Горанов, Малинов, Овчаров... САЩ допълва списъка "Магнитски" с още българи

Бивши и настоящи политици от различни партии попадат в него
Обновена: 10 фев 2023 21:59 | 10 фев 2023 17:52, Красимир Ангелов
384
Горанов, Малинов, Овчаров... САЩ допълва списъка "Магнитски" с още българи
Снимка: БГНЕС

САЩ публикуваха нов списък със санкционирани българи по закона „Магнитски“, съобщава Министерство на финансите на САЩ.

Физическите лица, които са санкционирани, са Иван Генов, Владислав Горанов, Николай Малинов, Александър Христов Николов и Румен Овчаров, става ясно от документа.

Има и санкционирани фирми - INTER TRADE 2021 EOOD,MS KONSULT 2016 EOOD, Политическа партия "Русофили за възраждане на отечеството“; Национално движение русофили и TRILEMMA CONSULTING LTD EOOD.

Мерките спрямо тези физически и юридически лица се налагат въз основа на Указ 13818, който надгражда и прилага Глобалния закон „Магнитски“ за отговорност при нарушаване на правата на човека и под чието действие попадат участниците в сериозни нарушения на правата на човека и корупция по целия свят.

„Съединените щати подкрепят своя съюзник в НАТО, България, в борбата както с дълбоко вкоренената корупция, така и с руското влияние, подкопаващи демократичните институции“, заяви Браян Е. Нелсън, подсекретар на Министерството на финансите по въпросите на тероризма и финансовата разузнаване. „Действията, осветлени днес, обхващат различни политически партии и правителства, което показва спешната необходимост от разграждане на мрежите, които в продължение на години са възпроизвеждали незаконни дейности, особено в енергийния сектор. Корупцията ограбва българския народ със стотици милиони долари и възпрепятства инвестициите и икономическия растеж на страната“, се чете в позицията.  

В допълнение, Държавният департамент налага на Румен Овчаров, Александър Николов, Владислав Горанов и членовете на техните семейства визови ограничения по чл. 7031, б. „в“ от ежегодния Закон за бюджетните кредити на Държавния департамент, чуждестранните операции и свързаните с тях програми. Съгласно чл. 7031, б. „в“ в случаите, когато държавният секретар разполага с достоверна информация за участието на чуждестранни официални лица в значителна форма на корупция или мащабно нарушаване на правата на човека, тези лица и членовете на техните семейства нямат право да бъдат допускани на територията на САЩ.

Последствията от санкциите

В резултат от днешната мярка се блокира цялата собственост и право на собственост и други собственически права на посочените по-горе лица, които се намират в Съединените американски щати или са във владението или под контрола на граждани на САЩ и постоянно пребиваващи в САЩ. Такава собственост, право на собственост и други собственически права задължително трябва да се докладват на OFAC. Освен това се блокират всички дружества, притежавани пряко или непряко с дялово участие от или над 50 процента от едно или няколко от санкционираните лица. Ако не е налице общо или нарочно разрешение, издадено от OFAC, или освобождаване от задължението по друг начин, предписанията на OFAC по принцип забраняват всички транзакции от граждани на САЩ или постоянно пребиваващи в САЩ или транзакции на територията на САЩ (или извършвани транзитно през САЩ), отнасящи се до каквато и да е собственост или право на собственост и други собственически права на публично обявените или по друг начин санкционирани лица.

Освен това финансовите институции и други лица, които осъществяват определени сделки или дейности със санкционираните физически и юридически лица, могат сами по себе си да бъдат изложени на санкции или да попаднат под действието на друга наказателна процедура. Забраните включват даряването или предоставянето на парични средства, стоки или услуги от, на или в полза на санкционирано лице или получаването на дарение или под друга форма на парични средства, стоки или услуги от такова лице.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Просто Кирчо - Ами като няма, 'що не се опиташ да го нарушиш отво рко! Хай да са ти честити намагнитизираните "славни" политици и ръководители! Пий един самогон за тяхно и твое здраве!
259
7
 
19
 
! Отговори
Айре бе преди 1 година
Нали уж беше чист като сълза Горанов, много интересно - ГЕРБ е пътник, да видим кой ще гласува за битата карта
258
3
 
14
 
! Отговори
И какво?Голямо нищо! преди 1 година
Нещо много бавно се чете този списък.Така по 4 души на толкова дълго време ще са нужни още 33 годинки за да се изясни картинката.Освен това кого и какво го засяга като види име на някой дето го е мамил преди толкова много време?Нищо!Тоя списък ,оня списък това се играеше през 90-те.Нищо не се случва въпреки списъка,нито за тоя в списъка,нито за обикновените хора.Разбирам да има директни арести,обвинения и присъди,а то като порицаване пред колектива.Това са пълни глупости,мижи да те лажем!
257
6
 
13
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Бог да пази САЩ и Кралството,единствените защитници Свободата на Народите!Свободен и Справедлив Свят..или мъртъв !Бог ни дава животите като Свободни..идва доган-боко,обслужващи путин и ви налага нечовешки,отнемайки ви Свободата дадена ви от Бог!сами се превръщате в роби на престъпници и убийци..от страх!да си страхливец..децата ви ще ви презират!Свободата е битка с престъпниците и опитващите се да ви я отнемат..какво правите за да сте Свободни?вземате едни 50 лв от пеевски,ограбени от Вас..позор
256
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УРА, винаги съм желал страстно да видя Р.Овч. как си прерязва вените!
255
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко по малко почва да се изчиства ***, но не го направихме сами. Добре че влязохме в топ-1 на страните с най-много санкционирани по "Магнитски" на глава от населението. Очакваме Борисов да се самопожертва сега - или да се разпее, или да увисне на някое въже (второто е за предпочитане).
254
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдеее~~~!!! Искам специално интервю с Горанов сега, просто да го видя (а не да го слушам). Владии, какво стана бе, адаш? Прокиш спрял гаден, свали некой килограм.
253
12
 
6
 
! Отговори
Трезвеномислещ преди 1 година
Все пак ние трябва да си припомним кои бяхме 2008 и как нямахме дори магистрала от София и Пловдив до Черноморието.
252
10
 
9
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Бог да пази САЩ!!Свободен и Справедлив Свят!!!Съд за крадците ограбващи бедните си Народи и работещите за диктатори-убийци на мирни жени и деца!!!
251
5
 
3
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
Са такива тарикати ама на едро каквито ние ние никога няма да бъдем. Откога им изпратихме нашия Бaньo на мисия още оттогава ни знаят кво представляваме и си играят със всички както си поискат
250
1
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Да му мислят тези, които правят бизнес със САЩ. Колкото до Гешев, подмазвач и ще завърши като Цветан Шлифера!
249
5
 
4
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
питам се защо Германия,Франция,Нидерландия,Австрия,нямат подобни санкций а приемат корумпирани и обслужващи убиеца путин?ами защото ЕС финансира помагачите на путин,шРьодер бил канцлер е обслужващ персонал в раша,с меркел стройха едни северни за десетки милиарди на путин и сега германският народ мръзне,путин е коварен,прави са САЩ да не пращат децата си да умират за хора създаващи чудовището което иска да ги превземе,лудост е на ЕС поведението!
248
6
 
9
 
! Отговори
ББ преди 1 година
това е началото,това е възпитаното предупреждение,мутри-убийци с помощта на кгб превзеха Държавата ни,финансират руски потоци,купуват АЕЦ скрап като бочко..да се хареса и продава интересите на Свободният Свят..ръката на САЩ е дълга..и до Брюксел ще стигне...няма начин да финансирате руски проекти и да очаквате САЩ и приятели да ви пазят от русия..опасна игра е.. и обслужващите путин и китай ще загубят всичко,следващият пакет ще е безкомпромисен бъдете сигурни!Слава на Украйна!минусите моля хаха
247
0
 
5
 
! Отговори
? преди 1 година
е споко, Геша ги пази тука и косъм няма да падне от главите им. Само Горанов не разбрах при толко рушвети, що го краде този джип....
246
0
 
3
 
! Отговори
Е той преди 1 година
Овчаров не беше ли още в първия списък бе, егати пропуска !!!
245
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво е да има и алтернатива на запаната финансова пирамида.
244
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заврения зет Пепеляшко от Драгалевци кога ще изгрее там или като раздаде всичко на соросчетата и подписа планът РаНът е защитен.
243
8
 
2
 
! Отговори
Кравар преди 1 година
Винету е дал списъка на краварите.В него е имало и други имана,Канадеца,Кокорчо и т.н.Големият Началник Чичо Сам взима крайното решението.
242
1
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
Не ни се иска да чуваме истини. След месец-два пак ще гласуваме за тях.
241
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е новина - просто казаха на глас това, което всеки го знае