Горанов, Малинов, Овчаров... САЩ допълва списъка "Магнитски" с още българи

Бивши и настоящи политици от различни партии попадат в него
Обновена: 10 фев 2023 21:59 | 10 фев 2023 17:52, Красимир Ангелов
384
Горанов, Малинов, Овчаров... САЩ допълва списъка "Магнитски" с още българи
Снимка: БГНЕС

САЩ публикуваха нов списък със санкционирани българи по закона „Магнитски“, съобщава Министерство на финансите на САЩ.

Физическите лица, които са санкционирани, са Иван Генов, Владислав Горанов, Николай Малинов, Александър Христов Николов и Румен Овчаров, става ясно от документа.

Има и санкционирани фирми - INTER TRADE 2021 EOOD,MS KONSULT 2016 EOOD, Политическа партия "Русофили за възраждане на отечеството“; Национално движение русофили и TRILEMMA CONSULTING LTD EOOD.

Мерките спрямо тези физически и юридически лица се налагат въз основа на Указ 13818, който надгражда и прилага Глобалния закон „Магнитски“ за отговорност при нарушаване на правата на човека и под чието действие попадат участниците в сериозни нарушения на правата на човека и корупция по целия свят.

„Съединените щати подкрепят своя съюзник в НАТО, България, в борбата както с дълбоко вкоренената корупция, така и с руското влияние, подкопаващи демократичните институции“, заяви Браян Е. Нелсън, подсекретар на Министерството на финансите по въпросите на тероризма и финансовата разузнаване. „Действията, осветлени днес, обхващат различни политически партии и правителства, което показва спешната необходимост от разграждане на мрежите, които в продължение на години са възпроизвеждали незаконни дейности, особено в енергийния сектор. Корупцията ограбва българския народ със стотици милиони долари и възпрепятства инвестициите и икономическия растеж на страната“, се чете в позицията.  

В допълнение, Държавният департамент налага на Румен Овчаров, Александър Николов, Владислав Горанов и членовете на техните семейства визови ограничения по чл. 7031, б. „в“ от ежегодния Закон за бюджетните кредити на Държавния департамент, чуждестранните операции и свързаните с тях програми. Съгласно чл. 7031, б. „в“ в случаите, когато държавният секретар разполага с достоверна информация за участието на чуждестранни официални лица в значителна форма на корупция или мащабно нарушаване на правата на човека, тези лица и членовете на техните семейства нямат право да бъдат допускани на територията на САЩ.

Последствията от санкциите

В резултат от днешната мярка се блокира цялата собственост и право на собственост и други собственически права на посочените по-горе лица, които се намират в Съединените американски щати или са във владението или под контрола на граждани на САЩ и постоянно пребиваващи в САЩ. Такава собственост, право на собственост и други собственически права задължително трябва да се докладват на OFAC. Освен това се блокират всички дружества, притежавани пряко или непряко с дялово участие от или над 50 процента от едно или няколко от санкционираните лица. Ако не е налице общо или нарочно разрешение, издадено от OFAC, или освобождаване от задължението по друг начин, предписанията на OFAC по принцип забраняват всички транзакции от граждани на САЩ или постоянно пребиваващи в САЩ или транзакции на територията на САЩ (или извършвани транзитно през САЩ), отнасящи се до каквато и да е собственост или право на собственост и други собственически права на публично обявените или по друг начин санкционирани лица.

Освен това финансовите институции и други лица, които осъществяват определени сделки или дейности със санкционираните физически и юридически лица, могат сами по себе си да бъдат изложени на санкции или да попаднат под действието на друга наказателна процедура. Забраните включват даряването или предоставянето на парични средства, стоки или услуги от, на или в полза на санкционирано лице или получаването на дарение или под друга форма на парични средства, стоки или услуги от такова лице.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
7
 
4
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 година
Тиквата/Чекмеджан и Цвъко/Апартаментджан трябва да са начело в този списък!!!Бабичкеро Херо ги пази в тайна ,но скоро ще им лъснат дебелите пожарникаро/милиционерски зад..ци!!!
279
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посланието на Списъка Магнитски е ГЕРБ да се оттеглят от политиката. Едва ли ще го разберат.
278
4
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами нормално е, а покрай NEXO могат да включат и кирчо и кокорчо, че и мравояда и гномът му, които се опитаха да превърнат цялата ни държава в Криптопирамида, да не говорим за начина по който получавахме руска газ чрез посредници оскъпена с 30%, и изпращахме оръжие за Украйна под сурдинка, пак с един куп посредници и комисионни ... !!!
277
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
В Турция измряха хиляди от земетресението, в Украйна умират хора от войната, а ние тук не можем да си оправим кочинката, от алчни и властни хора, окупирали икономиката и управлението на държавата! Скоро, най-бедните българи, ще започнем да измираме от глад и студ, но това няма да трогне властимащите! Те се грижат за за изборите, за местата си, за доходите си, а електората е оставен сам да се се оправя и който оцелее.....ще разказва!
276
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази статия сте я сложили на дъното,а т.пото парче на Славчо най-отгоре.Мислех,че сте самоуважаваща се медия,но вече не съм сигурен.
275
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Списъкът Магнитски не е достатъчен ! Тези от списъка и още доста други искам да ги видя в списъка на елитна погребална агенция !
274
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малее, горкият Костя, кво ли го чака? Дубай? И в Русия не обичат предатели, дори чужди. Къде ще оди с тия черни печати, отсега го мисля.
273
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нещо за Христо Мравояда,Гномчето Атанасов,Кирчо измамника,Кокорчо офшорчо.Всъщност забравих.Те са зли ***,но верни на обора.
272
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да е Копейката. Все още е с български паспорт, но не задълго. Ще се напълни с черни печати и айдеее! - в Дубай. В Русия няма да го вземат, защото никой не обича национални предатели, било то чужди... При Рамзаната Кадрова и Черепа ще е между свои.
271
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не че защитавам тези господа,но ми е точно през оная работа за говеждите навлеци и техните нищо не значещи закони.
270
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои ли ще са? Мислех, че с Копейкин, но той пък не е българин... Кой ли ще е?
269
2
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Стана ясно кой е натъпкал Чекмеджето с кюлчета.ГЕРБ е в тежък нокаут по-малко от два месеца преди изборите.
268
3
 
11
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
Влади изгоря....
267
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, и? Разстрела кога????
266
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 1 година
Комунист, милиционер, комунист, милиционер!!!!
265
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По -голям шамар за ГЕРБ от това не имало,но те дори не биха имали достойнството да се изчервят.
264
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обвинения в "русофилство" плюс старите лъжи на Черепа едно към едно. Войната с Русия върви доста зле, щом САЩ си подсигуряват тила по този нелеп начин.
263
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако в една нормална Държава има толкова корупция в една партия тя ще бъде закрита.
262
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То не бяха крадени коли,митниците ,луксозни апартаменти и милиони от Божков накрая както всеки ГЕРБЕР чист като момина сълза.
261
1
 
25
 
! Отговори
Kit Chelin преди 1 година
В Герб никой не може дори да пръ....не без одобрението на ББ. Ако Горанов пропее много гербери ще му акомпанират и правят компания на топло.