Горанов, Малинов, Овчаров... САЩ допълва списъка "Магнитски" с още българи

Бивши и настоящи политици от различни партии попадат в него
Обновена: 10 фев 2023 21:59 | 10 фев 2023 17:52, Красимир Ангелов
384
Горанов, Малинов, Овчаров... САЩ допълва списъка "Магнитски" с още българи
Снимка: БГНЕС

САЩ публикуваха нов списък със санкционирани българи по закона „Магнитски“, съобщава Министерство на финансите на САЩ.

Физическите лица, които са санкционирани, са Иван Генов, Владислав Горанов, Николай Малинов, Александър Христов Николов и Румен Овчаров, става ясно от документа.

Има и санкционирани фирми - INTER TRADE 2021 EOOD,MS KONSULT 2016 EOOD, Политическа партия "Русофили за възраждане на отечеството“; Национално движение русофили и TRILEMMA CONSULTING LTD EOOD.

Мерките спрямо тези физически и юридически лица се налагат въз основа на Указ 13818, който надгражда и прилага Глобалния закон „Магнитски“ за отговорност при нарушаване на правата на човека и под чието действие попадат участниците в сериозни нарушения на правата на човека и корупция по целия свят.

„Съединените щати подкрепят своя съюзник в НАТО, България, в борбата както с дълбоко вкоренената корупция, така и с руското влияние, подкопаващи демократичните институции“, заяви Браян Е. Нелсън, подсекретар на Министерството на финансите по въпросите на тероризма и финансовата разузнаване. „Действията, осветлени днес, обхващат различни политически партии и правителства, което показва спешната необходимост от разграждане на мрежите, които в продължение на години са възпроизвеждали незаконни дейности, особено в енергийния сектор. Корупцията ограбва българския народ със стотици милиони долари и възпрепятства инвестициите и икономическия растеж на страната“, се чете в позицията.  

В допълнение, Държавният департамент налага на Румен Овчаров, Александър Николов, Владислав Горанов и членовете на техните семейства визови ограничения по чл. 7031, б. „в“ от ежегодния Закон за бюджетните кредити на Държавния департамент, чуждестранните операции и свързаните с тях програми. Съгласно чл. 7031, б. „в“ в случаите, когато държавният секретар разполага с достоверна информация за участието на чуждестранни официални лица в значителна форма на корупция или мащабно нарушаване на правата на човека, тези лица и членовете на техните семейства нямат право да бъдат допускани на територията на САЩ.

Последствията от санкциите

В резултат от днешната мярка се блокира цялата собственост и право на собственост и други собственически права на посочените по-горе лица, които се намират в Съединените американски щати или са във владението или под контрола на граждани на САЩ и постоянно пребиваващи в САЩ. Такава собственост, право на собственост и други собственически права задължително трябва да се докладват на OFAC. Освен това се блокират всички дружества, притежавани пряко или непряко с дялово участие от или над 50 процента от едно или няколко от санкционираните лица. Ако не е налице общо или нарочно разрешение, издадено от OFAC, или освобождаване от задължението по друг начин, предписанията на OFAC по принцип забраняват всички транзакции от граждани на САЩ или постоянно пребиваващи в САЩ или транзакции на територията на САЩ (или извършвани транзитно през САЩ), отнасящи се до каквато и да е собственост или право на собственост и други собственически права на публично обявените или по друг начин санкционирани лица.

Освен това финансовите институции и други лица, които осъществяват определени сделки или дейности със санкционираните физически и юридически лица, могат сами по себе си да бъдат изложени на санкции или да попаднат под действието на друга наказателна процедура. Забраните включват даряването или предоставянето на парични средства, стоки или услуги от, на или в полза на санкционирано лице или получаването на дарение или под друга форма на парични средства, стоки или услуги от такова лице.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо трябва да се оттегли ГЕРБ, за да може вие да заграбихте Капитан Андреево, да сложите там ваши фирми, да си раздавате заплати по 15 000 лв като тази на Лена Бориславова, да назначавате съпруги, любовници и тъщи из министерствата затова ли?Не чувствате ли, че сте малко нагли вие ***?
299
7
 
6
 
! Отговори
До 323 преди 1 година
Преди ГЕРБ по ногати ли бяхте?За последните 2 години от както не управляват, по добре ли живееш?Риторични въпроси които казват всичко, останалото е просто пропаганда и тролене
298
5
 
5
 
! Отговори
Защо? преди 1 година
А защо Кирил а Петков и Асен Ваилев не са в този списък след разкритията за далаверите им с газта, Джемкорп и Нексо? Защо е тази избирателност?
297
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гербер 321 Точно ДП беше тясно обвързан с ГЕРБ. МОЖЕ ДА СИ СПОРИТЕ ТУК, КОЛКОТО ИСКАТЕ. Списъкът Магнитски ви даде ясен знак на 2 пъти да се оттеглите. Купуването на индулгенции няма да ви помогне за дълго време.
296
4
 
4
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
Ако американското правителство има доказателства, бъдете сигурни че ще съди хората по този зако. Тъй като нямат такива и не могат да ги съберат, то измислиха този закон, за да наказват административно. Всичко останало е пропаганда. Ако имат някакви факти и доказателства, защо не ги представят на прокуратурата? Те действат също като Руснаците.
295
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко Алеко 319 Ама туй, ама онуй, ама Черепа, ама не знам си кой... Истината е, че ГЕРБ трябваше да си отидат. Достатъчни бяха 12 год. тоталитаризъм. Бг най- бедната страна в ЕС, най- ниски доходи, най- голяма смъртност, бедност... Забравяш кюлчетата, пачките, Барселонагейт, апартаментгейт, тераси, асансьори, къщи за тъщи, ЗАГРАБВАНЕ НА БИЗНЕСИ. Последните години следваха корупционен скандал след корупционен скандал. Не ви е виновен тоя или оня. Просто трябваше да се оттеглите.
294
3
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До 320. Глу.пости. Какво ми се правиш и ти на интересен, като е ясно защо излиза сега? Ай сик.тир от тарикати.
293
4
 
9
 
! Отговори
Гербер преди 1 година
До 317. Глу.пак, Пеевски не от ГЕРБ. А за Горанов не съм сигурен дали всичко не идва от клеветите и доносите на Черепа. ГЕРБ, ако си забравил, е най-голямата партия, с близо 100 000 членове и 700 000 избиратели и не може всички те да са отговорни за действията на няколко човека (ако изобщо има нещо доказано). И също, ако си забравил, точно ГЕРБ е партията, която най-много се чисти от съмнителни личности. Ама то само с злобни ялови закани на такива кап.*** като теб не става.
292
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалист 314 Списъкът Магнитски върви по възходяща градация, май. Започва по- отдалече и постепенно се доближава до настоящето. Със следващия Списък Магнитски вероятно ще се нанесе още по- тежък удар върху корумпирани лица от високите етажи на властта. Вадят имената по- късно, защото събират инфо и разследват. Това отнема време.
291
2
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До Анонимен ... Ами Борисов и Гешев бяха тези които поставиха Черепа извън закона, който пък организира и финансира метежа на фигуранта, за да не бъде съвсем рехав /както се изрази той самия в комуникацията си с Паунов/ ... той Черепа беше спонсор и на Мая Костинбродска в кампанията и за кметица на София, както и на всички тези дето се строиха под юмрука на кремълския парашутист радеФ, и които тръгнаха да изчегъртват ГЕРБ ... !!!
290
1
 
3
 
! Отговори
През уя ми преди 1 година
Много ми хареса коментарът на Иван Генов - "не знам за какво съм санкциониран, но честно казано, не ме интересува".
289
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гербер 311 Герберската злоба и завист не ги приписвай на друг! Човеконенавистната партия беше посочена 2 пъти- Пеевски и Горанов- най- силните ви хора. Не да чакате някой да ви посочи, трябваше сами да се оттеглите с достойнство след повече от 1 год. протести. Крепи ви само вашия електорат- администрация- калинки, назначена на партиен принцип и махалите, купувани на избори. Затова и хартията върнахте. Ще има и друг Магнитски с още по- тежко корумпирани ваши хора.
288
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България трябва да се гонят политици. Те са крадците в държавата.
287
1
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
До офф, да се омитат. Само една викаш, а? Другите партии са чиста вода ненапита? А от тези 12 години (да не повтарям, че бяха 10) както си го написал, включваш ли и последните две с управлението на Провала и рундю? А и да те питам, след като от две години ГЕРБ не са на власт коя кражба доказахте бе, оххлюв? Коя?
286
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Баси, Горанов от две години не е никакъв, а Овчаров поне от 10! Защо сега? Явно е с цел да повлияят на изборите, но тъnитe американци не познават манталитета на българина, защото сега нарочно много хора ще гласуват на инат точно за ГЕРБ.
285
5
 
5
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 1 година
Корупцията има едно лице- ГЕП.Няма място до което да не се е докопала крадливата герберска ръка.От 12 години нито една далавера ,измама или кражба на се случва без да са замесени висши гербаджийски разбойници.От Боку Тиквата до обикновения селски кмет и дребен държавен служител.Цялата тази банда ГЕП опосква страната ни като марокански скакалци.
284
4
 
2
 
! Отговори
Винету преди 1 година
До 310. Поредният обсебен от компромата. Само че "пачките и кюлчетата" са само СНИМКИ, Груйо. СНИМКИ.
283
3
 
6
 
! Отговори
Гербер преди 1 година
До 307. А защо само ГЕРБ споменаваш? Защото си обсебен от завист и злоба към тях, нали? И защото глу.павите американци са се вързали на доносите на черепа.
282
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Току що прочетох как Борисов и Владко не били получили нито една стотинка от черепа,нищо,че са му опростили 600 милиона лева данъци.Значи,или лъже като дърта ц...ка,което е по-вероятно,или са били толкова глупави,та не са разбрали,че ги ***.Само че,пачките и кюлчетата в чекмеджето казват всичко.
281
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо няма да направят нито на Овчаров, нито на Горанов. В Бг структурите се занимават само с кокошкарство за смешни суми.