Кирил Петков: Общата коалиция с ДБ може да спечели изборите

"Правим едно ядро, което се надяваме да бъде не само снежна топка, а да бъде лавина"
580

"Вярвам, че на следващите избори с "Демократична България" ще се явим с общи листи. Ние и ДБ ще сме основното ядро, но започваме да привличаме и доста граждански организации, които досега не са се обвързвали с политика. Видя се, че политиките и целите, които всеки от нас слага на масата, са общоприети и трябва да се случат", заяви пред БНР съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Още по темата
Бившият премиер прогнозира за изборите на 2 април, че социолозите ще бъдат изненадани от резултатите на обединението, защото "ние сме единствената динамика в политическото пространство, където има съединение":

"С ДБ правим едно ядро, което се надяваме да бъде не само снежна топка, а да бъде лавина", посочи Петков.

"Сега задачата е да обединим максимално много граждански организации около това ядро. Не може 70% от българите извън парламента да вярват, че политиките на "Промяната" са важни, а вътре да се борим с 50-70 депутата, сега трябва на всички българи да се каже ясно, няма спасител, не може да сме жертва и да чакаме отстрани. Трябва общ фронт, да видим болшинство от депутати", заяви още Кирил Петков.

По думите му задачата на това обединение ще е в следващия парламент да има достатъчно хора с общи приоритети като съдебна реформа, по-добро образование, по-добро здравеопазване, антикорупция:

"Трябва да са ясни кои са целите и кои са приоритетите. И всички хора, които вярват в тези цели и приоритети, трябва да застанат рамо до рамо. Не може да се стои на неутрална почва вече".

Петков посочи, че въпросът с БСП не е до харесване и нехаресване, а до изборите, които социалистите ще правят, "за да се дефинират от коя страна на бариерата са, защото в последния парламент направиха огромна стъпка назад, въпреки, че бяха напреднали по време на нашето управление".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


580
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
425
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава хиена като в БОРИСОВ в политиката не сме имали то не бяха заплахи за режим на тока За студена зима без гад но нито едното нито другото се сбъдна ако има още безмозъчни да му повярват тежко и горко ни.
424
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярваме, че си пиян гъz, за другото имаш много здраве.
423
9
 
27
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Мнения много, но при ГЕРБ беше мирно и спокойно, строеше се и имаше пари за ВСИЧКИ сектори и даже за манастирите. Дойдоха уличните протестъри на Радев и дойде хаосът. ФАКТ!
422
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става много лесно тази работа -- изборите са цирк и си имат програма с номера.
421
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обща килия за актъорите борисов и петков.
420
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго съвпадение -- герб и борисов идват на власт веднага след присъединяването ни към ес -- оттам отпускат еднократни помощи милиарди евро, които изчезват, а тук получаваме само някакви трохи. Това е направил селският красавец борисов, отидете пак да гласувате за него.
419
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значи пропаднала столица София? -- престъпника борисов в Пловдив го смятат за софиянец -- ха-ха, хи-хи ! -- а той е от едно село около София, извън околовръстното шосе, даже тук имаше коментари, че 90-те години се е занимавал с крадене на коли и е бил арестуван в Прага.
418
0
 
15
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Може и да бъдете на първо място след изборите , но никога няма да спечелите ! да спечелте значи да имате минимум 121 деПУтки в парламента А това няма как да стане.
417
2
 
3
 
! Отговори
айахахахахах преди 1 година
''сПрос народ и още по пропаднала столица софиа населена с 99 процентаГендарИдиоти''. Колко добре казано. Какъв изказ. Какъв правопис. Какъв аналитичен ум блести зад този коментар.
416
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обща килия за борисов и петков.
415
15
 
3
 
! Отговори
447 преди 1 година
Ти нали си умен, не се кахъри. Естествено, че ще има много хора, които ще гласуват за ДБ и ПП. Алтернатива просто няма.
414
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до пияница мистик -- вярваме, че си пияница, но анализът ти не е верен и няма нищо общо с престъпника борисов. Аз си спомням, че след преврата в украйна 2014 г. нашите магазини бяха залети с евтини сирене и кашкавал -- това бе стока, която са я спрели от износ за Русия, не само от България, а и от други страни в ес. Каква заслуга има престъпникът борисов, че по негово време имало евтин кашкавал -- никаква.
413
2
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
кики е баси и наркомана
412
0
 
8
 
! Отговори
Парапети - Марапети преди 1 година
Лас маги джаз маги...ала бала портокала. Прах в очите на беге баламурника
411
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарушителят на българската Конституция пак размахва пръст и ни плаши с рресии. Ще позволим ли този *** да ни командва още?
410
0
 
22
 
! Отговори
Киро Лъжеца преди 1 година
Киро, какво стана със завода за електромобили в Ловеч, кога слиза първият автомобил от конвейра?
409
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, ще има една лавина, която вас ще помете, например всички 30 000 души от мини Марица Изток, които ще те смачкат затова, че са без работа, след като ти подписа затварянето на Мариците да е следващата година!
408
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия наистина са си повярвали. Ако не направят мушенгия обаче, е невъзможно. Направят ли, не е ясно дали Кирил Пу.. няма да виси от колесника на евакуиращия самолет на американския посраник.
407
0
 
11
 
! Отговори
Лена преди 1 година
А сега на повърхнистта ли сме вече с Кирил И Асен, с техните Джемкорп и Нексо, с Лена Бориславова с 15 000 лв заплата?
406
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ало трола, видяхме ги ква алтернатива на герб са тия, ай стига лозунги - стани да седна...