Плевнелиев: ДБ спасява ПП, прави грешка с обединението

Ако ДБ бяха останали встрани, можело да има надежда за кабинет
6 фев 2023 10:32, Елка Василева
305
Плевнелиев: ДБ спасява ПП, прави грешка с обединението
Снимка: архив, БГНЕС

„Демократична България“ допуска голяма грешка с това обединение с „Продължаваме промяната“. Те трябваше да останат отстрани, защото това щеше да вдигне шансовете да има правителство“. Това коментира президентът на България (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев пред bTV.

Още по темата
По думите му ДБ спасява ПП.

„Продължаваме промяната“ като една ляво популистка партия вървят надолу. Този тренд много трудно се обръща. Практически в момента „Демократична България“ спасяват „Продължаваме промяната“. Ние всички виждаме и рейтингите. Един Кирил Петков и Асен Василев - такова чудо не е имало дори Виденов, когато е падал. Не е имал такъв отрицателен рейтинг от 70%. Това означава, че голяма част от българите имат едно изключително отрицателно отношение не дори и неутрално към Кирил и Асен“, каза Плевнелиев.

Според него, ако ДБ бяха останали встрани, е можело да има по-голяма надежда за правителство след 2 април. По думите му те са можели да бъдат балансьор.

Плевнелиев коментира и темата за Северна Македония.

„Сърбия ще направи всичко възможно да осуети преговорния процес за влизане на Република Северна Македония в Европейския съюз, преди самата тя да го е направила. А виждаме, че самата Сърбия все още се люлее между орбитата на Русия и на Европа“, каза Росен Плевнелиев.

Според него правителството в Северна Македония виси на косъм и положението му никак не е лесно. Затова българската позиция трябва да е да помага за европейската интеграция на РСМ.

„Ние трябва да имаме много балансирана политика, самите ни е в България трябва да внимаваме да не извършваме такива провокации. Трябва да се държим като по-възрастни,  трябва да знаем, че е трудна и тежка битката за отказа от фашисткото титовско сталинистко минало. За съжаление днешните елити в Северна Макадония все още страдат от това“, обясни още Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари