Гълъб Донев: България никога не е била заплаха за националната сигурност на РСМ

Страната ни има готовност да изпрати още хуманитарна помощ за Турция
Обновена: 6 фев 2023 18:52 | 6 фев 2023 18:00, Красимир Ангелов
125
Гълъб Донев: България никога не е била заплаха за националната сигурност на РСМ
Снимка: БГНЕС

България никога не е била заплаха за националната сигурност на Република Северна Македония, заяви служебният премиер Гълъб Донев на брифинг пред журналисти.

Премиерът коментира и ограниченията на властите в Северна Македония, заради които много българи не успяха да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в Скопие на 4 февруари.

"Разочарован съм от реакцията на политиците в Скопие по отношение на договореностите, които имахме за нормално протичане и невъзпрепятстване на това да бъдат поднесени цветя на гроба на Гоце Делчев. Знаете, че те се опитаха да възпрепятстват и официалната българска делегация", коментира Донев.

Още по темата
Той добави, че е възложил проверки на всички институции, които имат отношение към този инцидент.

Служебният премиер коментира и силните земетресения в Турция, които отнеха живота на най-малко 1500 души по последни данни.

"Имаме готовност при заявка на турската страна да предоставим и допълнителна хуманитарна помощ за пострадалите от земетресението в Турция, но очакваме да получим списък на необходимостите, които има от турска страна, включително палатки, вода, храни и медикаменти, за да окажем пълна подкрепа на пострадалите", посочи Донев.

Изпратили сме 73 спасители, над 30 единици специализирана техника за разчистване на последствията от това тежко земетресение, пет кучета от Българския Червен кръст. Правителството, съвместно със Столичната община и Българския Червен кръст реагираха светкавично, за да окажат необходимата подкрепа за спасяване на оцелелите от това тежко земетресение, подчерта Донев.

Министър-председателят уточни, че засега не сме получили заявка за помощ от Сирия, затова нашите сили са насочени към съседна Турция.

Какво още каза Гълъб Донев вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Просто веднага трябва да се прекратят дипломатическите ни отношения с тия мървобитни макета, а не "да правим проверки". На кого проверки?
95
1
 
1
 
! Отговори
Тодор Войвода преди 1 година
Не ни вземат на сериозно с това и което и да е Служебно Правителство!Защо по времето на Бойко Борисов и преди него ,не смееха да кажат нищо,Северджаните!
94
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъбът е позорът на българите!! Кабинетен плъх издигнал се до премиер 2х заради познанства с комунисти и завърване на иначе абсолютно бесполезно ЗКПЧ.
93
1
 
2
 
! Отговори
Физкултурник преди 1 година
Който направи най-много набирания, го назначаваме министър председател. Който вкара най-много дузпи на празна врата - правим го министър на вътрешните работи.
92
3
 
2
 
! Отговори
Хайде да Гласуваме преди 1 година
ГЛАСУВАЙТЕ какво ще се случи, ако се сбият Иван Демерджиев и Бойко Борисов. Опция 1: Иван Демерджиев разпуква Лойко като мече в дувар (палче нагоре) /и/ Опция 2: Бойко Борисов го млатат като теле в железница и го размятат като куцо пиле домат (палче надолу) ХАЙДЕ ДА ГЛАСУВАМЕ!
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистическите фашисти още управляват българите!!!
90
2
 
1
 
! Отговори
Поклон преди 1 година
Най-големия гълъб от премиерите и най-голям премиер от гълъбите. Имате моята усмивка и умилително снизхождение, странна птицо. (за сега)
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова ли не може да разберете че всичко идва от Сърбия!!!Сърбите насаждат омразата на македонците към България!
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България точно сега е заплаха за нац. сигурност на българите!! Днеска летяха държавни фалкони за турците. За българин кога ще лети Фалкон??
87
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Македония може да е заплаха за България а не ние за тях щото нямаме армия а малкото оръжия или ги нарязахме или ги дадохме на Зеленски . С кво ще ги плашим макетата ? С прашки ли ? Цялата ни държава служи за дойна крава от разни тарикати . Народа е длъжен да съществува заради държавата с хрантутниците а не държавата заради народа .
86
1
 
5
 
! Отговори
One s преди 1 година
А,бе я се дръж като мъж тропни на масата, нали си премиер, стига с тия ноти земи се у ръце и действай. Целия български народ чака, чака
85
1
 
5
 
! Отговори
Къци Донев преди 1 година
Ей Гълъп, кажи некой виц. Много ти се получават.
84
4
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Комунистите на колхозния генерал Р.Радев се загрижили за българите в Македония. Това вярвате ли го? Откакто истинското ВМРО (не това управлявано от ДС агента Каракачанов) беше унищожено от Коминтерна, българите в тази област са оставени на произвола на сръбските партизани.
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скрий се бре дребна черна птицо!
82
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България и Македония са близки държави. Разделят ги хора със съмнителна подбуди.
81
13
 
6
 
! Отговори
Влика Македония! преди 1 година
Когато Македония каже на България: "Скачай", България трябва само да пита "Колко високо"!!
80
4
 
3
 
! Отговори
Багата Женски Гълъб преди 1 година
"Мен никогиш няма да ме видите с жена да и подпипвам под парапетчето!" - Гълъб ***-*** Дюнер Ном-ном ммоном
79
4
 
9
 
! Отговори
Мъжа на Синоптичката преди 1 година
Не знам кога ме е било повече срам. Дали с Чехъла за президент, или сега с господин Донев за премиер... ама май е с чехълчето. Голям срам брахме тогава пред света. Голям.
78
3
 
9
 
! Отговори
Гъбал Дюнер преди 1 година
"Ако се чудите защо изглеждам толкова нелепо-файнски, това е защото като малък пиех много анти-beauti-ци" - Гъбъл Дюнер
77
3
 
9
 
! Отговори
Ебассси преди 1 година
Поредното доказателство какви безгръбначни мекотели са тия дето ни управляват. Медузи... Следващия път макетата могат дори да опънат изотзадзе министър председателя ни... или президента... а защо не и министърът на отбраната ни ей там на централния площад в Скопие... и нашите в отговор само ще изпратят протестна нота колко са възмутени... Гади ми се от вас.