Гълъб Донев: България никога не е била заплаха за националната сигурност на РСМ

Страната ни има готовност да изпрати още хуманитарна помощ за Турция
Обновена: 6 фев 2023 18:52 | 6 фев 2023 18:00, Красимир Ангелов
125
Гълъб Донев: България никога не е била заплаха за националната сигурност на РСМ
Снимка: БГНЕС

България никога не е била заплаха за националната сигурност на Република Северна Македония, заяви служебният премиер Гълъб Донев на брифинг пред журналисти.

Премиерът коментира и ограниченията на властите в Северна Македония, заради които много българи не успяха да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в Скопие на 4 февруари.

"Разочарован съм от реакцията на политиците в Скопие по отношение на договореностите, които имахме за нормално протичане и невъзпрепятстване на това да бъдат поднесени цветя на гроба на Гоце Делчев. Знаете, че те се опитаха да възпрепятстват и официалната българска делегация", коментира Донев.

Още по темата
Той добави, че е възложил проверки на всички институции, които имат отношение към този инцидент.

Служебният премиер коментира и силните земетресения в Турция, които отнеха живота на най-малко 1500 души по последни данни.

"Имаме готовност при заявка на турската страна да предоставим и допълнителна хуманитарна помощ за пострадалите от земетресението в Турция, но очакваме да получим списък на необходимостите, които има от турска страна, включително палатки, вода, храни и медикаменти, за да окажем пълна подкрепа на пострадалите", посочи Донев.

Изпратили сме 73 спасители, над 30 единици специализирана техника за разчистване на последствията от това тежко земетресение, пет кучета от Българския Червен кръст. Правителството, съвместно със Столичната община и Българския Червен кръст реагираха светкавично, за да окажат необходимата подкрепа за спасяване на оцелелите от това тежко земетресение, подчерта Донев.

Министър-председателят уточни, че засега не сме получили заявка за помощ от Сирия, затова нашите сили са насочени към съседна Турция.

Какво още каза Гълъб Донев вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
14
 
! Отговори
Пуууу..... тьо преди 1 година
Колкото повече се оправдавате, толкова повече макетата ще ви се...рат в устата. Не ви ли е ясно, че те много добре знаят как стоят нещата, но усещат, че сте подлизурковци и иест мени и на ЕС му е по-лесно да подкрепи тях, тъй като знае, че вие се огъвате и лазите, докато макетата си карат тяхната. Никой не се интересува кое е истина. Всички си гонят целта. С макетата - твърдо - връщане на ветото, взимаме паспортите на всички, които на тяхното преброяване са се обявили за македонци и готово.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как пък не се сети да попита ВМРО, защо провокираха с имената на българските клубове ? И от двете страни тези "патриоти" са за разследване.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7 Кл. Борис е открит от македонския и албански кмет и МВР на Охрит а не от бг. Издавиха и 20 бг с лотка.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия и те почнаха всеки ден да се снимат , демонстрирайки дейност ! Напомня за Бою и хич не е приятно , а и нужно !
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе - я направете едно учение край границата на РСМ - по "руски" чалъм
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ ДОПУСНА ГРУБ ГРЕШКА .ПРЕДИ ГОДИНА И ПОЛОВИНА ИМА СРЕЩА СЪС ЗОРАН ЗАЕВ. ПРЕДИ СРЕЩАТА ЗАЕВ ОТИДЕ ДА СЕ СРЕЩА С ВАШTA TИKBА. ТОВА БЕШЕ ПЕРИОДА В КОЙТО ТOЛУПA CE KРИЕШЕ ИЗ ПOMAШКИТЕ СЕЛА. РАДЕВ ТОГАВА ТРЯБВАШЕ ДА ОТКАЖЕ СРЕЩАТА И ДА ИЗПРАТИ MAKEДОНЕЦА С ВОЕННИ КОЛИ ДО ГРАНИЦАТА
10
1
 
14
 
! Отговори
Цървул преди 1 година
Гугутка смешна! Не отива на наш премиер да се оправдава за чуждите излагации! Те трябва да се извиняват и да просят милост от ръката ,която хапят!
9
8
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Червените агенти в България и Македония се опитват да създадат напрежение. Но не е вярно, че сме заплаха за ничия сигурност. Къде са ни армията и оръжията, с които можем да бъдем заплаха?
8
2
 
12
 
! Отговори
Долу ЕС преди 1 година
нищо ново, сърбоманите бият българи, а ние си мълчим. Референдум за спирането на Македония за ес, докато не останат само албанците
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският клуб в Скопие с име "Цар Борис III" си беше откловена провокация. Нека не се правим на по-католици от Папата. Раздуването на историята с криминално проявения Християн Пендиков, също беше част от мероприятието.
6
3
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Не сме, но пък внимавай, че има заплаха за аннналллната ти сигурност.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче Гълъб Донев и целият му служебен Министерски Съвет заедно с партиите от предишния парламент - ГЕРБ, ДБ, ПП и ДПС са най-голямата заплаха за националната сигурност на България и българите.
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние не сме дивваци като руснаци да бомбим по жени и деца. Македонците са като вола, който сам се зарива.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как да не сте?? Атакувате ги с клубове.. държите да наложите пропагандата си която налагате на българите в България, но "ни лук ял ни лук мирисал"..
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво пращате екипи, никой не ви е молил за това?
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Край с ЕС това трябва ще кажат политиците.