Кирил Петков: Общата коалиция с ДБ може да спечели изборите

"Правим едно ядро, което се надяваме да бъде не само снежна топка, а да бъде лавина"
580

"Вярвам, че на следващите избори с "Демократична България" ще се явим с общи листи. Ние и ДБ ще сме основното ядро, но започваме да привличаме и доста граждански организации, които досега не са се обвързвали с политика. Видя се, че политиките и целите, които всеки от нас слага на масата, са общоприети и трябва да се случат", заяви пред БНР съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Още по темата
Бившият премиер прогнозира за изборите на 2 април, че социолозите ще бъдат изненадани от резултатите на обединението, защото "ние сме единствената динамика в политическото пространство, където има съединение":

"С ДБ правим едно ядро, което се надяваме да бъде не само снежна топка, а да бъде лавина", посочи Петков.

"Сега задачата е да обединим максимално много граждански организации около това ядро. Не може 70% от българите извън парламента да вярват, че политиките на "Промяната" са важни, а вътре да се борим с 50-70 депутата, сега трябва на всички българи да се каже ясно, няма спасител, не може да сме жертва и да чакаме отстрани. Трябва общ фронт, да видим болшинство от депутати", заяви още Кирил Петков.

По думите му задачата на това обединение ще е в следващия парламент да има достатъчно хора с общи приоритети като съдебна реформа, по-добро образование, по-добро здравеопазване, антикорупция:

"Трябва да са ясни кои са целите и кои са приоритетите. И всички хора, които вярват в тези цели и приоритети, трябва да застанат рамо до рамо. Не може да се стои на неутрална почва вече".

Петков посочи, че въпросът с БСП не е до харесване и нехаресване, а до изборите, които социалистите ще правят, "за да се дефинират от коя страна на бариерата са, защото в последния парламент направиха огромна стъпка назад, въпреки, че бяха напреднали по време на нашето управление".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


580
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
405
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Трябва да са ясни кои са целите и кои са приоритетите."- АБЕ НА ВАС НЕ СА ЛИ ВИ ЯСНИ ПРИОРИТЕТИТЕ? ТОГАВА кви държавници сте?
404
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Засега ГЕРБ са в изолация, но докога ще е така. ГЕРБ откраднаха стотици милиарди, с които могат да си купят цели партии
403
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще продължим да дълбаем дъното, ако ГЕРБ се върнат на власт.
402
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ГЕРБ спечели изборите, значи че държавата е пълна с инфантили. А ако това е така, то тоя народ си заслужава съдбата и то не само с безумни цени и поредното бягане на млади от България, но и с много по-лоши неща. Явно ще броим инфантили.
401
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Успех на ПП и ДБ, но едва ли щеше се преборят с пачките от чекмеджетата. Стотици милиарди са срещу тях.
400
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ПП спечели изборите, значи че държавата е пълна с инфантили. А ако това е така, то тоя народ си заслужава съдбата и то не само с безумни цени и поредното бягане на млади от България, но и с много по-лоши неща. Явно ще броим инфантили.
399
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Платените писачи на ГЕРБ зорлем ще ме накарат да гласувам за ПП и ДБ с техните опорки. Не трябва такива хора да са на власт.
398
3
 
5
 
! Отговори
смеех преди 1 година
С ДБ правим едно ядро, което се надяваме да бъде не само снежна топка, а да бъде лавина", посочи Петков.
397
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БлуГриин му сутиено, да бе. снимката е потресаваща. как може толкова важе, толкова отговорен и толкова способен политик така да се самоизтипоса с тоя двуцвете сутиен. срам и позор!
396
0
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Кирето щял да обединява!? А защо досега се бореше със всички които подкрепяха тия същите идеи за които говориш? Уж щеше да се бориш с ГЕРБ, а какво се получи, борбата беше с ИТН, Изправи се..., а сега и БСП ви изневери...! Хората и те те разбраха че си празнодумец и лъжец! Изпуснахте си шанса, ако изобщо ще искали да правите нещо!
395
2
 
5
 
! Отговори
българина преди 1 година
Кирил Петков: Много хора с ревност видяха огромния успех в Северна Македония
394
1
 
6
 
! Отговори
. преди 1 година
аутист.
393
1
 
14
 
! Отговори
Те тоя е преди 1 година
пълен ***! Без диплома, без гражданство. Нагъл, *** и плачещ за бой!
392
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не я показва шо му е хърваТска дипломата от колежа в Харманлийско. дано се съгласи за 10 кинта да се селфираме преди да го заключат ама дас види дипломката, специялаността и касоват за да сем сигурни че си е платил бележките къ си треа
391
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДО колко дена Киро че подаде молиба за руско-сибирски паспорт да го точните далекобойни рекети натовски го нестигнат и наклъцат шо теков номер им извръте та още световния газов пазар сочи Кирето за шаврантиен шарлатанин. Свобода за Киро да имигири по имигинскити зикини как си е положено
390
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма значение кои ще спечелят изборите,важно е партия ГРОБ да са далеч от съставяне на правителство Както е тръгнало още едни избори и партията на ТИ КВОЧА е АУТ.
389
0
 
16
 
! Отговори
Брендо преди 1 година
Ето резултата от некачествени вещества. Излиза тоя и почва да халюцинира, аз ще съм първи, аз съм Наполеон, аз съм на баба ви фърчилото...жалка история.
388
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На пазаря две продавачки на моркови си разказват: ПъПър Киро Пипнал ПъПърката Асандалия гювенди и са чуло пръцкано вибрато и въпросително заповедническо: насвинска мас е уфчъ лой са лубрикейт че мъ напрай на кафеи калинки, а други две казват че кирката сваки дан морковлета керестлийци по 2-3кг подбира и сака с рекия да мгу стерлизират ше Асан фанъланалнахрема и тече та се нетрае
387
2
 
14
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Киро я кажи защо онзи Иван Христозов избяга от твоята фалшива подмяна ПОЗОР СТЕ Киро а Гешев спи дълбок сън срутихте държавицата ни безнаказано и продължавате да Лъжете има ли още шарани ХОРА не се оставяйте тези алчни шарлатани да ви мамят нагло
386
0
 
14
 
! Отговори
?!? преди 1 година
И природните бедствия бледнеят пред силата на проссттия!