Гълъб Донев: България никога не е била заплаха за националната сигурност на РСМ

Страната ни има готовност да изпрати още хуманитарна помощ за Турция
Обновена: 6 фев 2023 18:52 | 6 фев 2023 18:00, Красимир Ангелов
125
Гълъб Донев: България никога не е била заплаха за националната сигурност на РСМ
Снимка: БГНЕС

България никога не е била заплаха за националната сигурност на Република Северна Македония, заяви служебният премиер Гълъб Донев на брифинг пред журналисти.

Премиерът коментира и ограниченията на властите в Северна Македония, заради които много българи не успяха да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в Скопие на 4 февруари.

"Разочарован съм от реакцията на политиците в Скопие по отношение на договореностите, които имахме за нормално протичане и невъзпрепятстване на това да бъдат поднесени цветя на гроба на Гоце Делчев. Знаете, че те се опитаха да възпрепятстват и официалната българска делегация", коментира Донев.

Още по темата
Той добави, че е възложил проверки на всички институции, които имат отношение към този инцидент.

Служебният премиер коментира и силните земетресения в Турция, които отнеха живота на най-малко 1500 души по последни данни.

"Имаме готовност при заявка на турската страна да предоставим и допълнителна хуманитарна помощ за пострадалите от земетресението в Турция, но очакваме да получим списък на необходимостите, които има от турска страна, включително палатки, вода, храни и медикаменти, за да окажем пълна подкрепа на пострадалите", посочи Донев.

Изпратили сме 73 спасители, над 30 единици специализирана техника за разчистване на последствията от това тежко земетресение, пет кучета от Българския Червен кръст. Правителството, съвместно със Столичната община и Българския Червен кръст реагираха светкавично, за да окажат необходимата подкрепа за спасяване на оцелелите от това тежко земетресение, подчерта Донев.

Министър-председателят уточни, че засега не сме получили заявка за помощ от Сирия, затова нашите сили са насочени към съседна Турция.

Какво още каза Гълъб Донев вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
7
 
! Отговори
Гълъбар преди 1 година
България е заплаха само за гълъбите на София.
75
1
 
28
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Не си сложен там да се обясняваш а да действаш. За мен е обидно като българин да слушам, че съседна страна бие българи по повод и без повод. Затваряй границата докато не се поправят и не молят за прошка и не се обяснявай.
74
2
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
а защо не е била? А да съберем войската на границата им, да се преименуват на Западна България, и да приключваме с простотиите
73
2
 
4
 
! Отговори
КОЙТО Е ЗА РУСИЯ... преди 1 година
ТОЙ Е ЗА СЪРБИЯ И РСМАКЕДОНИЯ.... ВЪЗРОЖДЕНЦИ, БСП - КВО ПРАВИТЕ..??
72
6
 
4
 
! Отговори
КОЙ ПРОДАДЕ МАКЕДОНИ преди 1 година
ЧЕРВЕНИТЕ СЛУГИ НА РУСИЯ ПРЕЗ 1946......
71
6
 
6
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До вие не сте хора - мне, човека е прав. Така наречените патреоти които сега са така възпалени, колко пъти миналата година положиха венец на гроба на Гоце Делчев? Нима му дължим уважение само на годишнината? Стига вече глупости. И на децата е ясно, че се изпълнява сценарии. Който сценарии лошо пахне на непрани руски партенки.
70
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпроса за Пиринска Македония е заложен в договора за добросъседство между България и Македония. България теябваше да признае, че този раьон в България е населен предимно с етнически Майедонци. И България призна това, чрез подписването на договора. Сега Македонците разполагат черно на бяло с докумет, който казва, че в Пиринска Македония живеят предимно Македонци.
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу фатмашкатаВоенна диктатура! Обесете военния диктатор фашист, като Мусолини! Кого мразите повече, македонците или тези мутри иФатмаци, които ви съсипаха държавата и ви готвят за пушечно месо?
68
4
 
2
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Малък Българин - прав си. А после 50 години от сутрин до мрак "братушкане" и благодарности към Русия, че те има - и ето къде си днес. Когато от ранна възраст в главата и сърцето ти се набива комплекс за малоценност и благодарност към "Братска Русия" няма място ни за чест, ни за достойнство! То е заменено с "благодарност". Е, няма за какво да се жалваш. Дедите ти, като Генерал Колев са били благодарни, но в правилния момент са воювали с руснаците. Днес? Днес сам виждаш как е!
67
8
 
5
 
! Отговори
БРАВО НА ЗЕЛЕНИЯ преди 1 година
СКОЧИ НА СВОИТЕ ВРАГОВЕ РУСИЯ И ПУТИН...!! ТАКА СЕ ПРАВИ, НАЛИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ?.... ТРЯБВА ДА ГО АПЛОДИРАТЕ, ЧЕ НЕ Е МИШКА КАТО ВАС РАБОТЕЩИТЕ ЗА ВРАЖЕСКА РУСИЯ...
66
5
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 65 - 10%! Толкова ще вземете сите Копейкаджии! Дуйте се тук, обаче на средно статистическия българин сте противни. Колкото и да симулирате многолюдност - това е - 10% с тенденция надолу. Българина е в ЕС и там му е удобно. Но вие си лайте де, за това ви се "плаща"!
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България никога не имала териториални претенции към Мскедония! За разлика от Македония, в чиято държавна доктрина е залегнало обединяването на всички "Македонски" земи. Тази държавна доктрина, предевява претенции към Пиринска Македония. А тя в момента се намира в България. Това е Сандански, Банско, Разлог и .. гр. Гоце Делчев!! Знаеш ли един ден нашите политици може и да им ги дадът.. в името на добросъседските отношения.
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой в нашата тиня, в която живеем му пука за Гоце, Поце и т.н., стига с тия провокациии бе кажете за хората какво и кога ще направите, стига поръчки!!!!!
63
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе 100 години на никой в БГ не му дремеше за Гоце Делчев, сега станахте големи патрЕоти. Най-вече тия от Възраждане и от Учиндол.
62
5
 
2
 
! Отговори
Скороговорка №1 преди 1 година
Чичковите Червенорусoрoбчевчета!
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гнусна американска ***.
60
6
 
4
 
! Отговори
Кк преди 1 година
Черен печат трябва за всички Копейковци да ходят в Македония. Вече изритаха Копейкин като мръсен пoмяр от Украйна, трябва и от Македония така.
59
0
 
14
 
! Отговори
Малък Българин преди 1 година
А преди само стотина години малка България трепеше по бойните полета и Сърбия и Турция и Гърция едновремено. Без значение, че те бяха въоражавани и финансирани от Англия, Австро-Унгария и Русия!! До къде паднахме, да подлагаме гръб на Македония и да им се извиняваме! Ами утре сигурно ще им благодарим, че са ни дали езика, азбуката и историята!!
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2%краварофили и гей параджии не сте фактор у Бг раберете ще ви смелим за час
57
0
 
11
 
! Отговори
агитпроп преди 1 година
С такива грешки на природата начело на държавата, естествено, че фиромите ще ни се качват на главите...