защото разделителните линии ставали все повече.

ПП също решиха, че няма да подкрепят левите, но ще застанат зад националните приоритети от програмната си декларация, които съвпадат с целите на евентуален нов редовен кабинет.

Позицията на „Възраждане“ е за нови избори.

Единствено ДПС и „Български възход“ казаха, че са склонни да преговарят за правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
БСП канела лидерите на диалог... Цялата работа ще бъде дрън-дрън, та пляс. Ще си почешат езиците без никаква полза. Ясно е и за БСП, че кабинет няма да има. Евентуално ще преговарят да се сформира някакво подобие на правителство до ноемри, до местните избори, та да се проведат избори 2 в 1 и да има повече време за агитация и пропаганда. Но народът не е интелигентен и освен това не желае да гласува. Това е проблемът - как да помогнеш на хора, които не искат да кажат кого подкрепят?
60
4
 
1
 
! Отговори
Чалгар преди 1 година
Господ е булгарин
59
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Освен Нистор и Бойко, поздравявам приятелките си от ***, както и охранителя им. Дружбенци сме си, а и отново ще гласуваме за ПП. Разбираме ги парите и финансите, почти колкото лидерите на партията им на г-дата Петков и Василев. Кирил и Асен имам предвид. Честита да ни е Новата 2023 г.
58
5
 
0
 
! Отговори
х преди 1 година
По инициатива на Тикквата Корнелия беше обсипана с подаръци и букети цветя по време на връчването на мандата. Говори се, че са се сдобрили и се готвят да управляват гордо страната +/- Копейките
57
2
 
1
 
! Отговори
Хилядер в евра преди 1 година
Един обикновен, но и доста богат българин, поздравява пршиятелите си НИСТОР И БОЙКО ЦВЕТКОВ с песните на г-жа Василка БОТЕВА. Ще ги поведа хората и ръчениците в Дружба. Когато спраната ни, родната, си има редовно правителдство. Но път, това е невъзможно при сегашните обстоятелства. СТОЙНЕ.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантиците трябва да са доволни ,тази женица е една от тях гласува за тях и дърпа столетницата към края на съществуването си .
55
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лидерската среща на Бузлуджа ли ще баде?? Напрвете я там, защото Бокоо много обича да ходи на Бузлуджа!!
54
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Да са живи и здрави ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ И ЛАТВИЯ. Както и внучката ми. Тя е вече на три месеца. Изборите и политиците на България изобщо не ме интересуват. Достатъчно богат съм, за да си позволя подобно отношение към тях. ВАСИЛКЕ И СТОЙНЕ. Да се носят песните на г-жа БОТЕВА НАД БЪЛГАРИЯ. А не мненията на някакви си политици и техните лидери.
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Губиш ни времето др Нинова!!!
52
0
 
11
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
Уф, махнете я тая снимка да не плашите дицата!
51
3
 
1
 
! Отговори
Милиардер преди 1 година
Приятели са ми НИСТОР И БОЙКО. Ама не Борисов от Банкя, а Цветков от жк-то в Дружба в столицата на България. За да им плащав сметките си, а пък те да си ми дават разписките за плащанията ми. А, и за да им въври интернета. На тях, както и на мен. Без прекъсвания. Това е причината, за ги поздравявам.Нямам достъп до БНР, както и до БНТ-то. Но пък си слушам г-жа БОТЕВА.. Нека нейният великолепен глас да оглася Българията. За да няма войни и да не падат бомби над София.. Както и над България.
50
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не съм гласувал за БСП но за Нинова следващият път със сигурност .Много ми хареса това за куршумчето дет го каза . Такива българи трябва да управляват .
49
3
 
1
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Ами, приятелчета са ми. Въпреки, че са доста по-млади от мен. Ще им обясня нещата с парите. Както и да не се плашат нито от инфлацията, нито пък от добрите хора, живеещи и плащащи си сметките при тях. ВАСИЛКЕ И СТОЙНЕ.
48
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ама изобщо не ме интересува кого кани на среща БСХП. Нито пък лидерите им на политическите партии. Важното е, на приятелите им Нисто Семов и Бойко Цветков да им вървятсистемите като по мед и масло. Поради това ги поздравявам с песните на г-жа БОТЕВА. А пък те са тези за ВАСИЛКА И СТОЙНЕ. Ако тя не иска да пее, ще им ги изпея аз.
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката :прилича на стилна даскалица, която опитва да манипулира и свои и чужди в името на евроатлантическия успех а името на сина и показват свои възгледи и какви ценности изповядва .На вашите екрани стилната даскалица
46
5
 
3
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен40 Интересът клати феса при БСП, уважаеми...Или казано по-просто - Нинова е много послушно момиченце и затова краварите я обичат много...
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е дойде моментът на Нинова да се разберат с Борисов като МЪЖЕ!Хахахахахах!
44
1
 
9
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До До Диана Грабежите още не са спрели, уважаеми! Не само не са спрели, а БСП направи преврат за да си ги осигури! Престъпността се увеличава по официални данни...Въпреки, че народното имущество е преразпределено, алчността няма граници...Нужно е открито да се говори по тези въпроси и да се вземе някакво общонародно решение, което да се приема отговорно, а не като успех на едните или на другите - всички сме в кюпа!БСП явно са по-виновни,но ако се оттеглят от политиката, ще покажат достатъчно
43
2
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
За ГЕРБ гласуват българи и всички партии са избрани да управляват БЪЛГАРИЯ омразата е разрушителна и не води до никъде Който желае да работи за Държавата да го направи само с викове крясъци омраза саботажи лъжи какво се постигна НЕКА се докажат с уменията си тези новите стари муцуни но се вижда сега тук какво е така че незнам Докога ще се вика АНТИ това е разрушително
42
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес Мутрата Радев свали охраната от НСО на Кирил Петков. За Борисов който е никакъв от две години има охрана, за Петков вече не.