Радев: Военната коалиция да спечели изборите и да си понесе отговорността!

Хора, които не разбирали от военно дело, ни въвличали в ескалацията
708
Радев: Военната коалиция да спечели изборите и да си понесе отговорността!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев отсече, че позицията му е ясна и категорично е против изпращане на въоръжение от резервите на Българската армия в зоната на военните действия.

Още по темата

"Що се отнася до някои призиви на бивши народни представители, нека да е ясно - партиите на войната нека спечелят изборите, нека съставят правителство, нека да поемат отговорност за решението Българската армия да предаде оръжие на Украйна. Хора, които не разбират от военно дело, правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да контролират. Виждаме, че войната вече зацикли във фаза на пълно взаимно изтощение и тя въвлича всички нас", коментира той по повод заплахите на десните, че го чака импийчмънт заради изказването му в Брюксел.

"Още в първите часове България заяви твърда позиция и категорично осъжда агресията на Кремъл срещу суверенна държава. Продължавам да смятам, че този конфликт няма военно решение и може да бъде постигнат само с прекратяване на огъня и диалог", посочи президентът.

Според него основна задача на служебния кабинет е да гарантира неотслабването на въоръжените ни сили.

„Що се отнася до изказванията на бивши депутати, нека не забравяме, че 48-ото НС се саморазпусна от страх и нежеланието на нито една от политическите сили да поеме ръководството на страната в труден момент. То саботира правосъдната реформа, европейската ни интеграция, не прие предложението от служебното правителство закони, които облекчаваха пътя ни към Шенген и еврозоната и не прие предложената програма за реалната модернизация на армията“, коментира държавният глава.

Радев коментира и новия списък „Магнитски“.

„Съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма и всяка помощ отвън е добре дошла, но няма кой друг да свърши нашата работа вместо нас и тя започва с приемното на закони и политическите партии да се ангажират с реалното им изпълнение“, каза той.

Според него трябва да  се вземат мерки и приоритетна задача пред следващия парламент е приемането на закони, които да водят към реална борба с корупцията.  

Радев смята, че този нов списък ще повлияят и на резултатите от предстоящите избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


708
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
404
17
 
3
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
403
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военната коалиция по-добре да НЕ спечели изборите... Хората не ги искат. Нито една война в световната история не е започнала с референдум. Всички са започнали от болни амбиции за власт на най-различни психопати.
402
2
 
5
 
! Отговори
Паспорта преди 1 година
Ако питаш-всички партии в парламента са обичат страната, верни са й до край и защитават интересите й с всички сили! И е ФАКТ, само дето тази страна не се казва България, иначе си е така! Едни на САЩ, едни на Турция, едни на Русия, едни на "Брюксел", едни на "всички" (те са за диалог :D) Радев е Българин, ама не само по гражданство, за разлика от тях! То някои от и гражданство нямаха :D "Партньорите" свикнаха последните 80 години България само да козирува и изпълнява. Как да харесват Радев?
401
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ- на съд и в пандиза Няма време за ИМПИЙЧМЪНТ !!! Заради този клепоух руски КАВАЛ, няма Шенген ,няма Евро ,няма пари от ЕС ....
400
5
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Няма да има ядрена война. Колкото повече росийски баши бозук се избива, по-малка е вероятността от употреба на ядрено оръжие. Трябва да се дава оръжие на украинците, за да ги чистат. Ако ги пуснат насам, вероятността от ядрени удари се увеличава. Браво на Дания - 19 Сезара! Бият на 35 км и разкъсват росиянската гнида на части. Разчленяват я и остава да гние на место. След няколко дни като напъните им се изчерпат и почнат да се окопават, тия гаубици че ги мешат направо с чернозема.
399
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен__461, ами това е целта на хибридната война, да те накарат да мислиш, че си на грешната страна, защо джуджето плаши постоянно с копчето, за такива като теб, да ги управляват чрез страх
398
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харманлийски чорапе - недей лъга като дрът комунист ! Военната коалиция е в кремъл .Сибирската ти империйка е 5 пъти по-голям от Канада , за 1000 години. Това става само с изтребване на хора и заграбване на земята им , зелен чорап !
397
2
 
6
 
! Отговори
Истината преди 1 година
За американските лобита Радев не е достатъчно верен на САЩ, за руските - не е достатъчно верен на Русия, на немските, турските и кой ли вече не-същата работа. Всички са страшно недоволни от Радев и му скачат! Защо бре? Това е оксиморон? Защо така нито една партия не е доволна от Радев напълно? Защото май НИТО ЕДНА партия не защитава Българските (освен, когато не съвпадат с тези на "началниците"). Медии,"всичколози"-всичко срещу Радев. Дали и там нещата са свързани? Хората виждат!
396
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неудачниците прекарват целия си живот да плюят успелите хора. Светът ви почва и свършва с тоалетната
395
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на разгрома на първобитната руска армия от украинските войски ,България се освобождава от РУСКОТО РОБСТВО / от Окупацията 1944 до 2022 год ./С руският гнет и зависимост и особено с ХИБРИДНАТА война срещу страната ни, станахме най бедната държава в Европа... ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ !!!!!
394
4
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Искаш трета световна и да ти падат зъбите от радиация ли? Не е ли по-разумно и нормално да се уважи сферата й на влияние и да си търгуваме с нея както е било винаги. ----///---- Абе, имам чувството, че сички русофили получават неква флашка с опорки и ги заучават наизуст. Ми не, не е по-разумно. По-разумно е бавно и полека да се загробат 1 млн рузска изз мет и да си седнат нагъзь. Какви сфери на влияние и ква мирна търговия! Те не искат мир. Те искат етническо прочистване и да вземат териториите
393
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неудачници, първо постигнете една стотна от това което той е постигнал и тогава го псувайте, а който толкова мрази Русия да хваща пътя и да заминава да се бие (ако не ви е страх да излезете от под на мама полата)
392
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
военната коалиция да си поеме отговорността, щото радев не може, човека няма топки просто
391
0
 
3
 
! Отговори
до/до/до/-426 преди 1 година
За разлика от твоите определения в по долният ти пост,аз никъде не съм си позволил да те обидя още по малко да спомена твои близки,а относно годините, за твое сведение сме набори с тоя лицемер който ни се явява президент,но това не ми пречи да гледам и да анализирам всичко което се случва последните две години в България за което основна вина има въпросният индивид!
390
3
 
4
 
! Отговори
хаха преди 1 година
другият път гласувайте за Ленин и чакайте западни инвестиции. Ще ви дават долари, за да може да живеете западен стандарт ама наведени към матушка.
389
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук има ли някой майстор на замазка?
388
9
 
12
 
! Отговори
Младенов Ив. преди 1 година
Радев - достойният президент!
387
8
 
9
 
! Отговори
Хюго Капет преди 1 година
миризливото зелено чорапче, импийчмънт!
386
2
 
8
 
! Отговори
Боко злия гений преди 1 година
Абсолютно съм съгласен, на практика Боко направи президент Радев два пъти. Боко беше казал в най-силните години на ГЕРБ, че дори едно магаре да издигне за кмет/президент, само щото е от ГЕРБ, ще го избере народа. Обаче не вярвах, че Боко говори буквално като издигна Цецка...
385
5
 
2
 
! Отговори
гг преди 1 година
Добре, ако един политик се е продал на САЩ и прави неща в обществен ущърб е национален предател, а ако е от Русия, всичко е точно... ква е тая логика като и в двата случая ние раята страдаме. Какво ми пука на мене с какви пари се оял даден политик - с долари, рубли или йени или евро?!